Am fost a 4-a oara la Ljuljak, 02-16.06.2018, si constat, ca multi altii din pacate, ca managementul balcanic distruge incet-incet statiunile bulgaresti. Ljuljak inseamna economie: economie pentru turisti, pentru ca efectiv nu am gasit un alt hotel care sa se apropie la pret, marimea camerei, marimea si curatenia piscinei, de Ljuljak. Da, camerele sunt tot mari si frumoase, piscina e tot mare, ingrijita, cu salvamar care pescuieste imediat din apa orice frunza sau gunoi adus de vant, spatiul verde, numerosii copaci si mirosul de tei inflorit sunt tot acolo. Ce nu mai este la fel este mancarea, micul dejun identic in fiecare zi din cele 15, cele 3 feluri de parizer (din cand in cand un fel de sunca mai bunicica), 4 feluri de oua (fierte, ochiuri, omleta, scrob), dulceata, compot, croissante, un fel de budinca, etc. Se face economie la maxim, fata de anii trecuti nu mai aveau nici macar un pate de ficat sau niste mezeluri mai normale. Tavile nu se mai reumplu la fel de des, efectiv se pune capacul peste tava goala pana cand nu mai raman decat cele 2 feluri de dulceata si poate croissante. Painea este tinuta in dulapurile din sala de mese, nu in frigider, si pana nu se termina nu se aduce alta, deci 3 zile din 5 miroase a acru la masa cu paine de nu te poti apropia. Pranzul este saracacios, de obicei o ciorba din ce a mai ramas de seara trecuta (bine, si la Sunny Beach am mancat seara friptura de iepure si a doua zi la pranz ciorba de oase de iepure). Cina mai mergea, adica erau vreo 2 feluri de carne, hai 3 cu tot cu nelipsitele pulpe de pui (efectiv la fiecare masa). Prajiturile bune, salata de fructe buna, inghetata la fel. Curatenia din anii trecuti a devenit cam superficiala, desi lenjeria se schimba cam la 3-4 zile, prosoapele chiar si zilnic daca le lasi pe jos ca sa ti le schimbe, dar nu am vazut decat o singura data in 15 zile un aspirator, praful de pe mobila nemiscat 15 zile, iar sub pat poate doar o data la sfarsitul sezonului, Bauturile la dozator sunt din fructe crescute prin laboratoarele Oltchim si Azomures, vinul e la perfuzie (sac de folie de 20 de litri) iar berea e 75% apa. Dar adevarata problema e ca ai aceleasi bauturi si poate doar putin mai multa si mai variata mancarea si la 4 stele, unde sejurul costa de 2-3 ori mai mult. In concluzie, un hotel low-cost bun, cu camere mari, personal la receptie politicos si saritor, piscina mare si frumoasa, potrivit unor tineri studenti sau fara prea mari pretentii, sau pensionari fara pensii speciale
Arata mai mult