Ghid taverne in Limenaria Thassos. Care sunt locurile cu multe recomandari si ce poti manca la fiecare restaurant in parte

Limenaria este al doilea oras ca marime din insula Thassos si totodata locul popular, insa ceva mai linistit, catre care se indreapta acei turisti care cauta o atmosfera pitoreasca. 

Exista multe unitati de cazare in Limenaria (o buna parte dintre ele pot fi descoperite si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos) si in mod evident si o multime de restaurante.

In general, cazarea aici se face fie cu mic dejun inclus, fie in cateva cazuri cu demipensiune (The Dome Luxury poate fi un exemplu in acest sens), fie in regim self catering. Cert este ca prezenta restaurantelor este o necesitate, insa si o incantare pentru acei turisti dornici sa se rasfete cu preparate traditionale grecesti. 

Gasesti mai jos o lista a restaurantelor Limenaria Thassos care au primit recenzii bune din partea celor care le-au calcat pragul. E de asteptat ca in acest sezon turistic si preturile din meniurile restaurantelor sa sufere anumite modificari, generate de efectele pandemiei si ale inflatiei. 

HINT: Daca intentionezi sa te cazezi in Limenaria sau pur si simplu ai in plan sa vizitezi acest orasel intr-o zi, ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Despre Limenaria, oraselul incantator din sud-vestul insulei Thassos. Ce plaje gasesti aici si ce atractii sunt in zona

Asterias Restaurant Limenaria 

Localizat in zona falezei si aproape de centrul oraselului, Asterias Restaurant a strans sute de recenzii pe Google si o nota de 4,5 puncte din 5. O parte dintre cei care luat masa aici multumesc gazdelor extrem de amabile (Maria si Kostas), laudand totodata preparatele traditionale grecesti. 

In fiecare duminica, la acest restaurant te poti bucura si de muzica greceasca live, iar la capitolul meniu, poti alege dintre peste si fructe de mare, carne si salate, o multime de aperitive traditionale grecesti, dar si optiuni suficiente pentru cei vegetarieni.

Vei gasi Asterias Restaurant Limenaria chiar langa hotelul Asterias. Iti recomandam sa faci o rezervare daca vii aici in perioada iulie-august, caci locul este destul de popular si devine aglomerat pe timp de seara. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top taverne Thassos. Care sunt cele mai renumite restaurante de pe insula

Taverna Agistri Limenaria 

Un alt loc de luat masa in Limenaria deosebit de cunoscut, cu aceeasi nota precum Asterias si foarte multe recenzii majoritar pozitive. Aceasta taverna este localizata chiar pe plaja, in vecinatatea hotelului Reverie. 

Locul are specific pescaresc, asadar din meniu vor fi nelipsite fructele de mare, caracatita si pestele de diferite soiuri. Unii dintre cei care au luat masa aici spun ca au mancat o dorada foarte buna, in timp ce altii spun totusi ca portiile au parut usor cam micute.

Taverna Mouragio Limenaria 

O vei gasi pe Harti si sub denumirea de Mouragio Mediterranean Restaurant si este un alt loc cunoscut din acest oras. Se afla tot in zona falezei, invecinat cu restauranul Kostis. 

Printre preparatele laudate aici se numara crevetii gatiti in stil saganaki si mielul kleftiko. Vei gasi in meniu si faimoasele chiftelute grecesti, pui gatit cu struguri si ciuperci, cotlete de porc, musaca, stifado, iar la capitolul peste nu lipsesc soiuri precum fagri, lup de mare, barbun, dar si hamsii, caracatita si chiar supa de peste. 

Meniul are si varianta in romana, dar si o sectiune dedicata special celor mici. 

Unii dintre turisti recomanda restaurantul si pentru micul dejun. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: 12 preparate culinare de neratat intr-o vacanta in Thassos

Taverna To Limani 

Un alt loc bun de luat masa, conform recenziilor primite pe Google. Foarte laudate au fost aici sardinele la gratar, dar si simpla salata traditionala greceasca. In meniu se mai remarca si crevetii, calamarul umplut cu branza, stifado de caracatita, dovlecei pane, si traditionalul tzatziki.  Painea de aici ar fi facuta chiar de catre proprietar, iar la capitol desert, nu sunt putini cei care au laudat iaurtul grecesc cu miere. 

Locul devine aglomerat in perioada iulie-august, asadar e posibil sa ai nevoie de o rezervare, mai ales daca vii alaturi de un grup mai mare. Aici este totodata un loc bun pentru a admira privelistea catre micul port din Limenaria. 

Restaurant Dionisos

Localizat in centrul orasului, destul de aproape de sectia de politie, Dionisos are, la randul sau, sute de recenzii, majoritatea bune, iar printre cele mai laudate preparate se numara salata Dionisos, supa de pui, supa de peste care vine insotita de ardei iute, calamarul si gyros-ul. 

Gasesti o varietate de peste in meniu, portiile sunt descrise ca fiind generoase, iar personalul amabil. Dionisos este un restaurant micut, afacere de familie, insa cu o atmosfera primitoare. 

Snack Bar Hello

Un restaurant de tip fast food, cu nota mare pe Google si laude primite pentru gyros-ul servit aici. Poate fi locul potrivit pentru tine daca vrei sa petreci mai putin timp la masa si sa mananci ceva rapid si consistent. 

Locul nu este unul pretentios, insa cei care au mancat aici descriu preparatele ca fiind gustoase.

Limenariotissa Food House

Localizat relativ aproape de Vila Valadis, restaurantul este simplu, cu o terasa de dimensiuni restranse si o nota destul de mare in ceea ce priveste preparatele culinare si servirea. Poti manca aici musaca, ardei rosu copt cu branza, stifado de vita cu ceapa, pui cu curmale si stafide, alaturi de multe alte preparate. 

Limenariotissa Food House este o afacere de familie, iar selectia de vinuri de aici este, de asemenea, laudata. 

Taverna George

Un restaurant afacere de familie, descris ca fiind un loc in care se mananca bine si in care personalul este foarte primitor. Chiar daca unii dintre turisti au povestit ca taverna nu ar arata prea bine pe afara, se pare ca atunci cand intri, situatia incepe sa se schimbe in bine. 

Printre preparatele care au primit laude aici se numara stifado (tocana greceasca), musaca, branza feta prajita, caracatita in sos de vin si o multime de feluri de peste proaspat.  

Vei gasi aceasta taverna in capatul orasului, catre cetate. 

Daca esti suficient de norocos cat sa vii aici intr-o perioada mai putin aglomerata, s-ar putea sa prinzi una dintre cele cateva mese “din fata”, unde te poti bucura de o priveliste frumoasa catre port. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Molos Restaurant

Este localizat in zona falezei, foarte aproape de hotelurile Molos si Asteris. Locul are sute de recenzii pe Google, majoritatea pozitive, si un meniu destul de diversificat care include preparate precum musaca, orez cu scoici, feta gatita in stil saganaki, mix de branzeturi la cuptor, calamar umplut, caracatita, vinete umplute. 

Unii dintre cei care au luat masa la Molos Restaurant spun ca portiile sunt medii, iar farfuriile nu sunt incarcate cu garnitura (prea multi cartofi prajiti, etc), iar terasa este usor accesibila, avand si spatii de parcare.

Cu toate acestea, daca ai in plan sa vii aici in varf de sezon, iti recomandam sa faci o rezervare si sa nu te bazezi pe disponibilitatea locurilor de parcare.

Restaurant Plus Minus

Tot in zona de centru a Limenariei se afla si acest restaurant, foarte aproape de hotel Theodora si in imediata vecinatate a centrului de inchirieri ambarcatiuni Water Sports Dolphins. Si in acest caz, majoritatea recenziilor primite sunt pozitive. 

Vei gasi aici in primul rand pizza si paste, insa vei putea manca si un Kleftiko, o portie de calamar sau o salata greceasca. Unii dintre turisti recomanda pizza greceasca (pe care vei gasi ceapa, masline, branza feta, rosii si alte mirodenii).

Tot aici te poti bucura si de o priveliste frumoasa catre mare. 

In loc de concluzie

Sunt foarte multe locuri cu mancare buna in Limenaria, iar restaurantul ideal pentru tine poate sa se numere sau nu printre cele de mai sus. Indiferent de locul in care alegi sa mananci in acest orasel din Thassos, asteptam cu interes recomandarile tale, mai ales daca te-ai rasfatat cu preparate de exceptie!

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu propuneri de hoteluri pentru toate buzunarele, inclusiv din Limenaria. Te asteptam sa le descoperi pe toate!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?