Ammoussa Beach, plaja cocheta si potrivita pentru snorkeling, din sudul insulei Lefkada

Daca urmatoarea ta destinatie de vacanta pentru vara este Lefkada, mai mult ca sigur te gandesti inca de pe acum care vor fi plajele pe care vrei sa le descoperi, iar daca alegi sa te cazezi in sudul insulei, e posibil ca Ammoussa Beach sa fie unul dintre locurile pe care le vei avea la indemana. 

Ammoussa Beach se afla in apropierea satului pescaresc Vasiliki, intr-un golfulet retras, si mai poarta si denumirea de Ammouso. Este bine organizata si potrivita pentru cei care vor sa se bucure de mare si de soare, intr-un cadru linistit. 

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii despre vizita la Ammousa Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai tari oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri pentru toate preferintele si buzunarele!

Unde este Ammoussa Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Plaja se afla in partea de sud a insulei Lefkada, la 36,4 kilometri de Lefkada Town si la 10,1 kilometri de satul litoral Vasiliki. 

Din Lefkada Town vei face in jur de 50 minute pana la Ammoussa daca vii cu masina, iar daca pornesti din Vasiliki, va trebui sa o iei in directia satului Marantochori, urmand ca la un moment dat sa virezi dreapta pe drumul secundar care coboara catre aceasta plaja. 

Pe portiunea din spatele plajei exista locuri de parcare, insa daca se intampla sa-ti faci vacanta in plin sezon, e posibil sa le gasesti ocupate si sa fii nevoit sa parchezi de-a lungul drumului secundar. 

Parcarea de la Ammoussa este gratuita, iar drumul secundar de acces este descris ca fiind in conditii rezonabile. 

Cum arata Ammoussa Beach si ce e important sa stii cand vii aici 

Ammoussa Beach este o plaja cocheta, de dimensiuni medii, formata din pietricele netede, deschise la culoare, ce reflecta lumina soarelui. Contrastul este perfect, caci apa marii are nuante de turcoaz deschis, este limpede si potrivita totodata pentru snorkeling. 

Plaja Ammoussa este o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele, ceea ce o face sa fie potrivita pentru cei care cauta comoditate, mai ales ca in zona din spate exista restaurant, cafenea, toalete si alte facilitati – care-ti vor asigura un plus de confort, comparativ cu alte plaje salbatice ale insulei Lefkada. 

In vara lui 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Ammoussa Beach cu 7 euro, iar cu 10 euro poti inchiria o hidrobicicleta sau un caiac (2 persoane), pentru a explora imprejurimile. Exista si varianta unor hidrobiciclete de 4 persoane, care pot fi inchiriate cu 15 euro. 

Cand vii la Ammoussa, ia cu tine si papuceii speciali pentru apa, pentru ca nu vei gasi aici nisip fin, iar talpile tale iti vor multumi 🙂 

O parte dintre cei care au vizitat acest loc in 2022 spun ca este una dintre cele mai convenabile si prietenoase cu bugetul plaje din Lefkada, gratie parcarii gratuite si a tarifului acceptabil la inchirierea sezlongurilor. 

Totusi, unii turisti atrag atentia ca apa marii se adanceste destul de repede la Ammoussa, asadar, grija in cazul in care vii aici insotit de cei mici. 

Desi nu se numara printre cele mai populare plaje ale insulei, accesul facil si toate conditiile mai sus mentionate fac din Ammoussa o plaja destul de vizitata pe timp de vara. De aceea, daca te vei afla in Lefkada in perioada lunilor de varf (iulie-august), este recomandat sa vii aici la primele ore ale diminetii, pentru a prinde un loc de parcare bun si sezlonguri acolo unde-ti doresti. 

Alte plaje in apropiere de Ammoussa Beach Lefkada 

Daca ti-ai propus sa te bucuri de cat mai multe plaje frumoase cat timp te vei afla in Lefkada, insa vrei sa stii care sunt cele mai apropiate de Ammoussa, s-ar putea sa-ti atraga atentia una sau mai multe dintre urmatoarele variante: 

Plaja din Vasiliki este localizata la 10,7 kilometri departare de Ammoussa, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, are o intrare lina in apa si o mica portiune cu nisip.

Este preferata atat de catre familiile cu copii, cat si de catre iubitorii de windsurf, motiv pentru care vei gasi aici si cateva centre de sporturi acvatice. 

Plaja Lagkadaki se afla la doar 650 metri departare de Ammoussa Beach, este mai putin cunoscuta, de dimensiuni mici, cu apa limpede si linistita. Se fac in jur de 3 minute cu masina de la Ammoussa si pana aici, insa pe timp de vara, unii turisti recomanda sa lasi masina la Ammoussa si sa vii pe jos pana la Lagkadaki. 

Golfuletul este stancos si totodata potrivit pentru iubitorii de snorkeling, care stiu sa inoate bine. 

Plaja Agiofili este una dintre plajele foarte apropiate de Ammoussa, insa drumul de acces te va ocoli destul de mult si va presupune parcurgerea unei distante de circa 13 kilometri intre cele doua. 

Agiofili este o plaja micuta, cu aspect salbatic, uneori amenajata in plin sezon cu putine sezlonguri si umbrele, care insa se ocupa repede. Drumul de acces este destul de ingust, iar la 1 kilometru departare de plaja exista o zona de parcare cu taxa. De aici, vei merge pe jos pana la plaja, pe o poteca de pamant. 

Plaja Afteli este localizata la fix 10 kilometri distanta de Ammoussa, are un drum de acces destul de ingust (treaba se complica atunci cand doua masini mai mari se intalnesc), o apa limpede, o viata marina bogata (potrivita pentru snorkeling) si o parcare de dimensiuni relativ reduse. 

Tot aici gasesti si un restaurant, iar un set de sezlonguri+umbrela puteau fi inchiriate in 2022 cu 8 euro la Afteli. 

In loc de concluzie

Ammoussa Beach este considerata a fi una dintre plajele comode ale insulei Lefkada, potrivita celor care vor sa aiba la indemana un restaurant, toalete si alte facilitati, intr-un mediu cat se poate de linistit. 

Daca ai in plan sa ajungi aici sau oriunde altundeva in aceasta insula greceasca, nu uita sa consulti si ofertele vacante Lefkada pe care ti le-am pregatit la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?