Satul litoral Kriopigi, Halkidiki. Totul despre una dintre cele mai relaxante zone de vacanta de pe bratul Kassandra

Satul litoral Kriopigi este unul dintre locurile frumoase si cu mult potential turistic ale bratului Kassandra din peninsula Halkidiki, fiind potrivit celor care cauta sa se relaxeze intr-o statiune linistita, cu restaurante bune si plaja premiata Blue Flag. 

Cu o priveliste incantatoare catre bratul vecin (Sithonia) si cu o atmosfera mai boema, Kriopigi este un loc potrivit pentru vacantele alaturi de copii. Nu vei gasi prea multe locuri galagioase sau cu distractie de noapte in Kriopigi si nici obiective istorice semnificative pe care sa le vizitezi, insa in cazul in care iti doresti sa te cazezi intr-un loc mai linistit si sa te indrepti ulterior si catre alte atractii ale bratului Kassandra, Kriopigi poate fi un bun punct de plecare. 

Satul Kriopigi se afla la circa 95 de kilometri distanta de Salonic si aproape de jumatatea bratului Kassandra, la 6 kilometri de animata statiune Kallithea. 

Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Halkidiki, cu peste 140 de variante din care poti alege ce este mai potrivit pentru tine!

Despre satul Kriopigi. Ce sa stii daca planuiesti sa vii aici 

Zona satului Kriopigi a fost locuita inca din cele mai vechi timpuri, pe acest teritoriu aflandu-se in antichitate orasele Flegra si Neapolis. 

Satul se intinde pe dealurile verzi de pe coasta si s-a dezvoltat in stil amfiteatru, iar centrul orasului gazduieste in prezent mai multe taverne, farmacie, atm-uri, supermarketuri si magazine de suveniruri, insa nu si o viata de noapte activa. 

Strada principala a satului se intinde paralel cu marea, insa la un nivel de circa 100 de metri deasupra acesteia, de-a lungul unei coaste inalte de deal. 

In centrul Kriopigi se afla si cele mai multe dintre tavernele foarte laudate ale acestui loc, iar daca te numeri printre cei dornici de distractie pe timp de seara, la doar cativa kilometri distanta de Kriopigi se afla statiunea Kallithea, apreciata pentru cluburile si discotecile sale. 

kriopigi

Distanta Bucuresti Kriopigi si cum ajungi in acest sat din Kassandra, Halkidiki

Daca ai in plan sa calatoresti spre Halkidiki cu avionul, cel mai probabil vei ateriza pe Aeroportul International Macedonia din Salonic, aflat la o distanta de 83 de kilometri de Kriopigi. Vei face in jur de o ora de la aeroport si pana la cazarea din Kriopigi daca prinzi conditii de trafic normale. 

Foarte multi romani aleg sa vina in Halkidiki cu masina personala, pentru ca distanta nu este una foarte mare, iar drumul este relativ usor. Distanta Bucuresti Kriopigi este de 775 de kilometri, cu o durata de aproximativ 9 ore si jumatate petrecute pe drum. Traseul indicat daca pleci din Bucuresti este pe la Giurgiu-Ruse – Sofia – Kulata – Salonic – Kriopigi 

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre drumul Bucuresti- Halkidiki, poti citi si articolul: Traseu Bucuresti Halkidiki. Tot ce trebuie sa stii despre drumul catre una dintre cele mai indragite locatii din Grecia 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
kriopigi

Vremea in Kriopigi. Cand e de preferat sa-ti faci vacanta aici 

In Kriopigi, cele mai calduroase luni de vara sunt iulie si august, atunci cand se inregistreaza temperaturi cu o medie a maximelor de 32 de grade. In aceasta perioada, peninsula Halkidiki primeste si cel mai mare flux de turisti, iar preturile la cazare sunt ceva mai ridicate. 

Daca preferi sa-ti faci vacanta intr-o perioada cu temperaturi mai prietenoase si totodata mai putin aglomerata, trebuie sa stii ca in luna iulie, media maximelor in Kriopigi atinge in jur de 29 de grade, in timp ce in luna septembrie se inregistreaza aproximativ aceleasi temperaturi, in continuare potrivite pentru o vacanta reusita. 

In lunile august si septembrie sunt cele mai putine sanse de ploaie, iar in luna iulie te bucuri de 12 ore de soare pe zi. 

Temperatura apei marii in zona satului Kriopigi atinge valori de 28-29 de grade in lunile iulie si august, in timp ce in septembrie atinge o medie de 27 de grade, ceea ce o face in continuare foarte potrivita pentru baie in mare. 

kriopigi segment plaja

Cum este plaja din Kriopigi

Kriopigi Beach este premiata Blue Flag, este lunga si in mare parte de nisip, insa pe alocuri vei intalni si zone cu pietris. Linia de plaja din Kriopigi are aproximativ 1 kilometru lungime. 

La plaja Kriopigi exista mai multe zone organizate cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate sau care sunt incluse in consumatia pe care o faci la terasele de care apartin, dar si multe zone libere, mai retrase, unde plaja este mai ingusta. 

In zonele de plaja libera, respectiv in zonele din golfurile mai micute din Kriopigi, exista si pietre la intrarea in apa, motiv pentru care este recomandat sa ai incaltari potrivite pentru apa. 

Intrarea in apa este lina in cele mai multe dintre zonele plajei, ceea ce o face potrivita pentru familiile cu copii, iar de-a lungul plajei exista mai multe terase unde te poti racori cu o bautura sau cu o inghetata. 

Plaja Kallithea se afla la doar cativa kilometri distanta de Kriopigi si poate fi o optiune pentru tine daca vrei sa incerci un alt loc de plaja frecventat de cei care vin in Halkidiki. Pe alocuri insa,  Kriopigi Beach este mai lata decat cea din Kallithea. 

Mai multe informatii despre aceasta plaja gasesti la noi pe blog, aici: Kriopigi Beach, una dintre plajele premiate Blue Flag de pe coasta de est a Kassandrei

Iar daca esti interesat sa faci plaja si in alte locuri frumoase din Halkidiki, poti citi si articolul Ghid plaje Kassandra. Plaje premiate Blue Flag si alte plaje frumoase din peninsula

Hoteluri in Kriopigi. Unde te poti caza

Chiar daca este o statiune de dimensiuni destul de reduse, Kriopigi are o oferta destul de bogata in ceea ce priveste optiunile de cazare. Cele mai multe dintre hotelurile din Kriopigi sunt de 3 stele, insa vei gasi si hoteluri de 4 sau chiar 5 stele in micuta statiune de pe bratul Kassandra

Cele mai comode sunt hotelurile aflate aproape de plaja, insa exista si cateva hoteluri foarte bune aflate in zone mai inalte si care asigura trasportul turistilor catre plaja. 

Ti-am pregatit mai jos cateva propuneri de cazare in Kriopigi:

  • Hotel Kriopigi de 4 stele, la aproximativ 1 kilometru distanta de plaja, insa cu transport asigurat pana la malul marii. Te poti bucura aici de o vedere memorabila catre Golful Toroneos. 
  • Hotel Alkion de 4 stele, la 500 de metri de plaja si doar 200 de metri de centrul statiunii. Transportul catre plaja este asigurat de hotel. 
  • Hotel Kassandra Palace de 4 stele, localizat direct pe plaja, langa satul Kriopigi (2,3 kilometri de centrul statiunii)
  • Hotel Pallini Beach de 4 stele, la circa 100 de metri de plaja Solina, intre Kallithea si Kriopigi. 
  • Hotel Palladium de 3 stele, la 500 metri de plaja si la 1.5 kilometri distanta de Kriopigi
  • Hotel Kassandra Bay Village de 3 stele, situat la 350 de metri distanta fata de plaja si la 750 de metri de centrul statiunii 
  • Vila George de 3 stele, localizata langa plaja si la 2 kilometri de centrul Kriopigi 
  • Hotel Kassandra Bay de 2 stele, la 600 metri distanta fata de plaja, intr-o zona cu padure de pini

In cazul in care vrei doar sa vizitezi Kriopigi, si sa te cazezi in alta parte, la noi pe site gasesti peste 90 de hoteluri din Kassandra!

hotel kriopigi
Hotel Kriopigi

Taverne in Kriopigi. Unde si ce poti manca in acest sat litoral 

Pentru ca statiunea este una foarte linistita, principalele activitati turistice de aici se rezuma la zona de plaja, plimbarile linistite prin zona de centru a statiunii si mult laudatele taverne cu mancare greceasca din Kriopigi. 

Kriopigi isi bucura turistii cu o serie de restaurante/taverne cu review-uri foarte bune, in meniul carora vei gasi foarte multe preparate din peste si fructe de mare, alaturi de alte bucate traditionale grecesti care merita incercate. 

Printre restaurantele din Kriopigi evaluate pozitiv de catre turistii care le-au calcat pragul se numara:

  • The Akropolis – il vei gasi chiar in zona de centru a statiunii, cu o terasa incapatoare, mobilier alb si atmosfera relaxanta. Poti testa aici caracatita la gratar, calamarii si kataifi la desert. 
  • Taverna Nikos, tot in zona de centru, cu portii mari, o selectie de vinuri destul de bogata si preturi decente. 
  • Anthoulas Restaurant, localizat central, in zona pietei vechi. Restaurantul are bucataria intr-o casa veche, iar terasa se afla pe o straduta pietruita, asadar locul in sine are un aspect boem. Unii turisti spun ca au mancat unul dintre cele mai bune feluri de branza halloumi la gratar. 
  • Athena’s The Traditional Hayiati, unde poti asculta si muzica live si poti alege dintr-o gama variata de peste proaspat care sa-ti fie gatit, alaturi de alte preparate traditionale grecesti laudate de cei care i-au calcat pragul. 
taverna akropolis kriopigi

Vei gasi aici o plaja buna, multe taverne laudate, magazine esentiale in zona de centru, iar in cazul in care te decizi ca vrei sa explorezi si alte statiuni sau atractii ale bratului Kassandra, te vei putea indrepta destul de usor catre toate, mai ales daca vii aici cu masina personala.

In concluzie, satul litoral Kriopigi din Halkidiki poate fi locul potrivit de vacanta pentru tine daca faci parte din categoria celor care-si doresc mai multa relaxare, experiente culinare bune, rasfat si liniste in concediu.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?