Ammoudia Beach Parga, un paradis al relaxarii si locul in care raul Aheron se varsa in mare

In randul celor mai apreciate plaje din zona Parga Grecia se afla si Ammoudia Beach, plaja micului sat cu acelasi nume, care se distinge de celelalte plaje mai populare printr-o intindere generoasa si printr-o atmosfera relaxanta. 

Ammoudia Beach este formata din nisip si este in general potrivita tuturor categoriilor de turisti, fiind usor accesibila si amenajata pe unele portiuni cu sezlonguri si umbrele. 

Descopera mai multe amanunte utile despre vizita la Ammoudia Beach in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Unde se afla Ammoudia Beach si distante din alte statiuni si orase

Ammoudia Beach este localizata la 17 kilometri departare de centrul orasului Parga, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 20 de minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Pornind din partea opusa, din Preveza, pana aici ar trebui sa faci in jur de 40 de minute, caci distanta este dubla. 

Drumul de acces este in conditii bune, iar vizitatorii parcheaza de regula la umbra copacilor din spatele plajei. 

ATENTIE: Nu confunda plaja Ammoudia din zona Parga cu plaja Trani Ammouda din Sithonia Halkidiki si nici cu plajele Ammoudi din insulele Creta, Santorini si Zakynthos. Sunt complet diferite ca si aspect si sunt localizate la sute de kilometri departare una fata de cealalta. 

Distante catre Ammoudia Beach Parga din alte orase si statiuni apropiate:

  • distanta Igoumenitsa – Ammoudia Beach: 42 kilometri
  • distanta Sivota – Ammoudia Beach: 43 kilometri 
  • distanta Sarakiniko – Ammoudia Beach: 28 kilometri
  • distanta Preveza – Ammoudia Beach: 46 kilometri

Cum arata Ammoudia Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja Ammoudia are o intindere generoasa si este formata din nisip. Este frecventata si de catre familiile cu copii, pentru ca are o intrare relativ lina in mare si facilitati/servicii in imediata apropiere. 

Pe plaja exista segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate la preturi decente (in 2023, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi ocupate in schimbul unei consumatii de 6-8 euro de la beach bar). 

Totodata, exista si loc suficient pentru vizitatorii care prefera sa se aseze pe prosop.

In zona din spatele plajei, la o distanta rezonabila, se afla unitati de cazare accesibile, mai putin pretentioase, dar si o serie de taverne si restaurante.

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare se afla gura de varsare a raului Aheron, aspect ce contribuie la peisajul unic pe care-l ofera Ammoudia Beach Parga. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ammoudia Beach Parga

Fiind o plaja lunga si destul de lata, Ammoudia ofera spatiul potrivit chiar si in plin sezon. Nu este la fel de aglomerata precum plajele populare din apropierea orasului Parga, ceea ce inseamna ca poate fi unul dintre locurile in care poti veni sa te bucuri linistit de mare si de soare, daca alegi sa-ti faci vacanta in zona in miez de vara. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in august, cand media atinge 26 de grade, insa temperaturi similare se intalnesc si in iulie, dar si in septembrie.

Daca faci parte din randul celor care vor sa aiba plaja numai pentru ei, cele mai bune perioade in care poti veni aici sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (apa marii are in jur de 20-21 grade) sau inceputul lui octombrie (cand apa marii este usor mai calda, cu o medie de 23 grade). 

Alte plaje apropiate de Ammoudia Beach Parga

Sigur, Ammoudia Beach nu este singura plaja de care te poti bucura in zona, atata vreme cat alegi sa te cazezi aici. La distante mici se mai afla si: 

Plaja Kerentza, cu un aspect mai salbatic, lipsita de amenajare, este localizata la 12 kilometri departare, in directia Preveza. 

Aici este bine sa vii echipat cu tot ce-ti trebuie (umbrela, crema cu factor de protectie ridicat, bauturi racoritoare) caci nu vei intalni cine stie ce servicii, doar 1-2 gherete cu mancare in plin sezon. 

Plaja Skala se afla tot in zona, la 11,9 km distanta de Ammoudia, nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele si are dimensiuni micute. 

Este nevoie sa cobori o serie de trepte pentru a ajunge la malul marii, iar in partea de sus este deschisa o taverna. 

Plaja Alonaki Fanariou este localizata la 11 kilometri departare de Ammoudia si este una dintre cele mai frumoase din zona. 

Se afla intr-un golfulet retras, in miez de vara este amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa devine si destul de aglomerata. 

In loc de concluzie

Ammoudia Beach este una dintre plajele potrivite familiilor cu copii si celor care vor sa se relaxeze, oferind conditiile potrivite, o buna amenajare si diferite servicii in imediata apropiere. 

Daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?