Agiofili Beach, micuta plaja din Lefkada ideala pentru snorkeling. Unde o gasesti si cand e cel mai bine sa vii aici

Agiofili Beach este una dintre plajele foarte apreciate ale insulei Lefkada, iar multi dintre cei care-si fac vacanta de vara in frumoasa insula greceasca includ in program si o oprire in golfuletul care gazduieste aceasta plaja. Forma sa speciala, peisajul inconjurat de natura, stancile impunatoare care o marginesc si nu in ultimul rand, apa de un turcoaz ireal, sunt doar cateva dintre atuurile acestei plaje. 

Agiofili Beach se afla in apropierea oraselului Vasiliki, iar aici se poate ajunge atat de pe uscat, cat si de pe mare. 

In cazul in care si tu esti tentat sa vizitezi Agiofili Beach, gasesti mai jos toate detaliile pe care trebuie sa le ai in vedere daca urmeaza sa mergi aici, iar la noi pe site vei gasi  oferte cazare hoteluri Lefkada, cu o multime de variante din care sa poti alege fix ce ai nevoie pentru o vacanta de neuitat.

Localizare Agiofili Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja

Agiofili Beach se afla in sudul insulei Lefkada, la doar 2 kilometri de oraselul Vasiliki, la 24 de kilometri de Nydri si la 40 de kilometri de capitala insulei Lefkada. Este una dintre plajele care pot fi accesate atat de pe uscat, cat si de pe mare, insa daca vrei sa vii aici cu masina, trebuie sa iei in considerare o serie de aspecte mai putin convenabile in anumite situatii.

Dupa ce vei iesi din drumul asfaltat, exista un drum de pamant care duce catre Agiofili Beach si care este descris de catre turisti ca fiind destul de accidentat. Pe unele segmente, drumul este ingust si incap cu greu doua masini pe ambele sensuri. In capatul drumului exista o parcare amenajata, iar in sezon se percepe o taxa de parcare. 

Se poate intampla ca in perioadele de varf, locurile de parcare de aici sa fie insuficiente, motiv pentru care unii vizitatori mai parcheaza si pe marginea drumului. De la aceasta parcare si pana la plaja mai ai de mers circa 1 kilometru pe jos, pe o poteca de pamant, urmand ca la final sa cobori niste scari. Daca totusi decizi sa vii aici cu masina, peisajul pe care-l vei admira de sus va fi unul idilic. 

Cea mai simpla modalitate prin care poti ajunge insa la Agiofili Beach este transpotul cu barca, pe care o poti lua din Vasiliki. Barcile catre Agiofili Beach pleaca in plin sezon la fiecare jumatate de ora, iar transportul costa in jur de 6 euro dus-intors, caci plaja este aproape. 

Agiofili Beach Lefkada

Cum arata Agiofili Beach si ce facilitati gasesti aici 

Agiofili Beach este o plaja de dimensiuni reduse, de pietris, in forma de semicerc. Este marginita de stanci inalte, de culoare alba, pe alocuri cu vegetatie, iar culoarea apei este specifica insulei Lefkada – acel turcoaz ametitor de la care nu-ti poti lua ochii ore intregi. 

O particularitate a plajei Agiofili este faptul ca uneori, apa de aici este putin mai rece comparativ cu alte zone de plaja din Lefkada, din cauza miscarii curentilor din Marea Ionica, insa acest aspect nu face o diferenta notabila mereu. 

Desi este o plaja salbatica, se intampla ca Agiofili Beach sa fie amenajata pe timp de vara cu sezlonguri si umbrele, insa din cauza dimensiunilor reduse ale plajei, acestea sunt putine si se ocupa destul de repede. Tot aici gasesti, in timpul sezonului cald, si un mic bar improvizat pe plaja. 

Agiofili Beach nu se numara printre cele mai potrivite plaje pentru familiile cu copii, pentru ca aici exista, pe anumite portiuni, stanci, atat la intrarea in mare, cat si pe plaja. Desi intrarea in mare este lina in primii 5-6 metri de la mal, apa se adanceste destul de repede dupa. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Aceasta plaja se potriveste in mod deosebit celor care vor sa faca snorkeling, pentru ca claritatea apei de aici si prezenta stancilor permite observarea destul de detaliata a vietii marine, prin urmare, nu uita sa-ti iei cu tine si ochelarii de scufundari daca faci o vizita la Agiofili. 

Este recomandat sa ai la tine si incaltaminte speciala pentru apa, dar si prosop si umbrela, pentru ca partile umbrite ale plajei, dar si sezlongurile si umbrelele, se ocupa destul de repede in plin sezon. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agiofili Beach

Daca vrei sa eviti aglomeratiile si sa te bucuri de Agiofili Beach in toata splendoarea sa naturala, e recomandat sa vii aici fie in luna mai, fie la sfarsitul lunii septembrie, cand intreaga insula Lefkada devine mai degajata din punct de vedere al fluxului de turisti. 

La sfarsitul lunii mai, ai multe sanse sa prinzi o medie a temperaturilor de peste 20 de grade, e drept, cu o apa a marii ceva mai rece (de aproximativ 19-20 de grade). In a doua jumatate a lunii septembrie, media temperaturilor in Lefkada atinge in jur de 25 de grade, la fel ca si in cazul apei marii, care va fi inca buna pentru baie. 

Daca vii in extrasezon la Agiofili, sunt sanse destul de mari sa o gasesti neamenajata, asadar nu uita sa iei cu tine prosopul, umbrela, racoritoare si o gustare. 

Pe de alta parte, daca esti conditionat sa vii in Lefkada in plin sezon si vrei sa vizitezi neaparat si Agiofili Beach, este de preferat sa vii aici la primele ore ale diminetii. Fie ca vii cu masina, fie ca vii cu barca, vei avea de castigat, caci vei prinde locuri de parcare/sezlonguri pe plaja. Cu toate acestea, asteapta-te ca dupa orele 10.00-11.00, plaja sa devina foarte aglomerata. Pe langa turistii care vin aici cu masina si ulterior pe jos, sunt foarte multe barci care opresc in golfuletul plajei Agiofili. 

In concluzie, Agiofili Beach se numara printre atractiile cu mare priza la turisti ale insulei Lefkada, iar simpla frumusete a plajei nu are cum sa nu te impresioneze indiferent de perioada in care alegi sa vii aici. Daca insa nu esti fan aglomeratii, e bine sa o vizitezi la primele ore ale diminetii sau in extrasezon.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?