Restaurante, locatii apres-ski si cluburi in Bansko. Unde poti lua masa si unde te poti distra in aceasta statiune montana din Bulgaria

Bansko atrage anual sute de mii de turisti gratie domeniului schiabil modern de aici, iar pe langa practicarea sportului alb, statiunea montana din Bulgaria mai este renumita si pentru restaurantele sale, locatiile apres-ski, dar si o serie de cluburi potrivite celor care cauta distractie pe timp de noapte. 

Statiunea Bansko are vizitatori de toate varstele, care vor ca dupa o zi de adrenalina pe partie sa se recreeze intr-una dintre multele locatii cu mancare buna, muzica si chiar petreceri, prin urmare, vei gasi aici mai multe variante de restaurante, baruri de tip apres-ski, unde poti socializa si petrece direct pe partie, alaturi de cluburi/discoteci, unde party-urile tin pana dimineata. 

Gasesti mai jos detalii despre cele mai cunoscute astfel de localuri din Bansko. Daca ai incercat vreunul dintre cele mentionate in cele ce urmeaza sau alte restaurante/baruri/cluburi din Bansko, te invitam sa ne transmiti feedback-ul tau, iar daca esti tentat sa-ti rezervi o vacanta in Bansko, te asteptam la noi pe site cu cele mai tari oferte ski Bansko!

Restaurante in Bansko

Statiunea montana are foarte multe restaurante si taverne, motiv pentru care sunt slabe sanse sa nu gasesti un loc in care sa poti gusta ceva pe placul tau. Cele mai multe dintre restaurantele din Bansko au mancaruri traditionale bulgaresti, insa exista si localuri cu alte tipuri de preparate. 

Taverna Banski Han – localizata la intrarea in statiune si cu parcare proprie. Gasesti aici preparate traditionale bulgaresti, realizate dupa retele locale. Turistii care au incercat taverna Banski Han recomanda lyutenitsa (zacusca) si omleta cu spanac. 

Restaurant Molerite – il gasesti in incinta hotelului cu acelasi nume, cu mancare traditionala bulgareasca si alte preparate, in special carne la gratar. Portiile de mancare de la Molerite sunt generoase.  

Taverna Baryakova – tot cu preparate traditionale, portii mari si multe sortimente de vinuri. Este localizat central, in apropierea Bisericii St. Trinity. 

Restaurant Leonardo – cu specific italienesc, il gasesti la Aparthotel Lucky Bansko si poti incerca aici tagliatelle, risotto, dar si o intreaga varietate de vinuri. 

Hanul Matsurev – cu specific traditional bulgaresc, preparate la gratar si portii mari. Turistii care au fost aici spun ca au mancat unele dintre cele mai bune coaste de porc. Este localizat in centrul vechi al orasului, in apropierea Bisericii St Trinity. 

Amvrozia – un restaurant mai pretentios, cu preturi mai ridicate si mancaruri cu specific european. Il gasesti in cadrul Luxury Mountain Resort si este descris ca fiind un restaurant gourmet. Platingul de aici este deosebit, serviciile sunt descrise ca fiind la standarde inalte, asadar asteapta-te si la costuri destul de mari.

Restaurant Molerite

Locatii apres-ski si cluburi in Bansko 

Daca te numeri printre cei care vor sa testeze si distractia pe timp de seara in Bansko, si la acest capitol ai de ales din mai multe locuri:

Happy End Bar – Se afla langa statia principala a gondolei si este cel mai mare bar de tip apres-ski din Bansko si totodata cel mai renumit. Vei gasi aici un restaurant, insa Happy End Bar gazduieste si un club cu ring de dans. In varf de sezon sunt organizate petreceri cu artisti de talie internationala. Printre cei care au urcat pe scena Happy End Bar se numara Bob Sinclar, London Beat sau Luctricia McNeal. Sunt unii turisti care au semnalat preturi destul de ridicate la bauturi in plin sezon aici.

Bar 360  – localizat central, tot in zona gondolei, langa Amigos Pub si in inima Targului de Iarna, Bar 360 reprezinta o alta optiune de relaxare si socializare pentru cei proaspat coborati de pe partie.  Atmosfera de aici este descrisa de turisti ca fiind primitoare, iar barul avea, in sezoanele trecute, si un interval happy hours intre orele 15.00 – 18.00, cand preturile la unele bauturi erau reduse.

The Club Bansko – Este unul dintre cele mai vizitate cluburi de noapte din Bansko in plin sezon de iarna, cu petreceri care tin pana dimineata. Clubul este mare, vei gasi aici spectacole de dans, animatoare, spectacole de lumini si o gama variata de bauturi alcoolice. Cu toate acestea, exista si turisti care spun ca si aici preturile la bauturi sunt destul de ridicate.  The Club Bansko este deschis si in sezonul de vara. 

Flash Club – Alt club de noapte cunoscut din Bansko, localizat la doar 180 de metri distanta de gondola, in zona Targului de Iarna. Este printre cele mai moderne la interior, iar aici sunt organizate petreceri cu diversi invitati speciali si animatie. Spre deosebire de alte cluburi, la Flash Club exista o taxa de intrare (4-5 euro/persoana). 

Oxygen Club – localizat in centrul statiunii, pe strada principala Pirin, la doar 190 de metri de gondola si vis a vis de magazinul Pirin Sport. De regula, intrarea aici este gratuita, iar in timpul sezonului de ski sunt organizate frecvent petreceri cu DJ cunoscuti din Bulgaria. 

Jack’s House Bansko –Un alt club destul de frecventat din Bansko, cu DJ, dansatoare si spectacole de muzica live periodice, dar si oferte in meniul de bauturi alcoolice. Gasesti Jack’s House pe bulevardul Nayden Gerov, la aproximativ 200 de metri de gondola.

Sing Sing piano bar – Unul dintre barurile mai cochete din Bansko, cu muzica live si un vibe usor diferit fata de barurile clasice. Gasesti in meniu cocktail-uri, sampanie, alaturi de o intreaga selectie de alte bauturi. Este localizat tot pe strada principala Pirin, intre hotelurile MPM Hotel Sport si Hotel Kempinski, la 180 de metri de gondola. 

Amigo Pub  – Unul dintre cele mai apropiate baruri de gondola (la 130 de metri distanta) si aproape imposibil de ratat, Amigo Pub se numara, de asemenea, printre cele mai frecventate pub-uri din Bansko. Exteriorul este decorat specific unei cabane de iarna, iar la interior gasesti muzica antrenanta, uneori chiar live, alaturi de o gama generoasa de cocktailuri si alte bauturi alcoolice. 

Roxy Pub – Il vei gasi la aproximativ 400 de metri distanta de gondola, in incinta Elegant-SPA Hotel Bansko. Aici sunt organizate in sezon seri de karaoke, seri cu DJ sau muzica live. Si la Roxy Pub ai de ales dintr-un meniul bogat in cocktailuri. 

Alte detalii despre localurile din Bansko 

Turistii care au fost in aceste locatii au remarcat si o serie de particularitati in modul de servire, pe care ti le prezentam mai jos. 

Cele mai multe dintre restaurantele din Bansko servesc mancare traditionala, iar portiile sunt destul de mari. 

In ceea ce priveste barurile sau cluburile, se poate intampla ca atunci cand comanzi vodka sau whisky cu cola sa le primesti separat. Localnicii sunt obisnuiti sa le serveasca si in aceasta modalitate. 

Bauturile cu continut ridicat de alcool sunt servite in general in cantitati duble fata de barurile din Romania. Prin urmare, un whisky simplu poate avea 50 ml in barurile din Bansko, in timp ce un whisky dublu 100 ml.

Shot-urile sunt de regula ceva mai ieftine comparativ cu Romania, insa preturile depind si de popularitatea localului in care alegi sa petreci. 

Este recomandat ca in zona de baruri tip apres-ski sa-ti tii echipamentul supravegheat. 

In concluzie, Bansko poate fi locul potrivit pentru cei cauta sa imbine distractia de pe partie cu viata de noapte, iar statiunea este impanzita de astfel de locuri pentru cei dornici sa petreaca, chiar si pana dimineata. Sunt multe locatii de acest gen in intreaga statiune, iar faptul ca exista atat locatii de apres-ski, cat si cluburi si baruri potrivite pentru toate gusturile, ofera un alt atu celei mai vizitate statiuni montane din Bulgaria.

Te mai poate interesa despre Bansko:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?