Ghid taverne Sarti. Unde si ce poti sa mananci in aceasta statiune populara a Sithoniei

Vacanta ta in Sithonia se apropie cu pasi repezi, iar statiunea Sarti, localizata pe coasta de est a bratului, se numara printre locurile in care ai planificat sa te opresti? Cu siguranta vei fi interesat si de unele dintre cele mai apreciate taverne la care sa iei masa, motiv pentru care ti-am selectat in acest articol o serie de locuri care au primit recenzii bune de-a lungul ultimilor ani. 

Majoritatea tavernelor din Sarti se afla in partea de nord a statiunii, practic, in spatele capatului din stanga al plajei cum te uiti la mare. 

Sigur, exista si cateva locuri de mentionat in sudul statiunii Sarti, in directia plajei Platania, pe care le vom aborda punctual in cele ce urmeaza. 

P.S. Daca nu ai gasit inca locul perfect in care sa-ti rezervi cazare, te asteptam la noi pe site cu o multime de oferte vacante Sithonia, respectiv cu vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului 🙂

Iar daca vrei sa descoperi mai multe detalii despre aceasta statiune, nu uita ca la noi pe blog exista un articol separat, dedicat acesteia: Vacanta in Sarti Sithonia, statiunea cu priveliste spectaculoasa catre Muntele Athos

Taverna Pirofani

Este una dintre cele mai cunoscute din Sarti, cu peste 1200 recenzii pe Google si o nota de 4,3 din 5 (in iulie 2023). O gasesti in centrul statiunii, la cateva sute de metri distanta de plaja, iar in meniu vei avea de ales intre majoritatea aperitivelor clasice grecesti, diferite tipuri de salate, peste si fructe de mare din belsug, frigarui, musaca si alte bunatati 🙂 

Gasesti si meniu in limba romana, alaturi de meniu special conceput pentru copii. 

foto Mina Dmitric 

Taverna Orestis

Un alt restaurant de tip afacere de familie, localizat la vreo 300 metri distanta de plaja, Orestis isi bucura oaspetii cu o multime de aperitive traditionale grecesti (tzatziki, salata de vinete, icre, dovlecei pane, cartof umplut, etc.), salate (greceasca, de rosii, de varza, de ardei copti), branza feta la gratar, bougiourdi, crochete de branza si altele. 

Nu uita sa arunci o privire si pe preparatele zilei, unde e posibil sa ai de ales intre musaca, pasticcio, ardei umpluti, tocana de vitel, miel la cuptor, etc. 

foto B.S.T.

Ta Vrahakia

Ne mutam mai catre capatul de nord al plajei Sarti si ne indreptam atentia catre Ta Vrahakia, un restaurant cu peste 1000 de recenzii si o nota de 4.3 din 5 pe Google. 

Aici gasesti si meniu in limba romana, alaturi de toate preparatele clasice grecesti. Lista de salate este una destul de incarcata, iar in ceea ce priveste fructele de mare ai de ales intre creveti saganaki, creveti la gratar, midii la tigaie, midii saganaki, midii la abur, risotto cu midii, amestec de fructe de mare la tigaie, caracatita la gratar sau calamari preparati in diverse feluri. 

Daca preferi sa mananci carne, ai de ales intre miel la cuptor cu sos de rosii, stifado cu ceapa si altele, iar micutii au un meniu special (aripioare de pui, spaghete cu diferite sosuri, etc.) 

Blue Senses Beach Restaurant Bar

Blue Senses este unul dintre restaurantele localizate chiar pe plaja, in partea de sud a statiunii Sarti. 

In meniu gasesti preparate traditionale, dar si cateva preparate mai speciale. Spre exemplu, la salate ai de ales intre salata de mango, salata greceasca, salata cretana, salata Anastasias (cu valeriana, fistic caramelizat), salata cezar si altele. 

La capitolul fructe de mare, ai de ales intre inele de calamar prajite, file de ansoa, creveti in stil saganaki, souvlaki de creveti, risotto cu creveti, etc. 

Portiunea de plaja din fata restaurantului este descrisa ca fiind cu nisip fin si cu o intrare lina spre medie in apa, iar pentru a ocupa sezlonguri este nevoie sa faci consumatie de barul restaurantului. 

Restaurant Kotsaris

Localizat la doi pasi de Ta Vrahakia si cu o priveliste la fel de splendida catre mare si catre stancile din aceasta zona, Kotsaris are, la randu-i, un meniu destul de bine structurat, cu mai toate preparatele traditionale la care te-ai putea gandi. 

Portiile de aici sunt descrise ca fiind generoase, iar printre felurile de mancare pentru care bucatarul a primit complimente se numara calamarii, halloumi la gratar, dovleceii pane. 

Poate deveni aglomerat in plin sezon, asadar, iti recomandam sa incerci sa faci o rezervare. 

Taverna Maistrali

Asezat ceva mai departe de malul marii, la circa 500 metri departare de plaja, Maistrali are avantajul de a-ti oferi o priveliste spectaculoasa. 

Il gasesti in nordul statiunii, iar in meniu se remarca aperitive precum flori de dovlecei umplute cu branza feta, dolmadakia (sarmalute din foi de vita), fasole boabe (gigantes), felii de dovlecei pane, ardei copti, vinete coapte si alte delicii. 

Sa nu uitam nici de branza feta, pregatita in diferit moduri: fie simpla, fie saganaki, fie alaturi de miere si susan. 

Gasesti si paste, snitel, fructe de mare, diferite carnuri la gratar, dar si musaca si alte mancaruri gatite. 

Angelos R Pizza Sarti

Daca ai chef de o masa mai rapida si ti-e pofta de-o pizza, te poti indrepta catre Angelos R Pizza. Il gasesti in nordul statiunii, la cateva sute de metri departare de plaja. 

Restaurantul are o nota de 4,8 din 5 pe Google si cateva sute de recenzii, iar in meniu gasesti cateva aperitive (sarmalute grecesti, bruschete, feta si altele), salate, snitel, paste si pizza din belsug. 

O parte dintre cei care au luat masa aici in iulie 2023 spun ca timpul de asteptare a fost unul destul de scurt si ca restaurantul este localizat pe o straduta mai putin aglomerata, mai linistita. 

Kókoras Restaurant

O alta propunere de loc in care sa iei masa in Sarti, in imediata apropiere a plajei. Si in acest caz vei avea la indemana majoritatea aperitivelor traditionale grecesti. Unii dintre turistii care au luat masa aici in 2023 spun ca fructele de mare si preparatele din carne de porc au fost foarte gustoase, in timp ce altii lauda vinul casei 🙂 

P.S. Kokoras este unul dintre restaurantele dog friendly, asadar, daca te afli in vacanta cu patrupedul tau, poti veni sa iei masa aici fara probleme. 

Emmanuel’s Beer House Tavern

La cativa pasi de Kokoras si tot pe malul marii te asteapta si Emmanuel’s Beer House Tavern, un restaurant care a primit o nota de 4,6 din 5 pe Google. 

Aici gasesti o selectie interesanta de beri, alaturi de diferite preparate barbeque (pulled pork burger, texas burger, coaste de porc, xxl hot dog si altele), dar si fructe de mare, peste si preparate traditionale grecesti. 

La intrare te asteapta si un meniu tradus in limba romana, iar o parte dintre cei care au luat masa aici spun ca mancarea este pentru toate gusturile, iar servirea ireprosabila. 

Évros

Acest restaurant se afla in partea de sud a plajei Sarti, la 200 metri distanta de malul marii. 

Are mancare traditionala greceasca, iar meniul poate varia de la o zi la alta. Gasesti preparatele zilei notate pe o tablita, afara. 

Cei care au fost aici spun ca mancarurile sunt de baza, simple si delicioase, in stil “home made”. 

foto Mircea Craciun

In loc de concluzie

Sarti sta foarte bine la capitolul restaurante si taverne, motiv pentru care suntem convinsi ca exista si alte locuri in care se mananca bine, exceptandu-le pe cele propuse mai sus. Daca ai ajuns in Sarti si ai si alte sugestii la acest capitol, asteptam cu interes propunerile tale. 

Totodata, daca nu ai apucat inca sa gasesti locul potrivit in care sa te cazezi, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?