Vrachos Beach, plaja de nisip lunga de 6 kilometri din apropiere de Parga

Cunoscuta atat cu denumirea de Vrachos Beach, cat si cu numele de Loutsa Beach, aceasta plaja din apropierea orasului Parga este una dintre cele mai generoase ca si dimensiuni din intreaga zona si poate face obiectul unor experiente cat se poate de relaxante. 

O parte dintre turistii care au vizitat-o spun ca poate ocupa cu succes pozitia intai in topul celor mai frumoase plaje dintre Parga si Igoumenitsa, fiind avantajata de lungimea sa (de aproximativ 6 kilometri) si de nisipul fin. 

In cele ce urmeaza poti sa descoperi mai multe detalii despre plaja Vrachos (Loutsa), iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Unde se afla Vrachos Beach si distante din alte statiuni si orase

Vrachos Beach poate fi reperata pe Google Maps atat cu denumirea de Vrachos, cat si cu denumirea de Paralia Loutsa. Cele doua indica aceeasi plaja, cu mentiunea ca Loutsa este partea de nord a plajei, in timp ce Vrachos, partea de sud, dinspre Preveza.

Plaja se afla cam pe la jumatatea distantei dintre orasele Parga si Preveza. Plecand din Parga, pana aici vei face in jur de 30 minute cu masina (28 kilometri), iar din Preveza si pana la Vrachos ai de parcurs fix 35 kilometri. 

Exista locuri de parcare la marginea drumului din spatele plajei, insa in plin sezon, e posibil sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina. 

Distante catre Vrachos Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – Vrachos Beach: 53 kilometri
  • distanta Sivota – Vrachos Beach: 54 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Vrachos Beach: 13 kilometri
  • distanta Lefkada Town – Vrachos Beach: 57 kilometri

Cum arata Vrachos Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Vrachos Beach este o plaja ce se intinde pe circa 5-6 kilometri in lungime, cu portiuni care ating in latime in unele locuri in jur de 50 metri. 

Este formata din nisip si are o deschidere ampla spre mare, aspect ce favorizeaza vantul mai puternic. 

Vrachos este frecventata adesea si de catre practicantii de sporturi acvatice precum kitesurfing sau windsurfing, asadar, daca faci parte din aceasta categorie, trebuie sa stii ca aici ai sanse mari sa gasesti conditiile potrivite. 

In spatele plajei se afla o strada cu promenada, taverne cu terasa, mici magazine si unitati de cazare (in general vile). 

Intrarea in mare are o panta medie spre lina (cu precadere in zonele cu ponton), insa in zilele cu vant puternic se pot forma curenti, asadar, atentie daca vii aici insotit de copii. 

In apa exista si pietre pe unele portiuni, motiv pentru care e bine sa iei cu tine si acea incaltaminte speciala. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Vrachos Beach

Vrachos Beach are avantajul de a fi foarte lunga, insa in miez de vara si mai ales in weekenduri (cand este frecventata si de catre localnici), are tendinta sa se aglomereze. 

In linii generale, sunt sanse foarte mici sa nu gasesti loc pe plaja, insa in ceea ce priveste locurile de parcare, pot exista probleme, dupa cum relateaza unii dintre turistii care au fost aici in perioada iulie-august a anilor trecuti.

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni in zona plajei Vrachos in intervalul iulie-august. 

Daca vrei insa sa eviti aglomeratia si sa te bucuri de mai multa liniste la plaja, de temperaturi mai blande si de preturi mai avantajoase la cazare, poti veni aici la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Alte plaje apropiate de Vrachos Beach 

In cazul in care ti-ai propus ca in fiecare zi de vacanta sa te bucuri de o alta plaja, e bine sa ai in vedere ca la distante rezonabile de Vrachos se mai afla si urmatoarele:

Plaja Alonaki Fanariou este una dintre cele mai apropiate plaje de Vrachos si totodata una dintre cele mai frumoase. Are o apa a marii in nuante de turcoaz, iar in miez de vara este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Exista stanci si pietre la intrarea in mare, insa poate fi un loc foarte potrivit pentru snorkeling. 

Devine aglomerata in miez de vara. 

Plaja Ammoudia se afla la 14 kilometri distanta de Vrachos, in directia Parga, fiind localizata intr-un golf in general ferit de vant. Are atat segmente amenajate cu sezlonguri, cat si zone de plaja libera, iar in partea stanga cum te uiti la mare se afla gura de varsare a raului Acheron. 

Plaja Artolithia este localizata la 10 kilometri departare de Vrachos si are un aspect aparte, fiind potrivita pentru tine daca preferi locurile mai lipsite de amenajare. Nu exista servicii si organizare cu sezlonguri si umbrele, iar pe unele portiuni se remarca o serie de stanci care ies din mare, aproape de mal. 

Cei cu masinile mai joase pot intampina ceva dificultati pana ajung aproape de plaja. 

In loc de concluzie

Plaja Vrachos (sau plaja Loutsa) este una dintre plajele bune, spatioase din zona Parga, ideala pentru practicantii anumitor sporturi acvatice, bine amenajata si cu multe servicii si facilitati in zona din spate. 

Daca ai ajuns aici, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ti-am starnit apetitul pentru un concediu in zona, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?