Kriopigi Beach, una dintre plajele premiate Blue Flag de pe coasta de est a Kassandrei

Plaja unui sat litoral incantator din Kassandra Halkidiki, Kriopigi Beach isi asteapta vizitatorii an de an cu o apa a marii in nuante de albastru turcoaz si cu o atmosfera linistita, ideala pentru o vacanta relaxanta. 

Desi nu se numara printre cele mai animate plaje ale bratului, Kriopigi Beaach (sau Kryopigi, asa cum o vei gasi pe Harti) are cadrul potrivit pentru snorkeling, pentru cei care cauta liniste si pentru cei care vor sa se bucure de organizare si relaxare intr-o zona bogata in vegetatie. 

Gasesti in continuare o serie de amanunte utile despre vizita la Kriopigi Beach, iar la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra 🙂

Unde se afla Kriopigi Beach, cum ajungi si distante din principalele statiuni

Plaja Kriopigi este atribuita satului litoralul cu acelasi nume si se afla intre statiunile Kallithea si Polychrono, pe coasta de est a bratului Kassandra. 

Din Nea Potidea (statiune aflata chiar la intrarea pe bratul Kassandra) si pana la Kriopigi Beach sunt 26 kilometri, iar din Kallithea si pana in zona centrala a acestei plaje, distanta este de circa 6.5 kilometri. 

Din Hanioti si pana la Kriopigi Beach vorbim despre o distanta de circa 11 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 15-16 minute pe drum cu masina. 

HINT: Poti ajunge in Kriopigi si cu autobuzele locale KTEL, care circula dinspre/catre Salonic si intre principalele statiuni ale peninsulei Halkidiki. 

Programul curselor si tarifele actualizate pot fi verificate pe acest site

Spre exemplu, daca vrei sa ajungi din Kallithea si pana in Kriopigi, cu autobuzul local faci doar 5 minute, iar cursa costa 1.60 euro/persoana. Daca vrei sa vii aici din Nea Potidea, pregateste-te pentru un drum de circa 35-50 minute (in functie de perioada, trafic) si un cost de 3.50 euro/persoana. 

Cum arata Kriopigi Beach si ce servicii gasesti la plaja 

Plaja Kriopigi este formata dintr-un nisip deschis la culoare si se intinde pe circa 1 kilometru lungime. 

Vei intalni aici o fasie de nisip destul de ingusta, organizata pe unele segmente cu sezlonguri si umbrele si chiar cu unele mici cortulete (tip baldachine) asezate in prima linie fata de mal. 

Cei care au fost in sezonul cald 2023 la plaja Kriopigi spun ca au gasit-o destul de bine amenajata, insa preturile pentru sezlonguri (in mod special cele de pe primul rand) sunt destul de piperate. 

La intrarea in mare exista pietre si stanci pe cele mai multe dintre segmentele plajei, motiv pentru care este recomandat sa ai la tine si incaltamintea speciala pentru apa. Unii turisti au semnalat prezenta aricilor de mare, asadar, ocroteste-ti talpile 🙂 

Unul dintre cele mai cunoscute beach baruri de aici este Aktéon Seaside Bar (are peste 1000 de review-uri pe Google), iar in meniu gasesti racoritoare, cafele, bere, vin, cocktailuri, dar si o serie de preparate rapide precum pizza, burgeri, sandwich club si altele). 

Kriopigi se uneste in partea stanga cum te uiti la mare cu segmentul cunoscut drept Solina Beach. 

Alte plaje apropiate de Kriopigi Beach 

Tot pe coasta de est a bratului Kassandra si relativ aproape de Kriopigi Beach se mai afla si alte plaje bine amenajate pe care s-ar putea sa fii tentat sa le explorezi. Mai jos gasesti cateva exemple in acest sens: 

Plaja din Kallithea este premiata Blue Flag si este impartita pe mai multe sectoare, unele dintre acestea fiind administrate de unitatile de cazare din prima linie sau de diferite beach baruri. In partea stanga a plajei cum te uiti la mare exista o portiune de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul, insa e bine sa stii ca aici fasia de nisip este ceva mai ingusta. 

In spatele acestei zone se afla si ruinele templului Ammon Zeus. Kallithea Beach se afla la circa 6 kilometri departare de Kriopigi. 

Plaja Afitos este localizata la 9 kilometri distanta de Kriopigi si poate fi o alta varianta la indemana ta in aceasta zona. Portiunile amenajate alterneaza cu cele de plaja libera, iar in  spatele fasiei de nisip exista mai multe restaurante, terase si taverne. 

Segmentul de plaja care poarta denumirea de Liosi a fost evaluat ca fiind una dintre cele mai bune zone ale Afitos Beach. 

Plaja Polychrono, care se afla in directia Hanioti si la 7 kilometri distanta de centrul plajei Kriopigi este o fasie de nisip lunga de cativa kilometri, cu zona de promenada in spate, magazine, terase si taverne.

In partea dreapta a plajei exista ceva mai multe pietre la intrarea in mare, asadar si in acest caz sunt recomandate incaltarile speciale. 

In loc de concluzie 

Kriopigi Beach poate fi una dintre cele mai bune variante de plaja de pe coasta de est a bratului Kassandra si chiar daca este ceva mai ingusta, ramane o alegere potrivita pentru cei care vor sa se bucure de relaxare, fie intr-o zona amenajata, fie pe un segment de plaja libera. 

Daca ai ajuns deja la Kriopigi Beach sau planuiesti sa vii aici in viitorul apropiat si simti ca ai mai multe informatii actuale care le pot completa pe cele de mai sus, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu zeci de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?