Vizita la faimosul beach bar La Grotta Corfu

Localizat pe coasta de vest a insulei Corfu si in imediata apropiere a centrului statiunii Paleokastritsa, La Grotta Corfu este unul dintre cele mai populare beach baruri la care te-ai putea relaxa, bucurandu-te de peisaje fabuloase. 

Cu mii de recenzii pe Google, locul in sine nu gazduieste o plaja clasica, ci mai degraba un golfulet stancos, amenajat pe alocuri cu sezlonguri, deasupra carora troneaza o terasa cu vedere spectaculoasa catre mare. 

In cele ce urmeaza poti sa descoperi mai multe amanunte utile despre vizita la barul La Grotta, iar daca ai decis deja ca urmatorul tau concediu se va desfasura in aceasta insula greceasca, te invitam si la noi pe site pentru a explora unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla La Grotta Corfu si cum ajungi aici 

Daca pleci din Corfu Town, distanta pana la acest beach bar este de 22 kilometri, drum care se poate parcurge cu masina in aproximativ 33-35 minute, intr-o zi fara trafic intens. 

Statiunea mai animata Kavos se afla la o distanta de 61 kilometri fata de La Grotta Corfu, ceea ce inseamna ca drumul cu masina va fi de circa 1 ora si 25 minute. 

Sidari, localizat in nordul insulei, se afla la 23 kilometri de La Grotta, in timp ce Agios Gordios este la 24 kilometri departare. 

Cei mai norocosi din punct de vedere al timpului petrecut pe drum pana la La Grotta sunt cei cazati in Paleokastritsa, caci din centrul acestei statiuni si pana aici vorbim despre o distanta de doar 1,3 kilometri. 

Aici se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Poti verifica orarul curselor si preturile pe acest site, iar statia de autobuz o gasesti marcata pe Harti cu denumirea de “Green Bus Stop La Grotta”. 

IMPORTANT DE STIUT: Pentru a ajunge la malul marii, e nevoie sa cobori in jur de 140 trepte, asadar, accesul nu este unul comod. 

Cum arata La Grotta Corfu. Despre servicii, plaja si activitati pe care le ai la indemana

La Grotta Bar este o afacere de familie cu o istorie indelungata si reprezinta practic o terasa amplasata intr-o zona inalta, pe o platforma, cu acces pe scari la malul marii. 

E important de avut in vedere ca locul nu este potrivit familiilor cu copii, intrucat terenul este abrupt, se coboara pe scari, iar plaja La Grotta nu are nisip, ci stanci. Cei mai multi dintre cei care viziteaza terasa sunt turisti tineri, dornici de distractie. 

Exista si cateva platforme de lemn amenajate cu sezlonguri si umbrele, insa locurile sunt limitate.

O parte dintre turistii care vin aici fac sarituri in apa de pe stanci, insa nu-ti recomandam sa te aventurezi in astfel de distractii atata vreme cat tii la siguranta ta si mai ales daca nu cunosti locul, caci si in apa exista stanci de care te poti lovi. 

Altfel, zona este cat se poate de potrivita pentru snorkeling, gratie aspectului stancos. Apa este foarte clara si-ti ofera in general vizibilitate buna.

La Grotta Bar poate fi un loc potrivit pentru a bea cafeaua de dimineata, pentru a lua pranzul, pentru a savura un cocktail la orele apusului sau chiar si pentru petreceri, caci in miez de vara pot fi organizate si astfel de evenimente aici. 

In orice caz, privelistea de care te vei putea bucura daca vii aici este una fantastica 🙂 

HINT: se pot inchiria si mici ambarcatiuni pentru plimbari pe mare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita in zona La Grotta Corfu 

Avand in vedere ca La Grotta Corfu este una dintre cele mai populare terase ale insulei, e de la sine inteles ca in plin sezon ai toate sansele sa o gasesti si destul de aglomerata. 

Cele aproape 4000 de recenzii stranse pe Google confirma faptul ca locul este cat se poate de cunoscut. 

De aceea, daca te vei afla in Corfu in intervalul iulie-august, e bine sa vii aici mai devreme sau sa incerci sa faci o rezervare. Altfel, sunt sanse sa nu gasesti loc la masa si sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina. 

Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in aceasta insula greceasca si implicit pentru o vizita la terasa La Grotta Corfu pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Alte plaje apropiate de La Grotta Corfu 

Daca esti interesat ca in aceeasi zi sa vezi si alte locuri frumoase de la malul marii, situate in imediata vecinatate a acestui beach bar, te vei putea indrepta usor catre: 

Plaja Agia Triada se afla la 1,4 kilometri departare de La Grotta si este o plaja bine organizata, cu aspect plat si acces direct la mare. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are o intrare lina in apa, insa aproape de mal se intalnesc stanci pe anumite portiuni. 

In zona din spate te asteapta restaurantele Poseidon si Akron. 

Plaja Agios Spiridon este o alta plaja din zona, cat se poate de populara, in forma de semicerc si localizata intr-un golfulet ferit. 

Este formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietris si are atat segmente amenajate, cat si zone de plaja libera. 

Poate deveni destul de aglomerata in plin sezon. 

Plaja Agios Petros este usor mai ingusta, are o portiune amenajata cu sezloguri si umbrele in partea stanga cum te uiti la mare, pe niste platforme de beton si este formata din acelasi tip de amestec de nisip cu pietris. 

O gasesti la 2,1 kilometri de La Grotta Corfu. 

In loc de concluzie

La Grotta Corfu este un loc potrivit pentru tine atata vreme cat vei ajunge in zona Paleokastritsa si simti nevoia sa te bucuri de peisajele spectaculoase intr-un cadru mai animat, cu eventuale party-uri sau cocktailuri, snorkeling si plimbari cu barca pe timp de zi. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca intentionezi sa-ti rezervi cazare in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?