Megali Ammos Beach, una dintre plajele spatioase din apropierea satului Syvota

Una dintre cele mai mari plaje din zona Syvota este Megali Ammos, un adevarat magnet pentru iubitorii de sporturi acvatice si pentru cei care prefera sa se relaxeze la malul marii intr-o zona bine amenajata. 

Fiind apropiata de centrul satului si usor de accesat, Megali Ammos are tendinta sa se aglomereze in miez de vara, insa ofera vizitatorilor sai toate conditiile potrivite unei experiente memorabile. 

In cele ce urmeaza, poti sa descoperi mai multe amanunte utile despre vizita la Megali Ammos, iar daca esti tentat sa-ti faci concediul in aceasta parte a Greciei, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Localizare Megali Ammos Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Megali Ammos se afla la fix 2 kilometri departare de centrul satului Syvota, ceea ce inseamna in jur de 5 minute de mers cu masina intr-o zi cu trafic normal sau 25-30 minute de mers pe jos, intr-o plimbare lejera. 

Exista locuri de parcare in zona din spatele plajei, insa in plin sezon, daca ajungi dupa ora 10.30, risti sa nu gasesti unde sa lasi masina. Unii dintre turisti mai parcheaza si pe marginea drumului principal care duce spre aceasta plaja. 

IMPORTANT: Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Megali Ammos Beach”, insa e bine sa stii ca in Grecia exista si alte plaje cu acest nume (in Skiathos si in Kefalonia), asadar, daca vrei sa vezi pe internet mai multe imagini de aici, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul „Syvota”. 

Distante catre Megali Ammos Beach din alte orase si statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Megali Ammos Beach: 26 kilometri
  • distanta Plataria – Megali Ammos Beach: 12 kilometri
  • distanta Parga – Megali Ammos Beach: 25 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Megali Ammos Beach: 42 kilometri
  • distanta Preveza – Megali Ammos Beach: 89 kilometri

Cum arata Megali Ammos Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja este formata dintr-un amestec de pietris cu nisip mai grosier, si are atat segmente amenajate, cat si zone de plaja libera. 

In 2023, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Megali Ammos Beach cu sume cuprinse intre 8-12 euro/setul, in functie de zona in care alegeai sa te asezi.

Plaja are serviciu de salvamar pe timp de vara, dar si cabine de schimb, dusuri si toalete in zona din spate. 

Sunt 3 restaurante deschise la Megali Ammos: Ionion Fish, Oliva Beach si Ammos Center, toate cu recenzii majoritar pozitive. 

Tot pe portiunea din spate gasesti si un centru de sporturi acvatice (de unde poti inchiria echipament pentru snorkeling, caiac/canoe, etc.). 

Sunt si cateva unitati de cazare apropiate de Megali Ammos, cele mai multe fiind de tip vile cu apartamente, cotate cu 3 stele. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Megali Ammos Beach

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni la Megali Ammos in intervalul iulie-august, insa tot atunci plaja primeste si cel mai mare numar de vizitatori. 

Daca vrei sa eviti aglomeratia si nu ai decis inca data vacantei tale in zona Syvota, o alegere mai inspirata poate fi sa vii aici la final de mai – inceput de iunie, cand temperaturile sunt mai blande, atmosfera este mai degajata, iar preturile la cazare sunt mai mici. 

In acest interval, apa marii are o medie cuprinsa intre 21-22 grade, fiind asadar usor mai rece. 

La final de septembrie – inceput de octombrie mai poti veni in zona Syvota, caci temperaturile sunt din nou mai placute, insa apa marii se pastreaza ceva mai calda (cu o medie cuprinsa intre 24-26 grade). 

Alte plaje apropiate de Megali Ammos Beach

Dupa cum probabil stii deja, zona Syvota este considerata un adevarat paradis al plajelor pentru toate gusturile si toate preferintele. Daca ai in plan sa te cazezi relativ aproape de Megali Ammos sau vrei sa bifezi mai multe plaje frumoase in aceeasi zi, trebuie sa stii ca la distante mici mai gasesti si urmatoarele:

Plaja Mikri Ammos se afla in partea stanga a plajei Megali Ammos, cum te uiti la mare, la o distanta de doar 1 kilometru. Este aproape integral amenajata, fiind descrisa de catre cei care au vizitat-o recent drept o plaja cu “aer cosmopolit si muzica de lounge”. 

Plaja Mega Drafi este localizata la 1,9 kilometri departare de Megali Ammos si este mai linistita, partial amenajata, cu o panta de intrare relativ abrupta in mare. In apropiere se afla cateva mici pesteri potrivite pentru snorkeling. 

Plaja Zavia este in directia opusa, catre Syvota (asadar, in dreapta plajei Megali Ammos) si poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea greceasca de “Παραλία Ζάβια”. Apa marii este usor mai rece in zona acestei plaje, iar preturile la sezlonguri sunt evaluate ca fiind putin mai ridicate. 

Intre plaja Zavia si plaja Megali Ammos sunt doar 1,2 kilometri. 

In loc de concluzie

Megali Ammos Beach este una dintre cele mai cunoscute si generoase plaje din apropierea satului Syvota. Are de oferit cate ceva pentru fiecare turist in parte si este potrivita in mod special celor care prefera organizarea atunci cand se bucura de mare si de soare.  

Iti reamintim ca la noi pe site, la un click distanta, te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota 😊

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?