Despre Krioneri Beach, plaja centrala din Parga Grecia

In topul celor mai populare plaje din zona Parga Grecia, Krioneri Beach se lupta pentru prima pozitie cu Valtos, insa castiga teren atunci cand vine vorba despre localizare, caci se afla foarte aproape de centrul acestui oras de coasta si este cat se poate de usor accesibila. 

Krioneri Beach nu are dimensiuni foarte generoase, ceea ce inseamna ca poate deveni foarte aglomerata in plin sezon, insa are avantajul de a fi pozitionata intr-o zona foarte dezvoltata, cu multe restaurante si unitati de cazare pe portiunea din spate si in imediata apropiere a insulei Panagia. 

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte utile despre Krioneri Beach in continuare, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine 🙂

Localizare Krioneri Beach si distante din alte orase si statiuni

Krioneri Beach se desfasoara la doar 500 metri distanta de centrul orasului Parga, ceea ce inseamna ca aici poti ajunge pe jos intr-o plimbare scurta de doar 5-7 minute, atata vreme cat ai ales sa te cazezi chiar in inima orasului-statiune. 

Din portul Parga si pana la Krioneri ai de parcurs si mai putin de atat, respectiv vreo 150 de metri pana calci pe nisipul plajei. 

Practic, aceasta plaja incantatoare se afla intre portul Parga si vecina sa mai micuta, Piso Krioneri. 

ATENTIE: Si in Lefkada exista o plaja cu acest nume, asadar, nu le confunda. 

Distante catre Krioneri Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – Krioneri Beach: 44 kilometri
  • distanta Sivota – Krioneri Beach: 29 kilometri 
  • distanta Sarakiniko – Krioneri Beach: 13 kilometri
  • distanta Ammoudia – Krioneri Beach: 16 kilometri
  • distanta Preveza – Krioneri Beach: 60,5 kilometri

Cum arata Krioneri Beach si ce servicii gasesti aici

Plaja Krioneri este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are o panta medie de intrare in apa. Pe portiunea din spate exista mai mult nisip, pe cand la mal vei intalni pietricele, motiv pentru care e bine sa iei cu tine si acea incaltaminte speciala. 

Este amenajata aproape integral cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate, insa are si o portiune micuta de plaja libera. 

Se distinge de celelalte plaje din zona printr-o particularitate: apa este cu 1-2 grade mai rece in aceasta zona (asa cum sugereaza si numele sau : krio = rece). 

La mica distanta, chiar in fata acestei plaje, troneaza insula Panagia (Fecioara Maria), la care se poate ajunge cu barcuta, canoe/caiac sau hidrobicicleta. 

In zona din spatele plajei exista alee pietonala si mai multe terase si restaurante. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Krioneri Beach

Fiind atat de apropiata de centrul orasului si de dimensiuni micute, Krioneri Beach se aglomereaza puternic in miez de vara. Daca se intampla sa-ti faci vacanta aici in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la Krioneri Beach la primele ore ale diminetii, pentru a prinde sezlong sau loc pe prosop acolo unde-ti place. 

Totusi, cele mai bune perioade pentru o vizita la Krioneri Beach si implicit in Parga Grecia sunt inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, chiar inceput de octombrie. In aceste cazuri, plaja va fi mai degajata, iar preturile la cazare mai mici. 

In plus, in septembrie si in prima parte a lui octombrie, apa marii se pastreaza destul de calda si buna pentru baie. 

Alte plaje apropiate de Krioneri Beach

In cazul in care constati ca plaja Krioneri este prea aglomerata sau pur si simplu ti-ai propus sa bifezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona, e bine de stiut ca la distante rezonabile se mai afla si urmatoarele locuri:

Plaja Piso Krioneri (perceputa drept “sora mai mica” a plajei Krioneri) este localizata la doar 300 metri departare, in partea stanga cum te uiti la mare. Intre cele doua faci pe jos in jur de 4-5 minute, iar la Piso Krioneri intalnesti, de asemenea, amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si zone libere. 

Piso Krioneri este si mai mica in dimensiuni comparativ cu Krioneri, insa aici aspectul este mai stancos, ceea ce o face sa nu fie la fel de potrivita pentru familiile cu copii. 

Plaja Lichnos se afla la 3,9 kilometri de Krioneri. Este o plaja usor mai libera, mai aerisita, bine organizata, iar in imediata apropiere se afla Pestera Afroditei, care poate fi accesata doar de pe mare. 

Gasesti canoe sau hidrobicicleta de inchiriat pe plaja Lichnos, pentru a ajunge la pestera. 

Plaja Valtos este cea mai generoasa plaja din zona Parga. Se afla in directia opusa, asadar in partea dreapta cum te uiti la mare, pornind de la Krioneri Beach.

Se intinde pe mai bine de 1 kilometru lungime si este formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietris. In spate sunt deschise mai multe pensiuni si hoteluri, alaturi de restaurante, terase si alte servicii.

Intre Valtos si Krioneri Beach sunt in jur de 2 kilometri.

In loc de concluzie

Krioneri Beach este plaja centrala din Parga, poate cea mai aglomerata dintre toate, insa cu un farmec aparte, cu o organizare buna si cu un peisaj superb catre insula Panagia. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga, pe care le poti accesa mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?