Taverne Hanioti. Cele mai apreciate locuri in care poti lua masa

Ai ales sa te cazezi in Hanioti Kassandra sau ti-ai propus doar sa treci pe aici intr-o zi pentru a te bucura de plaja acestei statiuni? Mai mult ca sigur vei fi interesat si de restaurantele si tavernele din imprejurimi, iar ce putem sa-ti spunem de la inceput este ca Hanioti nu duce lipsa de locuri cu mancare buna, fiind una dintre cele mai populare statiuni din intreaga peninsula Halkidiki

Mai jos am facut o selectie a celor mai apreciate taverne Hanioti, iar la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu peste 70 de variante hoteluri si pensiuni din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Restaurant Zorbas

Localizat in zona din spatele vilei Sofia, la doar 350 metri departare de centrul plajei, Zorbas este unul dintre restaurantele apreciate pentru fructele de mare si pestele preparate in diferite moduri. Printre multe altele, gasesti si peste copt in crusta de sare, lobster, chefal, red snapper, biban, creveti, cod, iar meniul este tradus si in limba romana. 

Au si variante de meniu pentru doua persoane (spre exemplu, doua portii de miel cu cartofi, gatit la cuptor traditional cu lemne + salata + doua pahare de vin) dar si platouri de tip mix fish and seafood. 

Garry’s, the king of gyros

Un restaurant cu mii de review-uri pe Google, majoritatea pozitive, Garry’s se afla chiar in centrul statiunii si la circa 500 metri departare de plaja Hanioti

Acesta poate fi unul dintre locurile potrivite pentru o masa rapida, mai ales daca esti un consumator de gyros. Meniul nu este foarte stufos, insa contine gyros de porc, de pui, souvlaki de diferite feluri, burgeri, chiftelute, coaste de porc, evident nelipsitii cartofi prajiti si alte variante de genul.

La capitolul salate, in meniu se regasesc preparate precum clasica salata greceasca, salata cretana, salata de ton, tzatziki si altele. 

Portiile sunt generoase, iar preturile sunt descrise ca fiind rezonabile.

Lemonis Bakery

Exista mai multe patiserii ale acestui lant deschise in Kassandra, inclusiv una in Hanioti. Gasesti aici dulciuri traditionale grecesti, produse de panificatie, sandwich-uri, iar placintele si baclavaua au primit cele mai multe laude. 

Cei care s-au oprit pentru o gustare aici in sezoanele trecute spun ca locul poate fi potrivit si pentru micul dejun.

Gasesti Lemonis Bakery in imediata apropiere a statiei de autobuz KTEL II din statiune (marcata pe Harti cu denumirea de Bus stop II Chaniotis KTEL). 

Kassandra’s Balcony Restaurant

Unul dintre restaurantele localizate la etajul unei vile cu terasa, Kassandra’s Balcony isi asteapta oaspetii cu peste 15 tipuri de salate, supe, spaghete si risotto, mancaruri traditionale grecesti precum musaca, stifado, kleftiko. Nu lipsesc din meniu nici pestele si fructele de mare, preparate in diferite feluri. 

Meniul de la Kassandra’s are si variante in engleza sau in germana, iar cei care au luat masa aici in anii precedenti spun ca portiile sunt generoase si ca servirea a fost una buna. 

Kassandra’s Balcony se afla langa magazinul Natura Halkidiki si la 500 metri distanta de malul marii. 

Gusto Italiano 

Un restaurant cu specific italian, dupa cum ti-ai dat seama probabil deja, localizat in centrul statiunii Hanioti, chiar vis-a-vis de Garry’s, the king of gyros. Meniul este foarte bogat in paste (napoletana, bolognese, putanesca, bianca bolognese, siciliana, amatriciana), insa e bine de stiut ca gasesti aici si risotto, burgeri (american burger, crispy chicken burger), carne la gratar, frigarui, snitel si, nu in ultimul rand, pizza. 

Asadar, daca ai chef ca pentru o zi sa lasi mancarea traditionala greceasca sa te astepte si sa te rasfeti cu un preparat in stil italian, poti face o oprire si aici. 

Capari Restaurant & Pizzeria

Meniul acestui restaurant este impartit pe urmatoarele sectiuni: paste, mancare traditionala greceasca, carne la gratar, pizza si fructe de mare. Fiecare sectiune este bogata in variante, asadar, vei avea de unde alege indiferent de preferinte. 

Cei care au mai fost aici in sezoanele trecute spun ca locul este aranjat foarte frumos, iar ca personalul este amabil. Se poate intampla insa ca in plin sezon (iulie-august) sa ai nevoie de o rezervare pentru a prinde masa la ora dorita de tine. 

Gasesti restaurantul Capari in apropierea unui supermarket Mpampinis, la 400 metri departare de malul marii. 

Arhontiko (APXONTIKO) 

Localizat langa supermarketul Lemonis si la doar 300 metri departare de plaja, acest restaurant este deschis de 30 de ani si are un meniu axat pe preparate traditionale grecesti. 

Unii turisti romani relateaza ca au revenit cu placere aici, gratie mancarurilor gustoase. Platoul cu fructe de mare, friptura in stil mexican, caracatita la gratar, carnatii traditionali grecesti si supa de peste se numara printre preparatele care au primit laude. 

In meniu exista si o lista cu mancaruri vegetariene. 

The Garden Restaurant

Fix vis-a-vis de Arhontiko vei gasi si acest restaurant, cu o nota de 4,5 din 5 pe Google si un meniu destul de interesant. Terasa de la The Garden este decorata intr-un stil foarte cozy, cu mese aranjate la umbra copacilor, ghivece cu flori si vesela colorata. 

Friptura de vitel, coaste de miel, friptura de vita servita cu sos de piper, souvlaki de vita, pui pane, chiftelute, tigania, dar si cateva variante de burgeri (inclusiv vegan) se regasesc in meniul celor de la The Garden. 

Nu lipsesc nici salatele, pestele si fructele de mare (inclusiv in variante combo, de platouri), iar platingul poate fi mai deosebit ca in alte locuri. 

Colibri greek taverna

Aceasta taverna se afla relativ in apropierea hotelului Hanioti, iar meniul de aici este cat se poate de bogat in aperitive grecesti, fructe de mare si peste. 

Gasesti si mancaruri gatite cu sos, paste, ardei umpluti cu orez, musaca, kleftiko (rasol cu legume, in stil grecesc), dar si preparate din carne la gratar. 

La capitolul fructe de mare, ai de ales intre calamari prajiti, calamar umplut, midii pane, midii gatite in sos, anchoa preparat in diferite variante, caracatita la gratar, creveti, sardine, spaghete cu lobster, risotto cu midii si altele. 

Το Ιταλικό – Italian flavours

Cu o nota de 4,8 pe Google si un meniu din care nu lipsesc, bineinteles, pastele, pizza si aperitivele pregatite in stil italian, acest restaurant poate fi iarasi un loc in care sa te bucuri si de alte gusturi decat cele grecesti. 

Unii turisti care au mancat aici spun ca pizza este deosebit de gustoasa (blat foarte bine preparat, crocant). 

La final, te poti rasfata cu o inghetata ale carei arome le poti alege din vitrina de pe terasa 🙂 

Το Ιταλικό este apropiat de Kassandra’s Balcony si la circa 500 metri distanta de plaja din Hanioti. 

In loc de concluzie

Fiind o statiune cunoscuta, Hanioti sta foarte bine la capitolul restaurante, motiv pentru care suntem ferm convinsi ca exista si alte locuri in care se mananca bine, care se pot adauga cu succes celor de mai sus. 

Daca ai fost deja in Hanioti si ai o taverna preferata, asteptam cu mult interes si impresiile tale, iar daca urmeaza sa mergi si nu ai gasit inca locul potrivit de cazare, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta o multime de oferte vacante Kassandra!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?