Hanioti Beach, plaja populara din estul bratului Kassandra

Daca te bate gandul sa-ti rezervi o vacanta in Kassandra, o idee de loc in care sa te bucuri de frumusetea peisajelor grecesti poate fi si partea de est a bratului, acolo unde te asteapta cunoscuta statiune Hanioti si a sa plaja incantatoare. 

Hanioti Beach este una dintre cele mai populare plaje de pe acest brat, statiunea fiind inclusa in top 5 cele mai vizitate din Halkidiki. Plaja este premiata cu distinctia Blue Flag, destul de generoasa in lungime si formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. 

Mai multe detalii utile despre vizita la Hanioti Beach gasesti in cele ce urmeaza, si pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 14 ani, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, inclusiv din zona Hanioti!

Localizare Hanioti Beach. Cum ajungi cu masina si cu transportul local 

Plaja Hanioti se intinde de-a lungul statiunii cu acelasi nume, localizata pe coasta de est a bratului, la 35 kilometri distanta statiunea Nea Potidea (prima imediat ce ai intrat pe Kassandra).  

Din Salonic si pana la Hanioti Beach sunt 104 kilometri, ceea ce inseamna ca odata ajuns in acest mare oras al Greciei, pana in Hanioti vei mai avea de mers cu masina in jur de o ora si 15 minute. 

Din Kallithea, cea mai animata statiune a bratului, sunt 16 kilometri pana la Hanioti Beach, iar din orasul Kassandria si pana aici ai de parcurs fix 20 kilometri (circa 22-25 minute pe drum). 

Exista locuri de parcare in apropierea plajei, gratuite, insa in plin sezon, acestea pot fi ceva mai greu de gasit, mai ales daca alegi sa vii la plaja la ore mai tarzii. 

Daca preferi sa te deplasezi intre statiunile Kassandrei cu transportul local, e bine de stiut ca exista doua statii KTEL si in Hanioti. Una dintre acestea se afla la 650 metri de plaja (pe Harti figureaza cu denumirea de “Chanioti Bus Stop of Ktel”) si o alta la 750 metri de plaja (“Bus stop II Chaniotis KTEL”). 

Pentru informatii legate de orar, durata curselor si pretul biletelor, iti recomandam sa accesezi acest site. Nu uita sa completezi numele statiunii din care iei autobuzul, campul destinat sosirii cu “CHANIOTI” si sa selectezi luna in care vei calatori in Kassandra, pentru ca programul autobuzelor poate sa difere de la o luna la alta. 

Cum arata Hanioti Beach si ce servicii sunt disponibile aici 

Plaja Hanioti este o plaja lunga, premiata Blue Flag, care nu exceleaza neaparat prin latime, insa este bine organizata. Este formata dintr-un amestec de pietris cu nisip si are o intrare relativ lina in apa, dupa cum descriu cei care au fost acolo in ultimii ani. 

Pentru ca si la intrarea in apa vei da de pietricele, iti recomandam sa iei cu tine sau sa-ti cumperi de la fata locului si incaltaminte potrivita pentru apa. 

In general, apa este limpede la Hanioti Beach si are o culoare in nuante de albastru-turcoaz. 

In iulie 2022, doua sezlonguri si o umbrela localizate in al doilea rand puteau fi inchiriate la Hanioti Beach cu 12 euro. 

In zonele mai inguste de la Hanioti Beach, vei vedea ca sezlongurile sunt asezate pe 2-3 randuri. Exista si cateva zone mai late, unde poti intalni sezlonguri asezate pe 5-6 randuri pana la malul marii. 

In spatele plajei exista o zona de promenada, taverne, terase, magazine cu suveniruri, articole de plaja si jucarii, asadar, vei avea oricand pe unde sa te plimbi si locuri in care poti lua masa de pranz. 

Te-ar putea interesa si: Taverne Hanioti. Cele mai apreciate locuri in care poti lua masa

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Hanioti Beach

Dat fiind faptul ca este una dintre cele mai cunoscute plaje din Kassandra, in intervalul iulie-august e posibil ca Hanioti Beach sa fie destul de aglomerata. Spre exemplu, sunt sanse sa nu gasesti locuri de parcare prin apropiere sau sa nu gasesti sezlonguri chiar acolo unde preferi. 

Daca nu esti foarte prietenos cu temperaturile ridicate si cu aglomeratia, o perioada ceva mai potrivita pentru o vizita in Kassandra si implicit la plaja Hanioti poate fi la sfarsit de mai, la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Avantajele nu sunt numai temperaturile placute si atmosfera mai aerisita, ci si preturile mai mici la cazare. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni la Hanioti Beach in iulie-august (cu valori medii de circa 25 grade), insa e bine de stiut ca in septembrie valorile se pastreaza undeva la 23 grade. 

Alte plaje relativ apropiate de Hanioti Beach 

Destul de aproape de Hanioti Beach se mai afla si alte plaje frumoase ale acestui brat din Halkidiki. Daca faci parte din randul celor mai exploratori si vrei ca in fiecare zi sa te bucuri de o alta plaja, mai poti avea in vizor urmatoarele variante: 

Plaja Polychrono, localizata la 5 kilometri departare de Hanioti, este o plaja ingusta, formata din nisip, amenajata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate exista taverne si terase, iar cei care au fost aici in miez de vara spun ca au prins-o destul de aglomerata. 

Plaja Kriopigi se afla putin mai la nord de Polychrono, la 11 kilometri departare de Hanioti Beach, se intinde pe circa 1 kilometru si include atat segmente organizate, cat si segmente de plaja libera. Este premiata Blue Flag, are o intrare lina in apa, insa pe anumite portiuni se intalnesc pietre la intrarea in mare. 

Plaja Pefkochori este localizata la sud de Hanioti, la doar 3 kilometri departare. Gasesti si aici sezlonguri, umbrele si baldachine de inchiriat (cu sume intre 10-30 euro/set, in functie de apropierea fata de malul marii). Sunt pietre la intrarea in apa, asadar papuceii speciali vor fi bineveniti si aici. 

In loc de concluzie

Hanioti Beach este una dintre plajele cunoscute ale bratului Kassandra, este bine organizata si-ti poate asigura tot confortul de care ai nevoie pentru a te relaxa la malul marii, in mod special daca alegi sa eviti perioada cea mai aglomerata (iulie-august). 

Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa o faci in perioada urmatoare, asteptam cu interes si impresiile tale, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?