Despre Kavos Beach, cea mai populara plaja din sudul insulei Corfu

Te bate gandul sa pleci in vacanta in insula Corfu si ai in plan sa alegi statiunea Kavos pentru atmosfera sa animata si noptile pline de distractie? Mai mult ca sigur vei fi interesat sa stii si care sunt principalele caracteristici ale plajei de aici, motiv pentru care ti-am pregatit un articol cu mai toate amanuntele necesare. 

Kavos Beach este o plaja lunga, care are in spate o infrastructura bine dezvoltata in plan turistic, asadar, destul de multe servicii si variante de activitati pentru toti cei care au in plan sa viziteze zona. 

Totusi, Kavos Beach nu este potrivita tuturor tipurilor de turisti, ci in mod particular tinerilor dornici sa se bucure de viata de noapte vibranta, de sporturi acvatice, de diferite croaziere pe mare, iar mai multe detalii despre aceste aspecte gasesti in cele ce urmeaza. 

La noi pe site te asteapta si o serie de oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le studiezi inainte de a-ti rezerva cazare in aceasta insula greceasca 🙂

Localizare Kavos Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Plaja statiunii Kavos este cea mai sudica plaja a insulei Corfu. Apartine de statiunea animata cu acelasi nume si are o lungime de aproximativ un kilometru. 

Poate fi reperata pe Harti cu denumirea de “Paralia Kavos” si este important de avut in vedere ca in Grecia mai exista si alte plaje care poarta aceasta denumire. 

Din Corfu Town si pana la Kavos Beach sunt 47 kilometri, distanta care se poate parcurge, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ o ora si 10 minute. 

Din Paleokastritsa si pana la aceasta plaja sunt 63 kilometri, ceea ce inseamna un drum de circa o ora si jumatate, iar din Sidari (locul in care se afla celebrul Canal D’Amour) si pana aici vorbim despre o distanta de 80 kilometri, cele doua statiuni fiind localizate diametral opus. 

In Kavos si implicit la Kavos Beach se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Programul si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site

Din Corfu Town si pana in Kavos, autobuzul face aproximativ o ora si jumatate, iar costul unui bilet este de 4.40 euro.

Cum arata Kavos Beach si ce servicii gasesti in zona 

Kavos Beach este formata din nisip si este amenajata pe cea mai mare portiune a sa cu sezlonguri si umbrele – diferite segmente, administrate de barurile sau de unitatile de cazare din spate. 

Acestea alterneaza cu zonele de plaja libera, pe care le intalnesti si la extremitati, acolo unde fasia de nisip devine usor mai ingusta. 

In spatele plajei exista o multime de unitati de cazare, restaurante, baruri, in general mai toate serviciile de care ai avea nevoie pentru o experienta confortabila la malul marii. Cu toate acestea, pentru unii turisti care simt nevoia sa se relaxeze, plaja Kavos poate fi nepotrivita. 

In zona se pot practica si diferite sporturi acvatice (ski jet, diving, plimbari cu catamaranul), ceea ce ti s-ar putea parea usor galagios, daca vacanta ta este axata pe relaxare. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla si un parc acvatic cu atractii gonflabile, amplasate direct pe mare. 

O parte dintre cei care au fost aici in vara lui 2023 spun ca au intalnit si ceva urme ale distractiei de pe timp de seara, odata ajunsi pe plaja. Practic, e bine de stiut ca odata cu lasarea serii, Kavos devine cea mai animata si plina de distractie statiune a insulei Corfu, iar unii turisti mai putin interesati de curatenia si de bunastarea mediului inconjurator, mai arunca pe plaja diferite sticle, pahare sau alte gunoaie. 

Astfel, e important sa constientizam ca indiferent de cat de bine se pot ocupa autoritatile de administrarea unei plaje publice, sta totusi si in puterea celor care viziteaza acel loc sa lase in urma lor cel putin la fel de curat pe cat au gasit. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kavos Beach 

In linii generale, majoritatea turistilor care vin in zona Kavos aleg aceasta statiune si plaja sa pentru distractie.

Asta inseamna ca in perioada iulie-august, Kavos Beach are toate sansele sa fie aglomerata din plin. 

Daca alegi Kavos pentru vacanta ta in Corfu, mai mult ca sigur si tu vrei sa vii aici pentru viata de noapte, caci altfel, exista plaje cu mult mai frumoase in celelalte colturi ale insulei. 

In aceasta perioada, apa marii va avea o temperatura medie de 25-26 de grade. 

Daca vrei totusi sa vii in Kavos intr-o perioada mai linistita (la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie), e bine de stiut ca nu vei gasi locul atat de intens animat si nici la fel de aglomerat. Preturile la cazare vor fi insa mai mici. 

Alte plaje apropiate de Kavos Beach

In cazul in care ai ajuns la Kavos Beach si ti se pare totusi prea animata sau prea aglomerata, vei avea posibilitatea ca in apropiere sa te bucuri si de alte plaje mai putin populare si destul de lipsite de organizare. Mai jos gasesti cateva astfel de propuneri: 

Plaja Arkoudilas se afla la doar 3 kilometri departare de Kavos Beach, iar in acest caz, vorbim despre o plaja cu aspect salbatic, formata din nisip, generoasa in dimensiuni si cat se poate de linistita. 

Arkoudilas are si segment amenajat cu sezlonguri si umbrele (care pot fi ocupate in schimbul sumei de 8 euro/set), iar in zona se poate ajunge si cu masina. Atentie totusi la drum, caci are multe denivelari, iar in zilele ploioase se poate degrada si mai tare. 

Plaja Kanoula este o alta plaja naturala, salbatica, a acestei zone. Este formata tot din nisip fin, este lipsita de organizare (se recomanda sa ai la tine umbrela, crema cu factor de protectie, apa, palarie) si-ti poate asigura toata linistea de care ai nevoie. 

Intre Kanoula si Kavos Beach sunt 11 kilometri. 

Plaja Bouka este localizata la 6,9 kilometri de centrul plajei Kavos, are nisip fin si o apa in general mai calda comparativ cu alte zone ale insulei. 

Exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, bar pe plaja, dar si muzica placuta, ascultata la un nivel care sa nu deranjeze. Cei care au fost aici in 2023 spun ca intrarea in mare este lina si ca in zona amenajata exista si dusuri. Doua sezlonguri si o umbrela in prima linie puteau fi ocupate in septembrie 2023 cu 10 euro. 

In loc de concluzie

Kavos Beach este, fara doar si poate, una dintre cele mai populare plaje ale insulei Corfu. Cu toate acestea, fara sa fim subiectivi, nu putem spune ca se numara neaparat si printre cele mai frumoase, fiind potrivita mai degraba acelor turisti care vor sa se cazeze intr-un loc cu viata de noapte activa si oportunitati de distractie in imediata apropiere a malului marii. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta cateva zeci de oferte cazare Corfu, pe care le poti accesa rapid, mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?