Despre vacantele in Syvota, satul litoral incantator din regiunea Epirus Grecia

Syvota este numele unui sat de coasta din Thesprotia, regiunea Epirus, Grecia, vestit pentru frumusetea sa naturala aparte. Este localizat intr-o zona bogata in paduri de pini, cu vegetatie abundenta, cu plaje pentru toate preferintele, iar destinatia in sine se potriveste in mod particular acelor turisti care cauta sa se relaxeze sau sa se bucure de activitati in natura. 

Syvota se afla intre orasele Igoumenitsa si Parga, la 339 de kilometri departare de Salonic si la 94 kilometri distanta de Ioannina.  

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte utile despre acest sat-litoral in cele ce urmeaza, iar daca esti tentat sa-ti rezervi cazare aici, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Ce sa stii despre Syvota Grecia 

Syvota face parte, din 2011, din municipalitatea Igoumenitsa si are o populatie permanenta de circa 1100 locuitori. 

De-a lungul anilor, a cunoscut popularitatea in plan turistic prin prisma faptului ca este localizat intr-o zona bogata in plaje si insule apropiate de tarm, oferind oportunitati excelente pentru drumetii si diferite sporturi acvatice. 

Syvota se remarca si printr-o gama variata de optiuni de cazare, majoritatea fiind vile cu apartamente, alaturi de o serie de hoteluri pentru toate preferintele si toate buzunarele. 

Este genul de destinatie de vacanta mai putin populara, ideala pentru vacantele linistite si pentru escapadele iubitorilor de natura. 

Syvota este usor accesibila din diferite alte orase apropiate precum Ioannina, Parga, Preveza, Igoumenitsa si chiar si din insula Corfu, de unde mii de turisti vin anual sa viziteze plajele si insulele din imprejurimile acestui sat, prin intermediul excursiilor cu barca. 

ATENTIE: O parte dintre turisti au tendinta sa confunde satul Syvota din regiunea Epirus cu satul Sivota din insula Lefkada. E bine de stiut ca distanta dintre cele doua sate este de circa 140 de kilometri. 

Motive pentru o vacanta in Syvota 

Daca esti tentat sa-ti faci vacanta aici, insa simti ca ai nevoie sa vizualizezi mai clar o serie de argumente care sa te convinga, mai jos ti-am pregatit principalele puncte forte ale acestei destinatii:

  • unele dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta regiunii Epirus se afla in Syvota.
  • in apropiere exista plaje pentru toate tipurile de turisti: plaje izolate, plaje bune pentru snorkeling, plaje cu nisip, plaje potrivite familiilor cu copii, plaje cu atmosfera de lounge, practic, o intreaga paleta de locuri din care sa poti selecta usor ce ti se potriveste mai bine. 
  • variantele de cazare sunt multiple si in general destul de prietenoase cu buzunarul, fata de alte destinatii mai populare ale litoralului grecesc.
  • in zona satului te asteapta o multime de taverne cu peste proaspat, fructe de mare si diferite preparate traditionale grecesti.
  • poti sa te indrepti usor de aici si catre zona Parga si ale sale atractii precum Castelul Venetian, Castelul Ali Pasha, Necromanteion, Insula Fecioara Maria, Pestera Afroditei, raul Acheron si altele.
  • poti vizita relativ simplu insula Corfu, luand ferry din Igoumenitsa.
  • este una dintre destinatiile de vacanta in care poti ajunge si cu masina, intr-un timp relativ rezonabil (aprox. 12 ore). 

Unde este Syvota si cum ajungi aici 

Syvota este localizata in partea de nord-vest a Greciei, in regiunea Epirus, pe linia de coasta dintre orasele Igoumenitsa si Parga. 

Cele mai apropiate aeroporturi de Syvota sunt cel din Preveza si cel din Corfu, insa multi dintre romanii care viziteaza aceasta destinatie aleg sa vina aici cu masina. 

Distanta Bucuresti – Syvota este de aproximativ 1.010 kilometri, drum ce se poate parcurge in circa 12 ore (fara sa luam in calcul opririle), pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Salonic – Ioannina – Syvota. 

Odata ajuns la Salonic, vei mai avea de parcurs 340 de kilometri pana in Syvota, iar de la Ioannina nu-ti mai raman decat 95 kilometri. 

Daca alegi sa pleci cu masina, trebuie sa iei in calcul si taxele de drum: taxa de pod de la Giurgiu – Ruse, vigneta bulgareasca si taxele de autostrada din Grecia. 

Fiecare dintre cele doua variante de calatorie (cu avionul sau cu masina) are avantajele si dezavantajele sale, asadar, iti ramane sa te gandesti care dintre acestea este favorabila pentru tine si pentru persoanele alaturi de care urmeaza sa pleci in vacanta. 

Vremea in Syvota si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Syvota are un climat mediteranean bland, cu veri calduroase si ierni usoare, ploioase. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza aici in luna august, atunci cand media maximelor poate sa depaseasca 30 de grade (temperaturi masurate la umbra).  

Tot in luna august vei prinde si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de circa 26 de grade. 

Syvota nu se numara printre cele mai populare si aglomerate destinatii de vacanta din Grecia, insa asta nu inseamna ca in miez de vara nu atrage un numar mai ridicat de turisti, in mod special in partea sa centrala si in zona plajelor foarte populare, care primesc vizitatori si din alte directii, precum insula Corfu. 

Daca nu esti foarte prietenos cu temperaturile ridicate si nici cu multimile de turisti pe plaja, poti alege sa-ti faci vacanta aici in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (caz in care apa marii poate fi usor mai rece, cu valori medii cuprinse intre 20-22 grade) sau la sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (cand apa marii are intre 23-25 grade). 

Perioadele de extrasezon vin si cu alte avantaje, precum obiective turistice mai libere si preturi mai avantajoase la cazare. 

Cum sunt plajele in zona Syvota

Am ajuns si la cel mai atractiv capitol al acestui articol, respectiv plajele din zona Syvota, care sunt de-o frumusete aparte. 

Desi satul Syvota nu are o plaja proprie, in zona centrala, una dintre cele mai apropiate este plaja Gallikos Molos, cu un aspect usor ingust, insa bine amenajata si potrivita celor care cauta sa se relaxeze intr-un loc organizat. 

Totusi, cele mai frumoase plaje din zona Syvota sunt cele de pe insulele aflate la mica distanta de tarm, respectiv plaja Bella Vraka (care uneste Syvota de micuta insula Mourtemeno) si Blue Lagoon, de pe insula Mavro Oros. Peisajele de aici sunt rupte parca din destinatii exotice, insa e bine de stiut ca aceste plaje pot fi si destul de aglomerate, fiind considerate un soi de “atractii principale” ale zonei. 

Plaja Blue Lagoon

Pe linia de coasta, la distante rezonabile fata de centrul satului, gasesti si urmatoarele: in directia Parga – plaja Megali Ammos (mai lata si bine organizata), plaja Zavia, plaja Mikri Ammos, plaja Mega Drafi, plaja Agia Paraskevi; in directia Igoumenitsa: plaja Zeri, plaja DEI, plaja Plataria si altele. 

Daca vrei sa descoperi care dintre aceste plaje este mai potrivita pentru tine, te invitam sa citesti un articol mai detaliat despre acest subiect: 

Ghid plaje Syvota. Care sunt cele mai frumoase si mai populare 15 plaje din zona acestui sat din regiunea Epir

Plaja Bella Vraka

Unde te cazezi in Syvota 

Multe dintre unitatile de cazare din Syvota sunt de tip vile cu apartamente de inchiriat, insa daca preferi varianta unui hotel, e bine de stiut ca in zona gasesti si astfel de optiuni, unele chiar foarte bine cotate. 

Putem descrie Syvota drept o destinatie de vacanta pentru toate preferintele, incepand cu hoteluri si vile cotate cu 2-3 stele si ajungand la hoteluri de lux, cu servicii premium, cotate cu 5 stele si localizate in zone cu adevarat spectaculoase din punct de vedere al peisajului. 

Poti alege sa te cazezi in regim self catering sau poti opta pentru mic dejun inclus, demipensiune si chiar cazare in regim all inclusive in cazul unora dintre hotelurile de 5 stele localizate in zona Syvota. 

Hotel Marbella Elix Sivota

Ce poti sa faci in Syvota si in imprejurimi 

Desi plajele sunt principala atractie din Syvota, destinatia in sine iti ofera acces rapid la multe alte atractii si activitati. Unele dintre cele mai des intalnite tipuri de excursii optionale organizate in zona sunt tururile cu barca, respectiv plimbari pe mare care includ opriri pe insulele din apropierea Syvotei, dar si opriri pentru snorkeling sau pentru explorarea pesterilor formate in stanca. 

Unele plaje au si servicii de inchiriere ambarcatiuni, hidrobiciclete, caiac/canoe, pentru a explora atractiile din imediata apropiere. 

In plus, asa cum spuneam si mai sus, din Syvota te poti deplasa rapid pentru a vizita si alte atractii, cum ar fi unele sate pitoresti localizate in zone mai inalte (Perdika, Paramythia si altele). 

Daca alegi sa faci o plimbare in Parga (localizata la doar 27 kilometri departare), mai poti vedea Castelul Venetian din zona portului, ruinele Castelului Ali Pasha (care-ti vor oferi o panorama superba spre golful acestui oras), Insula Fecioara Maria (localizata in fata celebrei plaje Krioneri), vechea fabrica de ulei de masline Paragaea

Nu in ultimul rand, restaurantele din zona Syvota pot fi considerate o atractie, cu atat mai mult cu cat majoritatea servesc preparate din peste si fructe de mare, alaturi de nelipsitele aperitive si alte mancaruri traditionale grecesti. Printre restaurantele cu multe recomandari se numara Georgeos Family, Melenio, Taverna Spiros, Taverna Thesalia, Charlie’s Bistro, Parasole Restaurant (cu specific italian) si altele. 

Citeste mai multe despre restaurantele din zona Syvota aici: Taverne si restaurante in Syvota Grecia. Unde se mananca bine

HINT: Si in mica statiune Plataria, localizata la 11 kilometri de Syvota, in directia Igoumenitsa, gasesti restaurante si taverne apreciate. Cateva dintre acestea sunt Restaurant Estia, Thálatta Thálatta sau Zanzibar Plataria. 

In loc de concluzie

Syvota poate fi destinatia potrivita de concediu atata vreme cat vrei sa te bucuri de plaje frumoase si de oportunitatea de a face diverse plimbari si activitati in natura. 

Gasesti cazare pentru toate preferintele si o multime de atractii in imediata apropiere, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?