Taverne in Skala Potamia Thassos. Unde si ce poti manca daca esti cazat sau treci prin aceasta statiune

Skala Potamia este una dintre statiunile populare ale insulei Thassos, localizata in partea de est, la un drum de doar 20 de minute de capitala Limenas. 

Majoritatea hotelurilor din aceasta zona ofera cazare cu mic dejun inclus sau in regim self catering, cu cateva exceptii care au inclus regimul de cazare de tip demipensiune (Ocean Beach Hotel poate fi o propunere in acest sens). Tocmai de aceea, multi dintre cei care se cazeaza in zona Skala Potamia sunt interesati sa afle si care sunt locurile in care se mananca bine. Acestor turisti li se alatura si cei care vin aici pentru plaja, caci in zona Skala Potamia vei gasi si una dintre cele mai populare plaje din insula Thassos – Golden Beach

Asadar, daca urmeaza sa te cazezi in Skala Potamia sau daca ai in plan sa te opresti in aceasta zona pentru plaja, cu siguranta iti vor fi de ajutor propunerile de taverne de mai jos, selectate dintr-o serie de locuri cu recenzii pozitive. 

Mai mult, in cazul in care nu ai luat o decizie cu privire la locul in care te vei caza in aceasta insula greceasca, te asteptam la noi pe site cu zeci de oferte vacanta Thassos, respectiv cu hoteluri din toate statiunile cunoscute, inclusiv din Skala Potamia.

Taverna Korali Skala Potamia

O vei gasi pe Harti si sub denumirea de “Korali Restaurant” si se afla la aproximativ 500 de metri de vechiul port din Skala Potamia, catre Golden Beach, in apropierea hotelului Kamelia. Majoritatea celor care au lasat recenzii acestui loc au fost multumiti de mancarea servita aici, mai ales ca in unele perioade gasesti si meniu in limba romana, asa cum se poate observa si in partea stanga a fotografiei de mai jos. 

Nu lipsesc din meniu fructele de mare, preparate in toate felurile, mancarea traditionala greceasca, carne la gratar, salate si aperitive grecesti, alaturi de multe altele. Unii turisti au laudat ceva mai tare mielul servit aici, dar si vinul roze. 

Un alt avantaj al acestei taverne e faptul ca e localizata fix pe malul marii, asadar, privelistea e de exceptie 🙂 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: 12 preparate culinare de neratat intr-o vacanta in Thassos

Taverna Nautilus Skala Potamia

Acest restaurant a primit o nota de 4,3 din 5 pe Google, este localizat relativ in aceeasi zona cu taverna Korali, in apropierea pensiunii Vista al Mar. Si aici vei gasi meniu in limba romana si vei putea alege dintr-o varietate de preparate. 

Spre exemplu, la capitolul salate, poti sa optezi pentru traditionala salata greceasca, dar si pentru salata maestrului bucatar, salata de cartofi, salata de ton sau salata de scoici. Daca nu mananci carne, poti alege ardeii kapia umpluti cu branza feta la cuptor, crochete din cartofi cu ceapa, dovlecei pane, vinete la gratar cu usturoi, inele de ceapa sau chiftelute din dovlecei.

Evident, nu lipsesc preparatele la gratar de toate felurile, fructele de mare (poti opta pentru un platou mix sea food, daca nu stii ce sa alegi) si diferitele feluri de peste. 

P.S. Si aici ai priveliste frumoasa catre malul marii. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top taverne Thassos. Care sunt cele mai renumite restaurante de pe insula

Taverna Alkioni Skala Potamia

Apare pe Harti cu denumirea “Alkyoni Tavern” si este localizata la circa 1 kilometru de portul vechi din Skala Potamia. Relativ aproape se afla hotelul Motivo Thassos. 

Taverna este o afacere de familie detinuta de grecul Nikos, descris de catre vizitatori ca fiind mereu amuzant si primitor. Mesele sunt amplasate intr-o gradina, iar felurile de mancare sunt descrise ca fiind variate si foarte gustoase. 

Nu lipseste din meniu carnea de miel, dar nici cea de pui sau de porc, iar painea prajita cu ulei de masline si condimente nu trebuie ratata. 

In fiecare seara de joi si de duminica poti asculta muzica greceasca live la aceasta taverna. 

Captain Fish Tavern

Acesta taverna este una dintre cele mai cunoscute, iar acest lucru poate fi confirmat si de numarul recenziilor pe care le-a primit, care sunt de ordinul miilor. Pana in prezent, taverna Captain Fish a strans o nota de 4,5 din 5 pe Google. Si aici exista meniu in limba romana. 

La capitolul supe, poti alege evident intre supa de peste, supa de creveti, carora li se adauga si supa de rosii, de pui si de fasole. In meniu vei observa si o varietate de feluri de paste, iar la aperitive lista este cu mult mai lunga: sarmalute in foi de vita servite reci, vinete, ciuperci la gratar, fava, icre, nelipsitul tzatziki, completate de feta gatita in diferite feluri, crochete de branza, dovlecei pane si multe altele. 

Tot aici vei gasi si kebab de miel, mix grill, souvlaki, stifado de vitel si musaca. 

Taverna se afla la circa 950 de metri de portul vechi din Skala Potamia si in apropierea tavernei Alkioni. 

Green Sea Restaurant Skala Potamia 

Il vei gasi putin mai sus de Captain Fish, catre mijlocul golfului, cu portii medii si flori de dovlecei umplute care au primit laude sezonul trecut 🙂

In meniul celor de la Green Sea vei gasi diferite feluri de peste, dar si paste, pizza, fructe de mare (creveti, calamari, midii), alaturi de cunoscutele aperitive grecesti, dar si de preparate din carne. 

Nu lipsesc nici salatele (evident, cea mai apreciata este cea greceasca) si nici felurile de mancare precum musaca sau paella. 

Yasouvlaki Skala Potamia

Un restaurant localizat chiar in centrul statiunii Skala Potamia, aproape de vechiul port, cu o nota de 4,5 din 5 si sute de recenzii pe Google. 

Unii dintre turisti au mentionat faptul ca preturile ar fi parut in 2021 ceva mai mici in acest loc, comparativ cu alte terase din Thassos. Printre preparatele laudate se numara caracatita, platoul mix de peste, dar si calamarul umplut.

In meniu exista si sardine, gyros, souvlaki, musaca, kokoretsi, dar si supa de pui si supa de peste. Nu lipsesc nici crevetii si pestele sea bass. 

Thribas Tavern

Un restaurant localizat la circa 900 de metri de portul vechi din Skala Potamia si la aproximativ 500 metri departare de malul marii, insa cu o nota destul de mare pe Google (4,8) si cu portii de mancare descrise ca fiind generoase. 

Preturile de aici sunt evaluate ca fiind decente, iar in ceea ce priveste preparatele din meniu, la capitolul aperitive si salate nu lipsesc clasicul tzatziki, salata de icre, salata de branza, vinetele la gratar, vinetele umplute, salata de crab, salata de creveti. 

Daca vrei sa mananci aici peste sau fructe de mare, ai de ales dintre hamsii prajite, sardine la gratar, chefal, peste spada, scrumbie, cod, caracatita, calamar, dorada, ton, creveti, somon dar si homar. Daca nu stii ce sa alegi, poti opta pentru un platou mix fish. In serile de joi este organizat spectacol de muzica greceasca live. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Wood Bakery

Aflata la aproximativ 1 kilometru distanta de portul vechi si destul de aproape de Thribas Tavern, Wood Bakery este considerata una dintre brutariile/patiseriile cele mai bune din Thassos. Exista scaune si mese pe terasa, iar din interior vei putea cumpara paine proaspata, prajituri si alte produse de patiserie, dar si inghetata. 

Placinta cu vanilie si scortisoara de aici este printre cele mai laudate, insa aparent s-ar afla in competitie cu placinta cu spanac. Pe ambele le poti savura in aer liber pe terasa, alaturi de o cafea 🙂 

Taverna Krambousa

Revenind la taverne, si Krambousa a strans suficient de multe comentarii pozitive (peste 800 de recenzii), cat sa ne atraga atentia. Se afla la 450 de metri de centrul Skala Potamia, are vedere frumoasa catre mare si un meniu destul de variat. 

La aperitive, poti alege intre crochete de branza, sarmalute in foi de vita, chiftelute de dovlecei, dovlecei pane, tzatziki, branza halloumi la gratar, branza talagani la gratar, ciuperci umplute cu creveti, dar si feta in foietaj cu miere. Lista nu se opreste aici, insa te lasam sa o explorezi cu pofta daca alegi sa faci o oprire in acest loc. 

Daca vrei sa mananci peste sau fructe de mare, poti alege intre calamar, creveti, midii gatite in stil saganaki, caracatita, dorada, sea bass si multe altele. 

Taverna Akrogiali

Se afla destul de aproape de Captain Fish, dar si de Alkioni si este un alt loc destul de laudat pentru preparatele din meniu. Daca ti-e pofta de o mancare gatita, cu sos, poti manca aici musaca, ardei umpluti, stifado de vita sau mancare de fasole verde. 

La capitolul peste, ai de ales intre sardine, sea bass, somon, macrou,  peste spada, creveti, caracatita, calamar, midii si altele, iar daca esti un carnivor convins, iti poti indrepta atentia catre souvlaki de porc sau de pui, medalion de porc, coaste de miel, bifteki sau snitel. 

Si daca ar fi sa ai pofta de un preparat mai clasic, poti alege o portie de paste (bolognese, carbonara, cu fructe de mare sau cu creveti) sau o pizza (greceasca, hawaii, cu 4 feluri de branza, etc) 

In loc de concluzie

Exista foarte multe locuri in care se mananca bine in Skala Potamia si in zona Golden Beach, prin urmare, asteptam cu mult interes si alte sugestii care ti-au captat atentia si care ti-au vrajit papilele gustative 🙂 

Desigur, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de hoteluri pentru toate buzunarele si un proces de rezervare simplu si rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?