Totul despre vacantele in Nidri, Lefkada. Ce e de stiut despre cea mai animata statiune din aceasta insula greceasca

Nidri, cunoscuta si sub denumirea locala de Nydri, este cea mai populara, mai mare si mai animata statiune din insula Lefkada. Desi la origini este un sat pescaresc, Nidri a inceput sa cunoasca o popularitate turistica aparte, devenind cea mai aglomerata statiune a insulei si totodata locul din care se poate pleca in cele mai multe croaziere organizate.

Plaja din Nidri este foarte populara, iar multitudinea de optiuni de cazare, taverne, cluburi si baruri care se regasesc aici fac din aceasta statiune una dintre principalele optiuni pentru turistii care aleg sa-si petreaca vacanta in insula Lefkada.

Nidri se afla pe coasta de est a insulei, la 16 kilometri de Lefkada Town.

Nu uita ca la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte cazare Lefkada, cu conditii superflexibile si posibilitatea de a-ti selecta perioada si de a calcula pretul pe loc!

Ce trebuie sa stii despre Nidri Lefkada

Fiind cea mai animata si mai populara statiune din insula, putem spune ca Nidri este potrivita mai degraba celor care cauta o vacanta activa, intr-un mediu vibrant. Pe de alta parte, daca mergi in vacanta alaturi de copii mici si vrei sa te cazezi intr-un loc mai linistit, e posibil ca Nidri sa nu fie cea mai buna optiune pentru tine.

Chiar daca nu este cea mai estetica statiune din insula, caci vei vedea ca in Nidri multe dintre cladirile din centru nu au un stil arhitectural bine definit, atmosfera de aici ii face pe multi dintre turisti sa revina an de an. Localnicii sunt prietenosi, mancarea este foarte buna, iar oferta in ceea ce priveste spatiile de cazare este foarte variata.

Mai mult, Nidri are o pozitie geografica favorabila – are paduri de pini in imprejurimi, dealuri cu plantatii de maslini, plaje, cascade, asadar poate fi o optiune buna si pentru cei care indragesc plimbarile in natura. 

Promenada din Nidri este celebra in Lefkada si totodata cea mai aglomerata in timpul sezonului cald. Aici vei gasi o parte dintre restaurantele si tavernele acestei statiuni, dar si majoritatea barurilor si a cluburilor. Viata de noapte din Nidri este concentrata in aceasta zona, fiind si cea mai activa de pe intreaga insula, asadar, daca esti pus pe distractie la ceas de seara, acesta va fi locul potrivit pentru tine.

O plimbare pe jos dintr-un capat in altul al statiunii ar trebui sa-ti ia in jur de 20-25 de minute.

Portul din Nidri este un adevarat magnet pentru iahturi si vase de croaziera, iar de aici poti lua feribotul catre Itaca, Kefalonia si apropiata Meganisi. Tot din acest port pleaca si croazierele organizate catre cele mai cunoscute plaje ale insulei Lefkada, dar si catre alte mici insule din imprejurimi.

nidri lefkada

Unde se afla Nidri Lefkada si cum poti ajunge aici cu masina

Nidri este localizata pe coasta de est a insulei Lefkada, iar la 16 kilometri in nord se afla Lefkada Town, in timp ce in partea de sud, la 21 de kilometri, se afla o alta statiune cunoscuta – Vasiliki.

Din Lefkada Town si pana in Nidri vei face in jur de 25 de minute cu masina.

Daca pleci din Bucuresti cu masina catre Lefkada, vei face in jur de 13-14 ore pe drum, in conditii normale de trafic. Cea mai cunoscuta varianta de traseu este cea cu iesire pe la Giurgiu-Ruse-centura orasului Sofia- intrare in Grecia pe la punctul de trecere frontiera Kulata(BG) – Promachonas(GR) – Salonic – Preveza – Lefkada. Vei trece prin Lefkada Town, urmand ca ulterior sa te indrepti catre Nidri.

Daca te intereseaza mai multe informatii despre drumul cu masina catre Lefkada, iti recomandam sa citesti si articolul: Traseu Bucuresti Lefkada. Care este cel mai bun drum catre aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
port nidri

Despre cazare in Nidri Lefkada

In ceea ce priveste optiunile de cazare in Nidri, Lefkada, trebuie sa stii de la inceput ca vei avea de unde alege.

Exista in Nidri foarte multe studiouri cu chicineta inclusa (regim self catering) de 2-3 stele, cu preturi convenabile, majoritatea afaceri de familie, administrate de localnicii din zona. O parte dintre acestea ofera turistilor si varianta de mic dejun (la cerere).

Tot in zona Nidri vei gasi si vile de inchiriat, optiune care renteaza in special in cazul grupurilor mari (6-8-10 persoane), dar si hoteluri.

Daca vrei sa te orientezi catre o cazare cu servicii mai bune, exista o serie de resorturi in afara statiunii Nidri, la cativa kilometri de centru. O optiune in acest sens poate fi Hotel Porto Galini Seaside Resort de 4 stele, amplasat la 4 kilometri de Nidri.

Pe de alta parte, daca te afli in cautarea unui loc mai putin pretentios, insa foarte aproape de centru, vei gasi hoteluri precum Avra Beach, localizat pe plaja, sau Hotel Athos, la 600 m distanta de plaja, in apropiere de port. Hotel Eva Beach de 2 stele este localizat aproape de plaja din Nidri, iar camerele sunt dotate si cu chicineta.

In cazul in care nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa te cazezi in Lefkada si vrei sa mai explorezi optiunile, te asteptam la noi pe site, unde vei gasi unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din intreaga insula, cu zeci de optiuni din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Cum e vremea in Nidri Lefkada si care e cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

Cele mai ridicate temperaturi in Nidri Lefkada le vei intalni in lunile iulie si august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 29 de grade. Desigur, la soare, temperaturile sunt mai mari, iar tot in aceasta perioada, insula primeste si cel mai mare numar de vizitatori.

Pe de alta parte, in iunie, vei intalni in Nidri o medie a maximelor de 26 de grade, iar in septembrie, o medie a maximelor de 25 de grade. Cu toate acestea, se intampla des ca prima saptamana din septembrie sa fie totusi destul de calduroasa in Lefkada si implicit, in Nidri.

Temperatura apei marii atinge in Nidri o medie de 26 de grade in luna august (aceasta este si perioada in care te vei bucura de cea mai calda apa), insa in septembrie valorile se mentin relativ apropiate – cu o medie de 25 de grade. In iunie, apa marii are o temperatura medie de 22 de grade, iar in iulie de 24 de grade.

Asadar, se intampla destul de des ca in septembrie, mai ales la inceput, apa marii sa fie putin mai calda decat in luna iulie.

E important de luat in considerare faptul ca Nidri este cea mai populara statiune din Lefkada, motiv pentru care vei intalni aici si cel mai mare flux de turisti, in special in lunile iulie si august. Daca vrei sa eviti aglomeratiile si nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, lunile iunie sau septembrie pot fi o varianta mai buna pentru tine.

nidri lefkada

Nidri Beach si alte plaje frumoase din apropiere de Nidri

Nidri Beach este localizata in partea de nord a statiunii, in directia Perigiali. Plaja din Nidri a fost premiata Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei gasi aici diverse facilitati si servicii. Vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si o serie de beach bar-uri si taverne in imediata apropiere.

Nidri Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si desi nu este foarte lata, exista spatiu suficient pentru turisti pentru ca se intinde pe o lungime considerabila. Cu toate acestea, in plin sezon (lunile iulie si august), plaja din Nidri devine destul de aglomerata, iar daca vrei sa ai parte de ceva mai multa liniste si de garantia faptului ca vei gasi un loc unde sa te asezi la malul marii, e recomandat sa te indrepti catre partea de nord a plajei.

Exista si alte plaje frumoase in apropiere de Nidri Beach, pentru cei care vor sa schimbe peisajul sau sa mai scape de aglomeratie. Spre exemplu, la 4 kilometri nord de Nidri vei gasi o alta plaja, la circa 500 de metri de portul din Perigialli.

Ligya Beach este localizata tot in estul insulei, la 10 kilometri de Nidri, are o intrare in apa destul de lina si este organizata cu sezlonguri si umbrele. Si aceasta plaja este insa destul de ingusta.

Desimi Beach se afla la 7 kilometri de Nidri, este o plaja ingusta, insa potrivita pentru cei care vor sa faca snorkeling.

Nu uita ca din Nidri poti pleca usor si catre cele mai spectaculoase plaje ale insulei Lefkada. Din portul Nidri pleaca zilnic barci de croaziera catre plaje precum Egremni sau Porto Katsiki, asadar daca vrei sa schimbi peisajul, nu uita de aceasta varianta, caci iti va fi la indemana.

Daca vrei sa citesti mai multe despre plajele acestei insule, nu uita sa arunci un ochi si pe articolul: Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Ce poti sa faci in Nidri Lefkada

Spre deosebire de alte statiuni din insula Lefkada, Nidri sta foarte bine la capitolul activitati turistice. Pe langa plaja, in Nidri ai posibilitatea sa te orientezi catre atractii precum viata de noapte vibranta, croazierele cu plecare din portul Nidri, o multime de taverne si restaurante, cafenele, patiserii, unde te poti delecta cu preparate traditionale grecesti.

Plimbarile cu bicicleta sau la pas, prin imprejurimile statiunii Nidri, sunt o alta activitate care-ti poate atrage atentia daca alegi sa-ti faci vacanta aici si iubesti natura. Terenul este destul de plat in imediata apropiere a statiunii, motiv pentru care astfel de plimbari n-ar trebui sa fie prea solicitante, ci mai mult relaxante.

Poti face o plimbare si pana la cascadele de langa satul Rahi, aflate la aproximativ 4 kilometri de Nidri.

Daca intentionezi sa inchiriezi o bicicleta, vei gasi acest serviciu in multe locuri din Nidri, iar preturile sunt intre 5-10 euro/zi.

In Nidri vei gasi o banca, ATM-uri, birouri de schimb valutar, 3 farmacii, oficiu postal dar si multe minimarket-uri. Magazinele sunt in general deschise incepand cu ora 9 dimineata si pana aproape de miezul noptii.

nidri lefkada

Portul din Nidri poate fi punctul de plecare catre plajele superbe din vestul insulei, dar si catre insule precum Kefalonia sau Meganisi. Te sfatuim insa sa alegi o companie cu recomandari si review-uri pozitive, caci exista situatii in care poti achita o croaziera la un pret mai mult decat rezonabil, insa te poti trezi pe o barca supraaglomerata. Nu uita sa intrebi de la inceput care sunt opririle exacte pe care le veti face, dar si care este timpul pe care-l veti avea la dispozitie in fiecare dintre locatii.

Exista situatii in care, din cauza vremii (in zilele cu vant puternic, valuri mari), anumite ambarcatiuni sa nu poata ancora la plaje precum Porto Katsiki. Nu uita sa intrebi detalii si despre acest aspect.

croaziera nidri

Unde mananci in Nidri Lefkada. Restaurante si taverne

In ceea ce priveste tavernele si restaurantele din Nidri, daca esti un impatimit al mancarurilor grecesti, cu siguranta vei avea de unde alege.

Incepand cu tavernele din centrul animat al statiunii, din zona de promenada si pana la restaurantele din apropierea plajei, in Nidri vei gasi numeroase optiuni la capitolul locuri de luat masa, iar printre principalele preparate carora ar trebui sa le acorzi o sansa se numara coastele de miel, branza saganaki, fructele de mare preparate in diferite feluri, fasolea boabe in sos rosu, alaturi de multe alte delicii.

Printre tavernele si restaurantele din Nidri cu review-uri pozitive se numara si Apollon, Basilico Restaurant (pastele cu fructe de mare sunt laudate aici), The Barrel, George’s Place, Anna Maria restaurant, taverna Dimitris, Mamma Mia sau The Pine Wood.

Nu uita insa ca in plin sezon si mai ales pe timp de seara, cele mai renumite dintre taverne sunt si cele mai aglomerate. Te sfatuim, in acest sens, sa incerci sa-ti faci o rezervare daca vrei sa iei cina intr-un astfel de loc si mai ales daca te afli in vacanta in Lefkada in lunile iulie si august.

Daca ai un restaurant preferat in Nidri si vrei sa-l recomanzi si altor turisti, asteptam cu interes si propunerea ta!

restaurant nidri

Nu uita insa ca in plin sezon, Nidri devine si cea mai aglomerata statiune din Lefkada, iar daca te numeri printre cei care vor sa-si petreaca timpul liber intr-un loc ferit de agitatie, e posibil sa nu rezonezi cu Nidri.

Concluzionand, Nidri este fara doar si poate cea mai animata si mai mare statiune din insula Lefkada, iar cei care aleg sa-si facă vacanta in acest loc au sanse zero sa se plictiseasca. Portul din Nidri este unul dintre atuurile principale ale acestei statiuni, alaturi de pozitia sa geografica si de posibilitatea de a alege dintr-o paleta larga de locuri de cazare si restaurante.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?