Activități de iarnă în munții Bulgariei. Cum te poți distra dacă alegi să-ți faci vacanța de iarnă la vecinii bulgari

ski bulgaria
Postat de

Munții Bulgariei sunt deosebit de ofertanți în ceea ce privește activitățile pe care le poți încerca într-o vacanță pe timp de iarnă. Începând cu sportul alb (ski-ul), snowboarding, patinaj, ciclism montan, snowkiting și până la mersul cu sania, călărie, dar și distracție și explorarea unor orașe vechi, vacanța ta se poate transforma într-o experiență de neuitat. 

Cele mai cunoscute stațiuni de ski din Bulgaria sunt Bansko, Borovets și Pamporovo, motiv pentru care ți-am pregătit la noi pe site și o mulțime de oferte de cazare ski Bulgaria, tocmai pentru a-ți oferi posibilitatea de a selecta exact ce se potrivește mai bine, atât ție, cât și familiei sau prietenilor cu care te pregătești să călătorești.

În privința activităților de iarnă pe care le poți face în munții Bulgariei, este limpede că acestea nu se rezumă doar la ski, așadar îți vom trece în revistă, în cele ce urmează, câteva dintre variantele de distracție pe care le poți avea la îndemână dacă alegi Bulgaria pentru o vacanță de iarnă. 

Ski-ul. Cea mai atractivă activitate de iarnă în munții Bulgariei

Trebuie să începem desigur cu atracția care ocupă poziția 1 în lista activităților de iarnă din stațiunile montane bulgărești și totodată unul dintre principalele motive pentru care iubitorii acestui sport aleg să-și petreacă vacanță de iarnă în țara vecină. 

În Bansko, spre exemplu, găsești peste 70 de kilometri de pârtii, posibilitatea de a schia pe timp de noapte (nocturna), 18 pârtii de ski,  15 tipuri de ascensoare, dintre care 9 linii de telescaun și 5 linii de teleski. 

Borovets, pe de altă parte, este a doua cea mai mare stațiune de ski de la vecinii bulgari și are aproape 58 de kilometri de pârtii. Tot aici vei gasi și gondola, 3 telescaune de mare viteză, 1 telescaun cu prindere fixă și mai multe sisteme teleski, unele potrivite pentru copii. Aceasta este una dintre stațiunile montane alese în mod special de familiile cu copii, care include și un parc de ski destinat celor mici. 

În Pamporovo, o stațiune mai optimă pentru începători, vei găsi ceva mai multe pârtii line. Nici de aici nu lipsesc toate condițiile potrivite pentru a practica acest sport iubit, însă nu vei găsi spre exemplu animația din Bansko. 

Nu știi către ce stațiune de ski din Bulgaria să te îndrepți? E posibil să te ajute articolul: Ce statiune sa alegi pentru o vacanta la ski in Bulgaria? Ce trebuie sa stii despre Bansko, Borovets si Pamporovo

Patinajul – o alternativă bună pentru cei care vor să încerce și altceva în afară de ski 

Patinajul devine un sport de iarnă destul de popular în Bulgaria. Tot mai multe patinoare bine întretinute sunt disponibile atât în celebra stațiune Bansko, cât și în toate marile orașe din Bulgaria. Poți experimenta momente de emoție, distracție și de ce nu, chiar adrenalină, pe cele mai bune patinoare din Bulgaria. 

Nu contează dacă ești un patinator cu experiență sau vei pune pentru prima dată patinele în picioare, important este să-i dai și acestui sport o șansă. E posibil să fii surprins de cât de bine te descurci, iar sentimentul de a patina alături de cei dragi și de a respira profund aerul fresh e minunat!

Nu ezita să vizitezi patinoarele din Bansko, Sofia, Varna, Burgas și chiar Stara Zagora. Fii sigur că bucuria micuților tăi va fi la cote maxime dacă te aventurezi alături de ei să vă exersați talentul la patinaj. Nu uita însă de mânuși de protecție și cască, mai ales în ceea ce-i privește pe copii.

Ciclism montan pe timp de iarnă – peisaje superbe și adrenalină în același timp

Ciclismul montan devine tot mai popular în Bulgaria dat fiind faptul că tot mai multe persoane încep să pedaleze și să urmeze trasee montane, chiar și pe timp de iarnă. O contribuție majoră în acest sens o reprezintă traseele montane excelente pentru ciclism din Bulgaria.

Mersul pe bicicletă este unul dintre sporturile cele mai relaxante și sănătoase și care te poate menține într-o formă perfectă. Dacă îți planifici o vacantă de iarnă în Bulgaria, poți petrece câteva ore foarte plăcute dacă închiriezi o bicicletă și faci o plimbare într-unul dintre parcuri.

În cazul în care ești un pasionat freeriding sau downhiller, Vitosha este locul perfect pentru tine. Este un munte dur, cu multe pietre, iar pedalarea printre copaci îți crează un sentiment care este dincolo de orice descriere. Desigur, ca în orice sport de genul, îți recomandăm categoric să nu uiți de casca de protecție și să fii totuși precaut. 

Borovets Mountain Bike Park oferă locuri excelente pentru training sau rute de specialitate pentru cei avansați.

Snowkiting – sau o nouă modalitate de a trăi aventuros pe pârtie 

Statiunile de ski din Bulgaria sunt atractive și pentru numeroșii fani ai snowkiting-ului. Dacă îți place ski-ul, însă vrei să-l condimentezi puțin și să crești nivelul de adrenalină, sau doar dorești să încerci ceva nou în această iarnă, snowkiting este o alegere excelentă pentru toti cei în căutare de aventură.

Nu știi ce presupune snowkting-ul? Ți-am pregătit mai jos un video care poate să te lămurească și, de ce nu, chiar să te inspire 🙂 

Plimbările cu sania sau cu snowbmobilul – potrivite celor care vor să exploreze teritorii noi fără să depună un efort considerabil 

În fiecare dintre cele 3 stațiuni montane menționate mai sus, vei avea la îndemână și astfel de experiențe. 

Operatorii acestor tururi au trasee prestabilite, deosebit de frumoase, cu drumuri prin pădure, care-ți vor oferi oportunitatea să descoperi peisaje de vis și să trăiești momente intense de distracție. Avantajul? Faptul că nu vei obosi la fel de tare ca atunci când urci pe schiuri 🙂

Vizitarea unor locuri încarcate de istorie – biserici sau mănăstiri de pe traseu, centrul istoric din Bansko, orașul Melnik (la o distanța de 100 de km de Bansko) și multe altele 

O vacanță înt-o stațiune montană din Bulgaria nu trebuie să presupună neapărat o activitate strict centrată pe acel loc. Spre exemplu, în drum spre Bansko te poți opri la atracții importante din această țară, precum Mănăstirea Rila, Mănăstirea Glozhene, poate o scurtă vizită în capitala Sofia. 

Mai mult, dacă alegi Bansko pentru vacanța de iarnă, te vei putea bucura și de vizite în centrul său istoric, care face parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vei putea admira aici case-muzeu foarte vechi sau biserica St. Trinity. 

În apropiere de Pamporovo poți vizita stațiunea Chepelare, Mănăstirea Bachkovo, chiar și orașul Plovdiv (aflat la o distanță de circa 80 de kilometri), în timp ce în împrejurimile stațiunii montane Borovets ai stânca Black Rock Borovets, dar și Palatul Tsarska Bistritsa.

Casa veche din Bansko

Distracție în locații de tip apres-ski, restaurante și baruri

Sigur că distracția în stațiunile montane nu se limitează doar la pârtii, nu-i așa? În toate stațiunile montane cunoscute din Bulgaria există locații de tip apres-ski la baza pârtiilor (cu precădere în Bansko), unde practicanții acestui sport se adună pentru a se odihni și a se distra după ski. 

Mai mult, poți avea o experiență culinară desăvârșită la munte, în Bulgaria, căci în toate aceste stațiuni vei găsi restaurante și taverne cu preparate culinare tradiționale delicioase! 

Concluzionând, sunt șanse foarte mici să ai timp să te plictisești dacă alegi să-ți faci vacanța la munte în Bulgaria pe timp de iarnă, mai ales dacă optezi pentru una dintre cele mai cunoscute stațiuni. Indiferent dacă alegi să schiezi sau doar să însoțești pe cineva care practică acest sport, activitățile turistice pe care le vei avea la îndemână sunt multiple și te vor ține ocupat orice ar fi 🙂 

Nu în ultimul rând, îți aducem aminte că la noi pe site găsești multe opțiuni de cazare în stațiunile de ski din Bulgaria, la hoteluri din Bansko, Pamporovo și Borovets. Ție îți mai rămâne doar să te relaxezi și să te distrezi, iar nouă să ne ocupăm de vacanța ta și să așteptăm cu interes impresiile tale la întoarcere!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?