Ce sa stii despre Paleokastritsa Beach, plaja principala a statiunii din vestul insulei Corfu

Printre plajele superbe din zona Paleokastritsa se numara si Agios Spiridon Beach, plaja principala a statiunii (cunoscuta si cu denumirea de Paleokastritsa Beach), pozitionata intr-un golf retras, in imediata apropiere a faimoasei manastiri construita in anul 1225. 

Paleokastritsa Beach este o plaja potrivita tuturor tipurilor de turisti, bine organizata, de dimensiuni generoase si in general ferita de vant si de valuri mari. 

Mai multe amanunte despre acest loc gasesti in cele ce urmeaza, iar daca ai in plan sa-ti petreci urmatorul concediu aici, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Paleokastritsa Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Inainte de a-ti explica traseele pana aici, e important sa punctam faptul ca in insula Corfu exista doua plaje cu denumirea de Agios Spiridon, atribuita in acest caz si plajei principale din Paleokastritsa.

Vorbim despre plaja Agios Spiridon de pe coasta de vest (cea la care facem referire in acest articol si pe care o vei gasi pe Harti cu denumirea de Agios Spiridon Beach, Palaiokastritsa 490 83), si de plaja Agios Spiridon din zona Acharavi, din nord-estul insulei. 

Distanta intre Agios Spiridon Beach Paleokastritsa si Corfu Town este de 24,7 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 35 minute cu masina. 

Din animatul Kavos si pana aici sunt 63 kilometri (adica o ora si jumatate pe drum), iar din Sidari si pana la Paleokastritsa Beach sunt 25 kilometri. 

Exista parcare cu plata in apropiere, iar costul este de 5 euro pe zi/autoturism. In miez de vara, parcarea poate deveni neincapatoare dupa orele pranzului. 

HINT: In apropierea plajei exista si statie Green Bus, ceea ce inseamna ca poti ajunge aici si cu autobuzele locale. Poti verifica aici pretul si orarul curselor. 

Cum arata Paleokastritsa Beach

Plaja este marginita de stanci inalte, este lunga, relativ ingusta si este formata din nisip. 

Gasesti aici amenajare cu sezlonguri si umbrele, dispuse pe 3-4 randuri, dar si mai multe zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare exista si un mic ponton, unde este disponibil si serviciul de water taxi, pentru a te deplasa usor la celelalte plaje din imprejurimi. 

In zona din spatele plajei gasesti parcare, magazine cu suveniruri, mini market, taverne si baruri, asadar, din punct de vedere al serviciilor, putem spune ca Agios Spiridon (Paleokastritsa Beach) este o plaja comoda. 

Printre tavernele de aici se regasesc Vrachos, Nikos, Zefiros si Limani, rasfirate printre unitatile de cazare. 

Cand e mai bine sa vii la Paleokastritsa Beach

Faptul ca Agios Spiridon/Paleokastritsa Beach se numara printre cele mai populare plaje ale insulei Corfu este confirmat si de multitudinea de review-uri pe care le-a strans pana in prezent (septembrie 2023) pe Google, respectiv peste 3500 de impresii din partea turistilor care au fost aici. 

Fiind localizata intr-o zona populara, intens vizitata, caci este cunoscut faptul ca imprejurimile statiunii Paleokastritsa au fost binecuvantate cu o frumusete naturala de exceptie, Agios Spiridon Beach poate deveni aglomerata in intervalul iulie-august. 

Desigur, in aceasta perioada, te poti bucura de cele mai ridicate temperaturi, insa daca nu esti foarte prietenos cu multimile de oameni si nici cu razele puternice ale soarelui, o alegere mai buna poate fi sa vii in Corfu si implicit la Agios Spiridon in perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, vei putea beneficia si de preturi mai avantajoase la cazare 🙂 

Alte plaje apropiate de Paleokastritsa Beach 

Daca urmeaza sa te cazezi chiar in aceasta zona sau vrei sa dai o fuga intr-o zi, e bine de stiut ca in vecinatatea plajei Agios Spiridon/Paleokastritsa Beach se mai gasesc si alte locuri frumoase la malul marii:

Plaja Agios Petros este cea mai apropiata. Are dimensiuni mai micute, este localizata la doar 300 metri distanta (ceea ce inseamna ca poti ajunge usor si pe jos) si are o forma relativ similara, fiind amenajata insa cu sezlonguri si umbrele mai mult in zona din stanga, pe niste platforme de beton. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar pe fundul marii se intalnesc pietre, ceea ce inseamna ca incaltarile speciale pentru apa sunt binevenite 🙂 

Plaja Agia Triada se afla la 1,4 kilometri departare de Agios Spiridon si este o alta varianta de plaja bine organizata. In acest caz, sezlongurile si umbrelele sunt asezate direct pe nisip, iar la intrarea in mare exista pietre si stanci. In zona din spate gasesti vreo doua restaurante, un beach bar, un centru de diving si mai multe unitati de cazare. 

La Grotta Beach (sau La Grotta Bar) este localizat la 1,9 kilometri distanta de Agios Spiridon si este o alta atractie must-see a zonei. Vorbim in acest caz despre un bar pozitionat pe o platforma, cu acces pe scari pana la malul marii. Locul este potrivit mai degraba turistilor tineri, nu si familiilor cu copii, pentru ca zona este stancoasa si nu exista plaja de nisip. 

Privelistea de aici este, insa, una de exceptie. 

In loc de concluzie

Agios Spiridon Beach/Paleokastritsa Beach este una dintre plajele renumite, populare ale statiunii Paleokastritsa, ofera vedere frumoasa catre mare, are multe servicii in imediata apropiere, insa poate deveni foarte aglomerata in miez de vara. 

Daca ai trecut recent pe aici, asteptam si impresiile tale, iar daca planuiesti o vacanta, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?