Taverne si restaurante in Syvota Grecia. Unde se mananca bine

Un paradis al plajelor frumoase, Syvota este una dintre destinatiile de vacanta potrivite experientelor relaxante, iar restaurantele si tavernele reflecta specificul culinar al regiunii si-si rasfata clientii cu peste si fructe de mare din belsug, preparate traditionale grecesti, dar si unele preparate din bucataria italiana.

Restaurantele sunt de toate tipurile si pentru toate preferintele si buzunarele. Intalnim astfel taverne traditionale, restaurante cu peste si fructe de mare, restaurante cu bucatarie italiana sau internationala, multe dintre aceste localuri fiind aplasate in zona portului din Syvota, in centru sau in imediata apropiere a unor plaje populare, oferind o priveliste superba catre mare. 

Descopera mai jos cateva dintre cele mai recomandate taverne si restaurante din zona acestui sat de coasta din Epirus Grecia, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Oliva Beach Bar-Seafood Restaurant, in zona plajei Megali Ammmos

Incepem cu unul dintre restaurantele din apropierea malului marii, mai exact cu Oliva, care a strans pana in iunie 2024 peste 700 de recenzii pe Google si o nota de 4,8 din 5. 

Este localizat la 2,1 kilometri departare de centrul Syvotei, in dreptul uneia dintre cele mai cunoscute plaje  – Megali Ammos

Unii dintre turistii care au fost aici au laudat platoul cu fructe de mare pentru doua persoane, pastele cu creveti si traditionala salata greceasca. 

Poate fi unul dintre locurile ideale in care sa te bucuri de plaja + masa de pranz sau cina.

Georgeos Family, cu peste si fructe de mare

Acesta poate fi unul dintre restaurantele potrivite in cazul in care ti-e pofta sa savurezi preparate din peste si fructe de mare, chiar la malul marii, in zona falezei din Syvota. 

In privinta aperitivelor, ai de ales intre creveti in sos de rosii cu branza feta, creveti prajiti, caracatita la gratar servita cu fava, sardine la gratar, calamari, in timp ce la felul principal te asteapta dorada, biban de mare si alte soiuri de peste. 

Desigur, exista si mancaruri cu carne de porc, de miel sau de pui, alaturi de salate, paste, preparate vegetariene, etc. 

Georgeos are peste 1500 de recenzii pe Google si o nota de 4,2 din 5, la inceputul lunii iunie 2024. 

Restaurant Trehantiri, delicii traditionale servite pe faleza 

Localizat chiar langa Georgeos, Trehantiri exceleaza, de asemenea, la capitolul fructe de mare si peste. 

In ambele cazuri va trebui sa intrebi care este captura zilei (caci meniul de peste poate varia de la o zi la alta), insa in orice seara te vei putea bucura de creveti gatiti in diverse feluri, de caracatita in sos de otet, de midii in sos alb si multe altele. 

Si la Trehantiri, lista aperivelor traditionale este generoasa, la fel si felurile de salate. 

Localul a strans peste 970 de recenzii pe Google si o nota de 4,4 din 5 pana la inceputul lunii iunie 2024. 

Parasole Italian Restaurant

Asezat inspre capatul din dreapta al falezei cum te uiti la mare, Parasole face parte tot din randul restaurantelor foarte populare din zona Syvota. Are peste 1100 de recenzii si un meniu inspirat din bucataria italiana, completat insa si cu preparate traditionale grecesti si alte mancaruri internationale. 

Aici poti manca pizza, paste, salate, risotto, fructe de mare, preparate cu carne de pui, porc, vita (inclusiv fripturi rib eye), diferite tipuri de burgeri. Lista de vinuri este, de asemenea, foarte generoasa. 

Taverna Spiros 

La circa 700 metri departare de port, in zona rondului central din Syvota, Spiros isi asteapta clientii cu preparate traditionale grecesti, platouri pentru mai multe persoane, diferite tipuri de aperitive si salate, gyros, chiftelute, carnati, clasica fasole boabe (fava) si multe altele. 

Spiros a strans peste 540 de recenzii pe Google pana in iunie 2024, majoritar pozitive. 

Printre cele mai apreciate preparate de aici sunt carnea de porc in sos de lamaie, cotletul de miel la gratar, chiftelutele de dovlecel, painea de casa. 

Nikos Pita Club, ideal pentru iubitorii de carne 

Un loc potrivit pentru amatorii de gyros, Nikos Pita Club se afla tot in zona centrala a satului Syvota si se remarca printr-un meniu bine structurat si prin portii generoase.

La capitolul aperitive ai de ales intre clasicul tzatziki, salata de vinete, branza feta, halloumi la gratar, urmate fiind de pita cu carne de porc sau de pui, burgeri, mai multe variante de gyros si de souvlaki, carnati traditionali, file de pui, kebab si diferite tipuri de salate. 

Charlie’s, o terasa cu priveliste superba 

Localizat in imediata apropiere a hotelului Filakas, Charlie’s este amplasat pe o terasa cu vedere fabuloasa asupra portului si ofera preparate pentru toate gusturile. 

Poate fi un loc potrivit si pentru micul dejun sau pentru brunch, iar in meniu se remarca si preparate vegane, dar si o serie de deserturi precum clatite, salata de fructe, iaurt cu miere, waffles si inghetata. 

Restaurantul poate avea unele oferte de tip happy hour in anumite momente ale zilei. 

Mediterraneo Pizzeria, un alt restaurant cu specific italian 

La circa 400 metri departare de port, Mediterraneo Pizzeria este unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu bucatarie italiana din zona Syvota. Are peste 950 de recenzii pe Google si ofera clientilor o multitudine de tipuri de paste, pizza coapta la cuptor cu lemne, aperitive si diferite salate. 

Atmosfera este descrisa ca fiind placuta, iar vinul casei a primit mai multe laude din parte celor care au ales sa ia masa aici. 

Melenio – in zona portului Syvota, ideal pentru deserturi 

La mica distanta de port, intr-o zona care abunda in terase, magazine si restaurante, Melenio este un alt local care a strans cuvinte de lauda din partea celor ce i-au calcat pragul. 

Aici nu vei intalni insa feluri principale de mancare, ci doar deserturi precum inghetata home made, tiramisu, banana split si waffles. 

La capitolul bauturi, exista o gama variata de cafele, fresh-uri, limonada, milkshake. 

La Gelateria Antonio 

Si pentru ca ne este greu sa schimbam registrul odata ce am inceput cu dulciurile, aruncam o privire si pe meniul de la gelateria Antonio, unde, dupa cum ai ghicit, poti savura inghetata de toate soiurile, alaturi de clatite, waffles, smoothie-uri, portokalopita si alte bunatati. 

Gasesti localul chiar pe faleza principala, tot in zona portului. 

Personalul este descris ca fiind foarte amabil, portiile generoase, iar vederea catre mare este fix ceea ce-ti trebuie pentru a incheia o zi calda de vara in cel mai potrivit mod 🙂 

In loc de concluzie

Speram ca propunerile de mai sus sa-ti fie de ajutor in timpul escapadei tale in Syvota, iar daca ai ajuns deja in aceasta parte a litoralului grecesc si ai un restaurant preferat pe care doresti sa-l recomanzi si altora, asteptam sa ne impartasesti experienta ta!

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota, pe care le poti accesa apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?