Despre Hanioti, una dintre cele mai apreciate statiuni de pe coasta de est a bratului Kassandra Halkidiki

O statiune relativ populara a bratului Kassandra din Halkidiki, Hanioti este situata intre animatul Kallithea si relaxantul Pefkohori, pe coasta de est. 

In Hanioti gasesti alei pietonale, parcuri, optiuni de cazare pentru toate preferintele, o plaja lunga si bine organizata, multe restaurante si taverne, dar si o serie de baruri unde distractia poate tine pana la orele diminetii. 

Practic, Hanioti poate fi genul de statiune potrivita tuturor categoriilor de turisti, iar mai multe detalii despre acest loc te lasam sa descoperi in cele ce urmeaza. Totodata, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, inclusiv cu hoteluri din zona Hanioti.

Ce sa stii despre Hanioti Halkidiki 

Cunoscuta si sub denumirile de Chaniotis sau Haniotis, aceasta statiune ofera vizitatorilor sai cadrul perfect pentru o vacanta relaxanta, dar si posibilitatea de a se bucura de o viata de noapte mai activa. 

Primele constructii au fost ridicate aici in jurul anului 1936. Treptat, odata cu extinderea drumului principal care inconjoara bratul Kassandra, Hanioti a inceput sa fie vizitat tot mai des de catre turisti, iar anii 70 au fost urmati de o dezvoltare masiva a infrastructurii, fiind construite mai multe vile cu apartamente, case de vacanta, hoteluri si restaurante. 

In prezent, Hanioti are peste 1500 locuitori permanenti, ale caror principale surse de venit sunt turismul si agricultura. 

Statiunea este bine dezvoltata, motiv pentru care vei gasi aici mai multe supermarketuri de lant (AB, Masoutis), statie de autobuz, benzinarie, ATM-uri si multe alte facilitati care-ti pot face vacanta destul de comoda. 

Motive pentru o vacanta in Hanioti 

Ai in plan sa-ti rezervi cazare in Kassandra Grecia, poate chiar in Hanioti, insa simti ca ai nevoie sa strangi mai multe argumente pentru a lua o decizie? Iata mai jos care sunt principalele motive pentru care ti-ai putea face vacanta aici: 

  • este o statiune in care ajungi relativ usor, chiar si cu masina, fara sa fie nevoie sa te opresti o noapte pe traseu 
  • iti ofera variante de cazare pentru toate buzunarele, incepand cu vile/apartamente dotate cu chicineta, si pana la hoteluri foarte bine cotate, cu servicii mai pretentioase 
  • este potrivita atat celor care vor sa se relaxeze la malul marii, cat si celor care simt nevoia sa-si condimenteze putin vacanta, sa iasa pe timp de seara, sa socializeze si sa se distreze
  • are o plaja lunga si bine organizata, insa are si avantajul de a fi localizata intr-o zona cu multe alte plaje frumoase
  • se afla in imediata apropiere a mult mai animatei statiuni Kallithea 
  • are zone verzi, zona de promenada si parcuri bine amenajate in apropierea marii, numai bune pentru plimbarile relaxante la ceas de seara

Daca rezonezi cu doua, trei sau chiar mai multe dintre argumentele de mai sus, este posibil ca in aceste momente sa citesti amanunte despre urmatoarea ta destinatie de vacanta – Hanioti Kassandra. 

Localizare Hanioti si cum ajungi in aceasta statiune

Hanioti se afla la 103 kilometri departare de marele oras Salonic si la 15 kilometri distanta de dezvoltata statiune Kallithea a bratului Kassandra. 

Majoritatea romanilor care-si petrec vacantele aici aleg sa se deplaseze cu masina personala, distanta Bucuresti – Hanioti fiind de 786 kilometri, drum care se poate parcurge, in medie, in circa 10 ore. 

Daca pleci pentru prima data in aceasta directie, e posibil sa-ti fie utile informatiile din articolul: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Pentru cei care vin aici cu avionul, e bine de stiut ca Aeroportul International Macedonia din Salonic se afla la 91 kilometri departare de Hanioti. 

Din Salonic poti ajunge in Hanioti si cu autobuzele locale KTEL, care circula si intre statiunile principale din Halkidiki. 

Programul curselor si tarifele pot fi verificate pe acest site, cu mentiunea de a introduce in campul destinatiei denumirea “CHANIOTI”.  

Spre exemplu, o cursa KTEL din Kallithea si pana in Hanioti dureaza 20 minute si costa 1.70 euro/persoana, in timp ce o cursa Salonic – Hanioti are o durata intre 110 – 130 minute (in functie de zi, program, trafic) si costa 11.50 euro/persoana. 

Vremea Hanioti si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Iulie este cea mai calduroasa luna in Hanioti, care se bucura, la fel ca intreaga peninsula Halkidiki, de un climat mediteranean. 

In intervalul iulie-august, media maximelor atinge in jur de 31 de grade (atentie, temperaturi masurate la umbra), iar apa marii are aproximativ 24-25 grade. 

Totusi, fiind vorba despre o statiune relativ cunoscuta, e posibil ca Hanioti sa fie ceva mai aglomerata in plin sezon. Daca vrei sa eviti temperaturile mai ridicate, aglomeratiile si preturile mai mari la cazare, iti recomandam sa vii in Hanioti la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

In aceste cazuri, te vei putea bucura de temperaturi mai placute (maxime intre 25-30 grade), dar si de o atmosfera cu mult mai degajata, potrivita celor care cauta relaxare si liniste. 

Cum arata plaja din Hanioti  

Desi nu se numara printre cele mai late plaje ale bratului, plaja Hanioti compenseaza acest aspect prin lungimea sa si prin buna organizare pe care o vei gasi la malul marii. 

Premiata deja cu distinctia Blue Flag, Hanioti Beach isi bucura vizitatorii cu o apa limpede si cu o intrare lina in mare, ceea ce o face sa fie potrivita si familiilor cu copii. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare se intalnesc pietre, motiv pentru care e bine sa vii pregatit si cu acea incaltaminte speciala (daca nu ai cipici de apa, stai linistit, ii gasesti foarte usor si pe toate marimile si culorile la micile magazine cu articole de plaja din imediata apropiere). 

Printre alte plaje la care poti ajunge relativ repede daca esti cazat in Hanioti se mai numara si plaja Polychrono, plaja Pefkochori, plaja Kriopigi, dar si frumoasa plaja Glarokavos. 

Mai multe detalii despre plaja Hanioti si despre serviciile pe care le gasesti in aceasta zona poti afla din articolul: Hanioti Beach, plaja populara din estul bratului Kassandra

Cazare Hanioti. Unde poti sa stai in functie de buget

Sunt zeci de unitati de cazare care te asteapta sa le calci pragul in zona Hanioti, asadar, nu-ti mai ramane decat sa o alegi pe cea potrivita cerintelor tale. 

Dintre acestea, in jur de 30 sunt hoteluri, iar celelalte sunt vile, in general cu apartamente dotate cu chicineta si regim de cazare self catering. 

Cateva dintre hoteluri ofera mic dejun inclus sau chiar si varianta cazarii in regim demipensiune, insa e bine de stiut ca in statiune gasesti si destul de multe restaurante si taverne, pe care le vom aborda separat, intr-o sectiune de mai jos. 

Bineinteles, in Hanioti se afla si o serie de supermarketuri de lant, care -ti vor sta la indemana in cazul in care vrei sa te aprovizionezi cu una alta, pentru gustarile de la cazare. 

Cele mai multe hoteluri din Hanioti sunt cotate cu 3 stele, insa exista si cateva zeci de variante cotate cu 4 stele, 1-2 hoteluri de 5 stele si o serie de unitati de cazare budget friendly, cotate cu 2 stele. 

Cateva exemple de vile si hoteluri in care te poti caza daca mergi in Hanioti Kassandra

  • Hotel Elinotel Polis de 3 stele, localizat in centrul statiunii, la 200 metri departare de plaja. 
  • Hotel Calypso de 3 stele, la 400 metri de plaja si la circa 150 metri fata de centrul statiunii 
  • Hotel Sousouras de 3 stele, intr-o zona verde, aproape de plaja si la 4-5 minute de mers pe jos pana in centru 
  • Hotel Naias de 3 stele, localizat la 200 metri de plaja din Hanioti
  • Hotel Lesse de 4 stele, la 150 metri de plaja si la 800 metri distanta fata de centrul statiunii, cu 3 piscine si inconjurat de pini si plantatii de maslini
  • Hotel Elinotel Apolamare de 5 stele, localizat pe plaja, cu un design tip boutique si cu o arhitectura cu influente baroc, alaturi de posibilitatea de a te caza in regim demipensiune sau ultra all inclusive. 

Hotel Lesse

Ce poti sa faci in Hanioti si in apropiere

Desi statiunea nu are cine stie ce obiective turistice care pot fi vizitate, este cat se poate de potrivita atat pentru cei amatori de plimbari la ceas de seara (are zonele sale de promenada, zona de centru cu piateta, parculete verzi), cat si o serie de baruri unde distractia pe timp de vara incepe undeva la orele 22 si se termina catre dimineata. 

Desigur, pentru si mai multe variante in materie de viata de noapte, poti merge oricand in Kallithea, care se afla la doar 15 kilometri departare de Hanioti. 

In statiune gasesti destul de multe magazinase cu suveniruri, de unde poti cumpara magneti, articole vestimentare si accesorii, echipament pentru sporturile acvatice, dar si produse locale precum ulei de masline, miere si altele. 

Piata centrala este cel mai animat loc din statiune pe timp de vara. In special in perioada iulie-august, aceasta poate deveni insa destul de aglomerata. 

Lacul Mavrobara sau Lacul broastelor testoase, asa cum mai este cunoscut in zona, se afla la 10 kilometri departare de Hanioti. Daca esti pasionat de trasee prin natura, poti face o plimbare usoara, lunga de 3 kilometri, pana la acest lac, care gazduieste doua specii rare de testoase de apa, aflate pe cale de disparitie. 

Lacul este situat la o altitudine de 300 metri, iar incepand din 1998, a primit statutul de monument al naturii. In apropiere se mai afla si doua mici bisericute. 

Satul Afitos se afla la 18 kilometri de Hanioti, dupa ce treci de Kallithea, iar daca tot urmeaza sa te cazezi pe coasta de est a bratului, merita sa-i faci o vizita. Satul are o incarcatura istorica fascinanta, iar casele sale vechi, stradutele inguste si pietruite, micile fantani si intreg peisajul completat de mult alb si albastru te vor face sa te simti in Grecia mai bine ca oricare alt loc din zona 🙂 

Mai multe amanunte despre vizita in acest sat gasesti la noi pe blog, in articolul: Satul Afitos Kassandra, unul dintre cele mai frumoase sate traditionale grecesti din Halkidiki

Restaurante si taverne in Hanioti

Si daca tot te vei afla in Grecia si nu oriunde, ci chiar la malul marii pe bratul Kassandra, e bine de stiut ca in Hanioti gasesti o serie de taverne foarte apreciate. 

Restaurant Zorbas este unul dintre locurile care au primit laude, cu peste 800 de recenzii pe Google si o nota de 4,5 din 5. Evident, din meniu nu lipsesc pestele si fructele de mare (peste copt in crusta de sare, lobster, fagri, creveti, caracatita, etc.), iar foarte apreciate sunt si meniurile pentru 2 persoane. 

Garry’s, the king of gyros este, asa cum probabil ti-ai dat seama deja, unul dintre locurile numai bune de incercat in cazul in care vrei sa mananci gyros. Gasesti si souvlaki, burgeri, coaste de porc, alaturi de clasicele aperitive grecesti de toate felurile. 

Kassandra’s Balcony Restaurant, deschis la etajul unei vile cu terasa, mai poate fi o varianta buna de loc in care sa iei masa. Poti incerca aici diferite preparate traditionale precum stifado, kleftiko, musaca, insa poti opta si pentru risotto, diferite feluri de paste, supe, salate din belsug si altele. 

La noi pe blog te asteapta un articol dedicat special restaurantelor si tavernelor din Hanioti: Taverne Hanioti. Cele mai apreciate locuri in care poti lua masa

In loc de concluzie

Hanioti este una dintre statiunile cunoscute ale bratului Kassandra, potrivita tuturor categoriilor de turisti si bine pregatita pentru tot ce inseamna o vacanta relaxanta si confortabila. Plaja sa lunga, bine organizata, alaturi de diferitele servicii pe care le ai la indemana daca alegi sa te cazezi aici reprezinta un avantaj. 

Te asteptam pe site cu multe oferte vacante Kassandra, printre care si o serie de vile si de hoteluri din Hanioti!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?