Kallithea Halkidiki, una dintre cele mai animate statiuni de pe bratul Kassandra

Kallithea este una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe bratul Kassandra din Halkidiki, fiind aleasa in mod special de catre tineri, pentru distractia de aici. 

In Kallithea se gasesc unele dintre cele mai populare cluburi din zona, insa totodata si o serie de obiective istorice, atuuri completate de posibilitatile multiple de cazare, plaja buna si panorama frumoasa catre mare si catre bratul Sithonia. 

Daca intentionezi sa rezervi o vacanta in peninsula Kassandra, Halkidiki, si esti tentat sa te indrepti catre Kallithea, gasesti mai jos cateva detalii importante despre aceasta statiune.

Ce trebuie sa stii despre Kallithea

Kallithea este asezata pe bratul Kassandra, primul dintre cele 3 brate ale peninsulei Halkidiki, la 90 de kilometri de Salonic si la 53 de kilometri de Poligiros. 

Comunitatea din Kallithea a inceput sa se dezvolte in perioada anilor 1920 si desi numara in prezent cateva sute de locuitori permanenti, in timpul sezonului de vara, statiunea gazduieste mii de turisti, in special tineri care vin pentru distractie. 

Kallithea este una dintre statiunile cosmopolite ale bratului Kassandra, insa include si o serie de ruine ale unor sanctuare ce pot fi vizitate, asadar ofera turistilor cazati aici o paleta mai larga de activitati. 

Centrul statiunii este animat, exista zone de shopping, terase, restaurante, intens vizitatele cluburi, iar Kallithea poate fi un loc bun de plecare si catre restul atractiilor peninsulei.  

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
kallithea

Cum ajungi in Kallithea? Drumul cu masina pana aici 

De la Aeroportul International Macedonia din Salonic si pana in Kallithea sunt 77 de kilometri, asadar intr-o zi fara prea multa aglomeratie ar trebui sa faci in jur de o ora pana in aceasta statiune, daca alegi sa calatoresti in Grecia cu avionul. 

Cei mai multi dintre romani se indreapta insa catre bratul Kassandra cu masina personala, pentru ca distanta este una acceptabila, costurile sunt mai reduse, iar avantajul de a avea masina personala pentru a te putea deplasa intre statiuni si obiective este unul mare. 

Distanta Bucuresti Kallithea este de 770 kilometri, asadar un drum care se parcurge de regula in aproximativ 10 ore. Cel mai probabil vei veni pe traseul Giurgiu-Ruse – Sofia – Kulata – Salonic – Kallithea, iar daca pleci devreme din Bucuresti, ai toate sansele sa fii dupamasa la cazarea din Grecia. 

Vremea in Kallithea Halkidiki. Care este cea mai buna perioada pentru o vacanta 

In Kallithea vei intalni cele mai ridicate temperaturi in lunile iulie si august, atunci cand este varf de sezon si totodata cel mai mare flux de turisti. Tot in aceste luni sunt si cele mai ridicate preturi la cazari. In aceasta perioada, media maximelor atinge 32 de grade. 

In lunile iunie si septembrie, media maximelor este de 28 de grade, insa pe langa vreme mai placuta, vei prinde si mai putina aglomeratie. 

Cea mai calda apa a marii o vei prinde in luna august, cand inregistreaza in medie temperaturi de 25 de grade, insa si in septembrie e posibil sa intalnesti valori asemanatoare. In iunie, apa marii in Kallithea are in jur de 23 de grade. 

Cum este plaja in Kallithea

In ceea ce priveste plaja acestei statiuni, este de retinut faptul ca daca vrei sa ai o vacanta care sa presupuna mult timp petrecut la malul marii, este de preferat sa-ti iei cazare la unul dintre hotelurile de pe plaja. 

Plaja din Kallithea este buna, insa poate fi destul de greu accesibila daca esti cazat mai departe si vrei sa mergi pe jos pana la malul marii, pentru ca vei avea de coborat si de urcat o serie de scari in panta, destul de obositoare, asa cum au constatat unii dintre turistii romani. 

Cu masina se ajunge destul de usor la plaja, insa e posibil sa ai ceva batai de cap cu locurile de parcare, daca mergi aici in varf de sezon. 

Kallithea Beach este plaja principala a statiunii, este premiata Blue Flag, lunga, insa nu foarte lata si are atat portiuni de plaja libera, cat si portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. Exista hoteluri care au in dreptul lor plaja privata, insa ai si posibilitatea sa inchiriezi sezlonguri de la beach bar-urile de aici (cele mai multe gratuite in cazul in care faci consumatie de o anumita suma). 

Apa din dreptul acestei plaje este limpede, nisipul este fin, si in general nu prea exista valuri, pentru ca locul este unul destul de ferit.  

Mai multe detalii despre aceasta plaja gasesti in articolul: Kallithea Beach Kasandra si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de mare si de soare aici

plaja kallithea

Cazare Kallithea Halkidiki. Ce tipuri de hoteluri gasesti

Fiind o statiune populara, in Kallithea vei gasi multe optiuni de cazare, pentru toate gusturile si buzunarele. Asa cum spuneam mai sus, in cazul in care intentionezi sa mergi la plaja in fiecare zi, e de preferat sa-ti cauti cazare cat mai aproape de mare, pentru a evita drumul mai putin confortabil pana la plaja. 

Vei gasi in Kallithea si o serie de hoteluri cu regim de cazare all inclusive, ceea ce poate reprezenta un plus pentru comoditatea ta, mai ales daca te afli in vacanta alaturi de copii. O parte dintre hotelurile mari, cu servicii superioare, se afla si la extremitatile statiunii sau la cativa kilometri in afara acesteia. 

Cateva propuneri de hoteluri din Kallithea localizate aproape de plaja pot fi:

  • Hotel Athos Palace de 4 stele, localizat la iesirea din statiune si in imediata apropiere a plajei 
  • Hotel Ammon Zeus de 5 stele, situat direct pe plaja si foarte aproape de centrul statiunii, unul dintre hotelurile potrivite atat familiilor cu copii, cat si adultilor de toate varstele. 
  • Hotel Pallini Beach de 4 stele, intre statiunile Kallithea si Kriopigi, asezat la 100 de metri de plaja Solina.
  • Hotel Theophano Imperial Palace de 5 stele, la 2 km de centrul statiunii si la 100 m de plaja. 

Pe de alta parte, daca vrei sa studiezi mai bine oferta de cazare la hoteluri de pe tot bratul Kassandra, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site, caci s-ar putea sa gasesti ceva pe placul tau!

Hotel Ammon Zeus

Ce poti sa faci in Kallithea. Obiective de vizitat si viata de noapte

In functie de modul in care vrei sa decurga vacanta ta si de activitatile pe care ti le-ai propus sa le faci aici, in Kallithea ai posibilitatea sa te distrezi pe timp de seara, insa si optiunea sa explorezi cateva atractii istorice pe timp de zi. 

In centrul statiunii poti sa te plimbi pe stradute si sa faci shopping. Vei gasi magazine cu suveniruri, sandale realizate manual, miere din productia locala, dar si magazine cu articole vestimentare sau alte produse. 

Restaurantele din Kallithea merita de asemenea atentia ta, pentru ca vei avea ocazia sa testezi preparate renumite din bucataria greceasca si, in unele cazuri, sa te bucuri de privelistea minunata pe care pozitia geografica a acestei statiuni o ofera vizitatorilor sai. 

Kallithea se mandreste si cu o serie de descoperiri arheologice importante, motiv pentru care vei putea vizita ruinele Templului Ammon Zeus din apropierea plajei (din secolul al IV-lea i.Hr.) sau situl arheologic dedicat sanctuarului lui Dionysous. In centrul statiunii se afla si Capela Sf. Pantelimon, cu picturi superbe la interior. 

Viata de noapte in Kallithea este una activa, acesta fiind si motivul pentru care mii de tineri aleg sa-si petreaca vacanta aici. Unele dintre cele mai cunoscute cluburi le vei gasi in directia Pefkohori, la aproximativ 1,5 km de centrul statiunii Kallithea, in timp ce in partea centrala se remarca o serie de baruri, iar in zona de plaja sunt organizate petreceri pe timp de seara la cateva beach baruri renumite. 

Cateva dintre cele mai cunoscute cluburi din Kalltihea sunt Ahoy, Pearl, Aqua si Angels Club.

In concluzie, Kallithea poate fi locul de vacanta din Halkidiki potrivit pentru tine in mod special daca esti interesat de o viata de noapte activa, insa aici te poti bucura si de relaxare si liniste daca te cazezi intr-un hotel apropiat de plaja. Din Kallihea te poti indrepta usor catre alte locuri frumoase de pe bratul Kassandra, mai ales daca ai la indemana masina personala.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?