Agios Sostis, plaja salbatica ideala pentru snorkeling, din apropiere de Parga Grecia

Daca urmeaza sa pleci in vacanta in zona Parga Grecia si faci parte din randul celor care vor sa se bucure de locurile mai putin atinse de mana omului, una dintre cele mai linistite, insa si greu accesibile plaje din aceasta parte este Agios Sostis. 

Se afla in imediata apropiere a satului Anthoussa si destul de aproape de una dintre plajele organizate – Sarakiniko Beach, si este considerata a fi foarte potrivita pentru snorkeling. 

In cele ce urmeaza te asteapta mai multe amanunte despre Agios Sostis Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Localizare Agios Sostis Beach si distante din alte orase si statiuni

Plaja Agios Sostis se afla la doar 6,7 kilometri departare de centrul orasului Parga, iar drumul intre cele doua poate fi parcurs cu masina in aproximativ 20 de minute. Totusi, daca nu ai o masina 4×4, trebuie sa ai in vedere ca drumul secundar pana la plaja se afla in conditii vitrege si trebuie parcurs pe jos. 

Unii dintre turistii care au fost aici in anii trecuti spun ca nici macar masini 4×4 nu au vazut si ca ultima portiune a potecii care coboara catre plaja este prevazuta cu franghii care sa te ajute sa te sustii. 

Se poate ajunge la aceasta plaja si prin intermediul excursiilor cu barca. 

IMPORTANT: Nu confunda plaja Agios Sostis din Parga cu plaja Agios Sostis din sudul insulei Zaynkthos. Cele doua sunt complet diferite ca si aspect si sunt localizate la circa 340 kilometri departare una de cealalta 🙂 

Distante catre Agios Sostis Beach Parga din alte statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Agios Sostis Beach: 50 kilometri
  • distanta Sivota – Agios Sostis Beach: 28 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Agios Sostis Beach: 24,8 kilometri
  • distanta Preveza – Agios Sostis Beach: 69 kilometri
  • distanta Sarakiniko Beach – Agios Sostis Beach: 2,5 kilometri

Cum arata Agios Sostis Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici

Dupa cum ti-ai dat seama probabil deja, plaja Agios Sostis nu este pentru toate tipurile de turisti: vizitatorii cu mobilitate redusa si familiile cu copii nu o pot vizita tocmai usor si nici nu este indicat, atata vreme cat exista risc de accidentare si un aspect stancos. 

Plaja are dimensiuni micute si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Atat pe plaja, cat si la intrarea in mare, exista pietre, motiv pentru care este mai mult decat recomandat sa iei cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. 

Daca obisnuiesti sa faci snorkeling, aici vei intalni un cadru ideal: stancile de pe fundul marii, lipsa de aglomeratie si claritatea apei iti vor oferi sanse mai mari sa poti observa viata marina. 

Agios Sostis Beach este lipsita de orice fel de amenajare si servicii. Prin urmare, e bine sa iei cu tine cam tot ce consideri potrivit pentru o experienta relaxanta: umbrela, prosoape, bauturi racoritoare, crema cu factor de protectie, gustari. Nu uita sa lasi plaja in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

In imediata apropiere a plajei se afla si o mica bisericuta ascunsa intre stanci, care poate fi vizitata. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agios Sostis Beach

Spre deosebire de plajele mai populare din vecinatate, Agios Sostis nu este aglomerata, nici macar in plin sezon, pentru ca accesul este unul greoi. 

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni la Agios Sostis in intervalul iulie-august, insa daca vrei sa-ti cresti sansele de a te bucura de acest loc superb in cea mai mare liniste, poti veni aici la final de mai, inceput de iunie, sfarsit de septembrie sau inceput de octombrie (cand apa marii este in general mai calda decat in iunie). 

In cazul in care vii aici in miez de vara si uiti sa iei umbrela, iti reamintim ca plaja este destul de lipsita de umbra naturala, iar la orele pranzului soarele devine foarte puternic. 

Alte plaje apropiate de Agios Sostis Beach 

Daca ai constatat ca Agios Sostis nu este pentru tine sau pur si simplu vrei sa bifezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona, la distante rezonabile se mai afla si: 

Plaja Sarakiniko, localizata la doar 2,5 kilometri departare de Agios Sostis, in partea dreapta cum te uiti la mare, are forma de semicerc si se desfasoara de-a lungul unui golfulet retras. 

Apa marii are acele nuante turcoaz in zona Sarakiniko, iar plaja este amenajata in mare parte cu sezlonguri si umbrele, avand si cateva taverne in zona din spate. 

Plaja Valtos este cea mai lunga plaja din zona Parga si se afla la 4,8 kilometri de Agios Sostis Beach. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are atat segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone libere.

In zona din spate gasesti unitati de cazare, restaurante, terase, baruri si mici magazine. 

Plaja Krioneri este, de asemenea, una dintre cele mai populare plaje din Parga. Este cea mai apropiata de centru, asadar si cea mai aglomerata in miez de vara. 

Krioneri are amenajare aproape integrala cu sezlonguri si umbrele, iar in imediata apropiere, in zare, se observa micuta insula Panagia (Fecioara Maria), la care se poate ajunge rapid cu barcuta, caiac/canoe sau hidrobicicleta. 

In loc de concluzie

Agios Sostis Beach este genul de loc in care poti merge pentru a te bucura de sunetul valurilor si de frumusetea naturii, insa nu ti se va potrivi daca ai nevoie de servicii si facilitati in imediata apropiere si nici daca nu esti pregatit fizic sa parcurgi un traseu putin cam solicitant, pe jos. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Parga Grecia, pe care le poti accesa apasand butonul de mai jos 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?