Agios Petros Beach, plaja mai putin comerciala din Paleokastritsa

Stim cu totii ca zona statiunii Paleokastritsa din vestul Corfu gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase plaje ale insulei, insa popularitatea acestor locuri atrage de la sine si destul de multa aglomeratie in plin sezon. 

Una dintre plajele mai putin cunoscute si mai putin conventionale este Agios Petros, pe care o gasesti la doar cateva sute de metri distanta de faimoasa Agios Spiridon. Cele doua sunt localizate spate in spate, de-o parte si de alta a micutei peninsule care strapunge marea si care gazduieste Manastirea Paleokastritsa. 

In continuare te asteapta o serie de amanunte despre vizita la Agios Petros Beach, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de hoteluri si vile din toate colturile insulei.

Localizare Agios Petros Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Plaja Agios Petros se afla la doar 750 metri de centrul statiunii Paleokastritsa. 

Din Corfu Town si pana la aceasta plaja sunt 23 kilometri, drum ce se poate parcurge cu masina in aproximativ jumatate de ora. 

Din Kavos, localizat in sudul insulei, si pana aici sunt 63 kilometri, iar din Sidari in jur de 25 kilometri. 

Agios Gordios este localizat la 26,9 kilometri departare de Agios Petros Beach, iar drumul intre cele doua se face in aproximativ 38 minute. 

Exista o parcare mai mult decat generoasa in zona din spatele plajei. 

In Paleokastritsa si implicit la Agios Petros poti ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Programul acestora si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site

Cum arata Agios Petros Beach si ce servicii gasesti aici

Am ajuns si la partea cea mai interesanta a articolului, cea legata de aspectul acestei plaje. Agios Petros are dimensiuni micute, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si este marginita de stanci. 

O particularitate a sa este faptul ca zona organizata cu sezlonguri si umbrele nu se afla pe nisip, ci pe peretele stancos din partea stanga a plajei cum te uiti la mare. 

Aici sunt amplasate mai multe randuri de sezlonguri si umbrelute pe o serie de platforme, in timp ce restul plajei este libera pentru cei care vor sa stea pe prosop. 

Poti inchiria si hidrobiciclete de la Agios Petros, iar pe la mijlocul plajei a fost instalat si un mic ponton plutitor, pentru cei care vin sau pleaca de aici cu barcuta. 

Se recomanda sa ai la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. Iti va proteja talpile atat pe plaja, cat si atunci cand intri in mare, pentru ca si acolo poti da de pietre. 

In zona sezlongurilor gasesti si un beach bar-restaurant. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agios Petros Beach

Desi nu este la fel de agomerata precum vecina Agios Spiridon, in intervalul iulie-august si aici fluxul de turisti este mai mare. 

Oricum, in linii generale, atmosfera la Agios Petros este mai linistita comparativ cu alte plaje ale zonei. 

In orice caz, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni aici (atata vreme cat nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in plin sezon) sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Atunci, atat Agios Petros Beach, cat si alte plaje si intreaga insula Corfu vor fi mai libere. In plus, temperaturile vor fi mai placute, iar preturile la cazare, ceva mai mici. 

Alte plaje apropiate de Agios Petros

Daca ai ajuns la Agios Petros si nu ti s-a parut potrivita sau daca vrei sa vizitezi mai multe plaje frumoase din zona in aceeasi zi, e bine de stiut ca te mai poti indrepta rapid catre:

Plaja Agios Spiridon, pe care o gasesti la 300 metri distanta, cu aspect usor ingust, organizata cu sezlonguri si umbrele, cu serviciu de water taxi si mai multe taverne si baruri in zona din spate. 

Agios Spiridon se poate aglomera mai tare in miez de vara. 

Plaja Agia Triada, mai lata, bine amenajata si cu restaurante si unitati de cazare in zona din spate. Si aici se afla un centru de sporturi acvatice, alaturi de posibilitatea de a inchiria mici ambarcatiuni. 

Intre Agia Triada si Agios Petros Beach sunt 1,6 kilometri. 

Plaja Rovinia este o plaja salbatica, lipsita de organizare, fara servicii, formata din pietricele, pe care o gasesti la 6,3 kilometri de Agios Petros. Iti recomandam sa parchezi in spatiile cu plata din zona de sus, caci drumul pana la plaja este accidentat. 

In mijlocul verii, apare din cand in cand aici o barcuta cu diferite produse de genul racoritoare si gustari, pe care le poti cumpara la fata locului. 

In loc de concluzie

Agios Petros Beach poate fi o alternativa de plaja usor mai libera, in cazul in care ajungi la Agios Spiridon si constati ca este foarte aglomerata. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu drag impresiile tale despre acest loc, iar daca ai in plan sa-ti organizezi o vacanta in aceasta insula greceasca, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?