Ferry Lefkada Kefalonia si ce sa stii daca vrei sa ajungi de pe o insula pe cealalta

Pui la cale o vacanta in Lefkada, insa nu vrei sa te limitezi strict la atractiile acestei insule, ci vrei sa-ti condimentezi concediul si cu alte locuri frumoase din imediata apropiere? Noi spunem ca ar fi pacat sa nu vezi si Kefalonia, cea mai mare dintre Insulele Ionice, localizata la cateva zeci de kilometri departare de Lefkada. 

Daca esti in Lefkada, poti ajunge in Kefalonia destul de repede, alegand una dintre urmatoarele variante: fie iei ferry Lefkada Kefalonia (poti sa calatoresti si cu masina pe ferry), fie alegi una dintre excursiile optionale (boat tours) care au oprire si in Kefalonia. 

Despre toate acestea gasesti detalii utile in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu propuneri de hoteluri din toate colturile insulei si cu un sistem de rezervare extrem de simplu si de rapid!

Program Ferry Lefkada Kefalonia

Daca in anii trecuti, plecarile din Lefkada spre Kefalonia se faceau din Nidri, in 2023, compania West Ferry opereaza aceste curse cu plecare din portul Vasiliki (adica din sudul insulei Lefkada). Portul din Nidri va ramane la indemana ta daca vrei sa vizitezi insula Meganissi. 

Feribotul, care poarta numele de “Captain Aristidis”, are curse regulate din Vasiliki si pana in portul Fiskardo, Kefalonia, iar programul poate fi verificat pe site-ul oficial al companiei. Calatoria pe mare dureaza in jur de o ora.

Vei observa ca ai posibilitatea sa vizualizezi programul curselor pentru fiecare luna in parte (exceptand intervalul noiembrie – martie, perioada in care feribotul nu circula). 

Spre exemplu, pentru lunia iulie, plecarile din Vasiliki Lefkada catre Fiskardo Kefalonia au loc la orele 10:00, 13:30 si 16:30, iar plecarile de pe celalalt sens au loc la orele 11:30, 15:00 si 18:00. Nu uita sa verifici orarul plecarilor pentru fiecare luna in parte, in functie de perioada in care intentionezi sa calatoresti, pentru ca acesta poate sa difere de la o luna la alta. 

Iti recomandam sa-ti faci rezervare online daca ai in plan sa iei si masina cu tine, pentru ca in miez de vara, cererea pentru aceasta calatorie este foarte mare. 

Preturi Ferry Lefkada Kefalonia 

La o simpla cautare pe internet, vei vedea ca preturile pentru aceasta cursa difera, de la un site la altul si sunt sanse destul de mari sa nu fie actualizate, fiindca schimbarea portului de plecare este una recenta.  

Tot pe site-ul oficial al companiei West Ferry au fost publicate si preturile actualizate pentru calatoria Lefkada-Kefalonia si acestea arata cam asa: 

  • pentru adulti, pretul unui bilet este de 10 euro
  • pentru copiii cu varsta intre 4 si 10 ani, pretul unei calatorii este redus la jumatate, adica 5 euro 
  • copiii mai mici de 4 ani calatoresc gratuit 
  • pentru grupuri mai mari, preturile de persoana pot deveni mai avantajoase 

Daca vrei sa-ti iei si masina, ar trebui sa iei in calcul si urmatoarele preturi: 

  • masina ≤ 4.25 t – 38 euro 
  • masina ≥ 4.25 t – 43 euro 
  • motocicleta ≤ 250 cc – 8 euro 
  • motocicleta ≥ 250 cc – 11.50 euro 

Aici gasesti si un formular pentru rezervarea biletelor online, iar pentru mai multe intrebari si detalii cu privire la preturi/program ferry Lefkada Kefalonia ai la dispozitie adresa de mail a operatorului westferrybooking@gmail.com, dar si cateva numere de telefon in sectiunea contact

Croaziera de o zi catre Kefalonia cu plecare din Lefkada

Daca vrei sa vizitezi Kefalonia cu plecare din Lefkada intr-o maniera ceva mai organizata si sa nu fii nevoit sa te ocupi personal de rezervarea transportului, poti merge pe varianta unui boat tour. Exista croaziere pe mare care includ opriri la mai multe insule din apropierea Lefkadei (inclusiv la Kefalonia), dar si variante care presupun vizita pe parcursului unei zile intregi numai la Kefalonia. 

Ce e important atunci cand alegi operatorul pentru o astfel de excursie pe mare este sa citesti cu atentie review-urile primite de la alti turisti. Ulterior, e bine sa discuti cu agentul de la care urmeaza sa achizitionezi calatoria care este programul exact al excursiei, ce alte servicii sunt incluse sau nu in pachet (masa de pranz, bauturi, echipament de snorkeling, etc.), dar si cat timp vei avea la dispozitie pentru a explora fiecare loc in care te opresti. 

Programul unui tur de tip full day trip Kefalonia poate include opriri precum:  vizita la Manastirea Agios Gerassimos, pesterile Drogarati si Melissani, masa de pranz luata in portul Agia Efimia, vizita la Myrtos Beach si altele. 

O excursie pe mare care implica vizitarea mai multor insule si plaje din imprejurimile Lefkadei nu va avea incluse toate aceste obiective, evident, din lipsa de timp. In acest caz, vei fi oprit, cel mai probabil, pentru a vizita pret de 1-2 ore orasul si portul Fiskardo. 

In loc de concluzie

Daca ajungi in Lefkada si faci parte din randul celor mai exploratori, dornici sa viziteze mereu locuri si atractii noi, merita sa faci un drum si pana in Kefalonia, caci aceasta insula are frumusetea sa aparte. Evident, timpul de care dispui va fi cel care dicteaza ce anume vei vedea 🙂 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu variante de hoteluri pentru toate buzunarele si preferintele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?