Kavos, cea mai animata statiune a insulei Corfu. Ce sa stii despre vacantele aici

Kavos este cea mai sudica statiune a insulei Corfu si totodata cea mai animata din punct de vedere al vietii de noapte si al oportunitatilor de distractie. Este potrivita in mod special turistilor tineri, dornici sa petreaca si este orientata catre satul Syvota al Greciei continentale. 

Kavos isi asteapta vizitatorii cu o plaja lunga, bine organizata, cu o multime de variante de cazare, terase, taverne si baruri cu distractie ce tine pana la primele ore ale diminetii. 

Discutam, in cele ce urmeaza, despre principalele caracteristici ale acestei statiuni, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le studiezi.

Ce sa stii despre Kavos Corfu

Kavos apartine de municipalitatea Lefkimmi si se afla in partea de sud a insulei Corfu, cunoscand in ultima perioada o dezvoltare masiva din punct de vedere turistic. 

Practic, partea principala, centrala, a statiunii Kavos, este fasia lunga care se intinde paralel cu linia de coasta si implicit cu plaja, extrem de bogata in hoteluri, vile cu apartamente, restaurante, baruri si magazine.

Statiunea primeste in fiecare sezon cald un numar ridicat de turisti straini, in principal britanici, germani si sarbi. 

Strada principala din Kavos are cluburi si baruri pe ambele sale parti, motiv pentru care in miez de vara, odata cu lasarea serii, devine un adevarat furnicar. 

O parte dintre romanii care au ajuns in Kavos asociaza acest loc cu Vama Veche si cu atmosfera din celebra statiune a litoralului romanesc. 

Practic, daca exista un loc in Corfu unde viata de noapte este extrem de activa, acela este Kavos. 

Locul este potrivit si pentru iubitorii de sporturi acvatice, iar cei care au nevoie de si mai multa adrenalina vor avea in Kavos si posibilitatea de a face karting, alaturi de numeroase alte sporturi (exista terenuri de tenis, fotbal, volei, etc.) 

Destul de aproape de aceasta animata statiune se afla Capul Asprokavos, ideal pentru cei care vor sa se rupa pret de cateva ore de la agitatie si distractie pentru a explora frumusetile naturale ale zonei. 

Motive pentru o vacanta in Kavos si cui i se potriveste aceasta statiune

Ei bine, daca ti se pare ca esti catusi de putin tentat sa-ti rezervi cazare in Kavos, mai jos ti-am pregatit o lista a celor mai importante caracteristici ale acestui loc. 

  • este foarte dezvoltat din punct de vedere al unitatilor de cazare
  • gasesti hoteluri si vile pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele 
  • te vei afla in cea mai animata statiune de pe insula, unde distractia tine pana dimineata
  • vei avea oportunitatea sa te bucuri de numeroase activitati, fie acestea excursii pe mare, sporturi acvatice, shopping

Totusi, daca te numeri printre cei care prefera vacantele linistite, in familie, axate pe explorat atractiile natural si obiective istorice, e bine sa stii ca: 

  • in Kavos, atmosfera nu este una linistita. Plaja este mai mereu animata, centrul statiunii la fel, majoritatea turistilor sunt tineri, dornici de distractie si chiar usor galagiosi. 
  • sunt alte zone in Corfu cu mult mai frumoase din punct de vedere al peisajului natural si al atractiilor
  • nu sunt obiective istorice

Asadar, putem concluziona ca statiunea Kavos nu este potrivita familiilor cu copii, seniorilor, sau persoanelor dornice sa se bucure de un concediu zen 🙂 

Cum ajungi in Kavos si distante din principalele orase/statiuni ale insulei

Kavos este localizat la 47,7 kilometri distanta de Corfu Town. Practic, drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze in jur de o ora si douazeci de minute, intr-o zi fara trafic intens (noi am simulat traseul pe Google Maps, intr-o zi de octombrie). 

Intre Aeroportul International Corfu si statiunea Kavos sunt 45 kilometri. 

Din fascinanta Paleokastritsa (localizata pe coasta de vest, binecuvantata cu plaje spectaculoase si peisaje inedite) si pana in Kavos sunt 63 kilometri, ceea ce inseamna in jur de o ora si jumatate pe drum, cu masina. 

In cazul in care vrei sa vezi atat Kavos, cat si Sidari (unde se afla celebrul Canal D’Amour), trebuie sa iei in calcul ca distanta intre cele doua este de 81 kilometri (practic, sunt localizate diametral opus), adica in jur de 2 ore petrecute pe drum, doar dus. 

In Kavos se poate ajunge destul de bine si ieftin si cu autobuzele locale Green Bus. Programul acestora si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site

Spre exemplu, o cursa Corfu Town – Kavos (cu linia B1) cu Green Bus dureaza in jur de o ora si 30 minute , si costa 4.40 euro/persoana. 

Desigur, in Kavos vei avea posibilitatea sa inchiriezi si masina, scuter, alaturi de varianta de a te deplasa cu taxi. 

Vremea Kavos si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici 

La fel ca in cazul intregii insulei Corfu, si Kavos este caracterizat de acea clima tipic mediteraneana, cu veri calduroase, uscate si ierni blande. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Kavos in lunile iulie-august (adica in varf de sezon), cand media maximelor atinge valori de 30-31 grade (temperaturi masurate la umbra). 

Tot atunci sunt si cele mai putine sanse de ploaie, dar si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de 25-26 de grade. 

In iulie te bucuri de 13 ore de soare pe zi, in timp ce in iunie si in august de 12 ore de soare pe zi. 

In general, turistii care aleg sa mearga in Kavos vin aici cu precadere in miez de vara, tocmai pentru a se bucura de faptul ca animatia si distractia sunt in toi. 

Daca totusi ti-ai propus sa vezi zona in perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, ar trebui sa stii ca:

  • statiunea va fi mai putin aglomerata si nu la fel de puternic animata
  • preturile la cazare vor fi mai mici
  • apa marii va avea temperaturi medii de 19 grade in mai, de 22 grade in iunie si de 25 grade in septembrie. 

Despre plaja din Kavos si alte plaje apropiate

Unul dintre avantajele principale ale acestei statiuni este faptul ca a fost binecuvantata cu o plaja generoasa, lunga de aproximativ 1 kilometru, formata din nisip. 

Plaja Kavos este amenajata, pe cea mai mare portiune a sa, cu sezlonguri si umbrele. Spre extremitati, exista si zone de plaja libera. 

In zona din spate gasesti beach baruri, terase, taverne, centre de sporturi acvatice, iar in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla si un parc acvatic cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa. 

Tot aici ai si posibilitatea de a inchiria jet ski sau de a te inscrie intr-o croaziera/plimbare cu catamaranul. 

Totusi, o parte dintre turistii care au fost aici in vara lui 2023 spun ca au gasit plaja Kavos destul de neingrijita: cu alge la mar, gunoaie/sticle ramase in urma petrecaretilor, etc. 

Citeste mai multe despre aceasta plaja la noi pe blog, in articolul: Despre Kavos Beach, cea mai populara plaja din sudul insulei Corfu

Alte plaje apropiate de Kavos Beach mai sunt si plaja Arkoudilas (izolata, cu segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, mult mai linistita), plaja Kanoula (salbatica, fara servicii, cu intrare destul de abrupta in mare), plaja Bouka (amenajare, intrare lina, formata din nisip). 

Unde te cazezi in Kavos Corfu 

In Kavos, majoritatea unitatilor de cazare sunt cotate cu 3 stele, fie ca vorbim despre hoteluri sau despre vile cu apartamente, dotate individual cu chicineta. 

Exista si variante mai budget friendly (cotate cu 2 stele), dar si variante superioare de 4 si chiar de 5 stele. 

Asadar, in aceasta statiune vei avea posibilitatea sa te cazezi, dupa preferinte, in locul in care se va potrivi cel mai bine dorintelor tale si bugetului tau de vacanta. 

Sunt unitati de cazare care ofera mic dejun inclus, dar si cateva variante cu demipensiune. 

Ce poti sa faci in Kavos

Din punct de vedere al obiectivelor turistice, iti putem spune ca, in linii generale, acestea lipsesc din Kavos. 

Cu toate acestea, daca ne raportam la paleta activitatilor pe care le vei avea la indemana aici, aceasta va fi una bogata. 

Incepand cu toate atractiile centrate pe zona de plaja: volei pe plaja, sporturi acvatice, aquapark-ul cu atractii gonflabile, posibilitatea de a face croaziere, de a te plimba cu ski jet-ul – mai toate acestea vor fi la indemana ta daca alegi sa vii in Kavos. 

Repetam, nu te astepta la prea multa liniste si prilej de relaxare, mai ales daca vii aici in miez de vara. 

Barurile si cluburile reprezinta, negresit, una dintre principalele atractii ale acestei statiuni. 

Daca vrei totusi ca pentru o zi sa iesi din statiune pentru a explora natura, te poti indrepta spre Capul Asprokavos, zona in care vei putea face si drumetii (traseul Arkoudilas Path) si in care te vei putea opri la plaja Arkoudilas

Aproape de plaja se afla si ruinele unei mici manastiri inchinate Fecioarei Maria. 

La cativa kilometri departare de Kavos gasesti si satele Spartera si Dragotina, unde te poti bucura de o atmosfera pitoreasca, linistita si de o priveliste incantatoare catre mare. 

Restaurante, taverne si viata de noapte in Kavos 

Desigur, fiind atat de dezvoltat din punct de vedere turistic, Kavos sta foarte bine la capitolul taverne, restaurante si baruri. 

Mai jos gasesti cateva propuneri de locuri in care poti lua masa sau in care te poti distra pana la primele ore ale diminetii.

Restaurante si taverne in Kavos 

In general, in plin sezon, restaurantele din Kavos se deschid destul de devreme si se inchid tarziu, motiv pentru care vei avea intotdeauna unde sa iei masa. 

Printre locurile cu recomandari se numara:

  • Olympia Restaurant – cu specific grecesc, in centrul statiunii, in apropierea clubului Future 
  • Roussos Restaurant – la malul marii, cu accent pe fructe de mare si peste 
  • Florida Restaurant Bar – tot la malul marii, aproape de Roussos 
  • To Souvlaki – restaurant cu preparate la gratar, in vecinatatea hotelului Ekati Mare Boutique Resort. 
  • Big Max Diner – cu preturi moderate, localizat langa Net Bar
  • Kebab House – restaurant cu gyros, kebab, burgeri si alte preparate la gratar
  • The Tex Mex – restaurant cu specific mexican 

Baruri si cluburi in Kavos

Statiunea este cat se poate de plina de baruri, iar mai jos gasesti cateva sugestii in acest sens. Desigur, daca ai fost deja in Kavos si ai si alte recomandari de locuri in care distractia este pe val, asteptam cu interes feeback-ul tau. 

  • Rocky’s – in imediata apropiere a supermarketului non stop 7 Angela 
  • Scorers – bar sportiv, in stil irlandez, in apropierea Greek Restaurant Pefkos
  • Empire – cu muzica in stil comercial 
  • Snobs – cu muzica in stil RnB, Grime si HipHop
  • 42nd Street – in vecinatatea restaurantului The Real Greek 
  • Legends – in apropierea hotelului Kavos si a centrului medical din statiune 
  • JC’s Bar – in aceeasi zona cu Legends
  • Future – singurul club din Kavos 

In loc de concluzie

Kavos este pentru tine daca ti-ai propus ca in timpul vacantei in Corfu sa te distrezi din abundenta, in cat mai multe locuri, cu diferite tipuri de muzica si intr-o atmosfera de petrecere care tine pana la primele ore ale diminetii. 

Ai fost deja in Kavos si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte amanunte utile? Nu uita sa ne impartasesti experienta ta!

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta cateva zeci de oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?