Afteli Beach Lefkada, plaja micuta din sudul insulei, apropiata de satul Vasiliki

Urmeaza sa pleci in Lefkada si ai in plan sa-ti rezervi cazare undeva in sudul insulei? Fie ca alegi un hotel din zona Vasiliki, fie ca doar vrei sa explorezi aceasta parte a Lefkadei intr-o zi si sa te opresti la mai multe plaje frumoase, e posibil ca Afteli Beach sa fie pe gustul tau, mai ales daca se intampla sa o vizitezi intr-o perioada mai putin aglomerata. 

Pentru cat este de micuta, am putea spune ca Afteli Beach este totusi destul de populara, mai ales daca ar fi sa ne luam dupa numarul de recenzii pe care le-a primit pana in prezent pe Google, care depasesc 1300 de pareri. 

Afla, in cele ce urmeaza, care sunt principalele caracteristici ale acestei micute plaje din apropiere de Vasiliki, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine, te asteptam la noi pe site cu o multime de oferte vacante Lefkada, inclusiv din zona de sud a insulei!

Localizare Afteli Beach Lefkada si distante din principalele statiuni 

Plaja Afteli se afla la est de Vasiliki, la o distanta de circa 10 kilometri departare de satul pescaresc si la 34 kilometri distanta de Lefkada Town

Daca vii din Vasiliki cu masina catre Afteli Beach, ar trebui sa faci pe drum intre 17-20 minute, iar daca alegi sa pleci din zona Lefkada Town pentru a explora sudul insulei, asteapta-te sa faci pe drum in jur de 50 minute. 

Din Nydri si pana la Afteli Beach sunt 20 kilometri, iar din Nikiana si pana aici ai de mers 25 kilometri. 

In cazul in care esti cazat in zona Agios Nikitas, vei avea de parcurs aproximativ 37 de kilometri, ceea ce inseamna in jur de o ora pe drum pana la Afteli. 

Exista parcare in imediata apropiere a plajei (iti mai ramane sa mergi pe jos cam 1 minut pana la malul marii), insa cei care au fost aici in ultimele sezoane spun ca locurile sunt limitate. Pot parca in jur de 20 masini, ceea ce inseamna ca trebuie sa vii devreme la Afteli Beach daca ai decis sa-ti faci vacanta in Lefkada in plin sezon. Parcarea costa 10 euro/zi. 

Cum arata Afteli Beach Lefkada si ce poti sa faci aici 

Plaja Afteli este o plaja micuta, amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa putine la numar, din cauza spatiului redus. 

Afteli Beach este formata din pietris, iar la intrarea in mare pot exista pietre pe anumite portiuni, motiv pentru care e bine sa ai la tine si papuceii speciali pentru apa.

In spatele plajei exista un restaurant (il reperezi pe Google Maps cu denumirea de Afteli Beach Bar). Gasesti in meniu burgeri, paste, salate, sandwich club, aperitive grecesti, dar si destul de multe variante de peste/fructe de mare, iar de la bar iti poti comanda cafea, bere sau diferite cocktailuri. Restaurantul are o nota de 4,6 din 5 pe Google pana in prezent (martie 2023). Tot aici gasesti si toalete, dusuri. 

Afteli Beach este o plaja potrivita pentru cei care vor sa faca snorkeling. Apa de aici este descrisa de catre unii turisti ca fiind foarte limpede, linistita, si uneori chiar putin mai rece comparativ cu alte zone de plaja ale insulei. 

Pentru ca vorbim despre un spatiu mic, e bine sa vii aici la primele ore ale diminetii. Asa cum spuneam si mai sus, in intervalul iulie-august, plaja se poate aglomera destul de bine si risti sa te enervezi cu locurile de parcare si cu sezlongurile insuficiente. 

Alte plaje la distante rezonabile de Afteli Beach 

Ti-ai propus sa vezi si alte plaje din zona in aceeasi zi cu Afteli Beach? De aici, te mai poti indrepta relativ usor catre una sau mai multe dintre urmatoarele variante: 

Plaja Ammoussa, la care poti ajunge parcurgand o distanta de fix 10 kilometri daca pleci de la Afteli, este o plaja amenajata (2 sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate, in 2022, cu 7 euro). Si aceasta plaja este potrivita pentru snorkeling, iar daca vrei sa explorezi apele turcoaz si altfel, poti inchiria un caiac sau o hidrobicicleta.  

Plaja Agiofili se afla imediat dupa Ammousa, la 13,4 kilometri distanta de Afteli, este uneori amenajata cu sezlonguri si umbrele pe timp de vara si are un mic barulet improvizat. Pe unele portiuni de pe plaja, dar si la intrarea mare, exista bolovani mari, iar intrarea in apa devine destul de abrupta dupa 5-10 metri de la tarm. 

Plaja din Vasiliki, localizata la 11 kilometri departare de Afteli, cu o intrare lina in apa si bine amenajata cu sezlonguri si umbrele, mai poate fi un alt loc in care sa te opresti. Tot aici se strang si amatorii de windsurf, iar in zona din spatele plajei, dar mai ales in zona portului, exista numeroase restaurante. 

Plaja Mikros Gialos, aflata in directia opusa, la 15,5 kilometri de Afteli Beach, este plaja satului Poros, cu portiuni amenajate cu sezloguri, dar si segmente de plaja libera. Mikros Gialos este mai generoasa in dimensiuni, iar in zona din spate gasesti mai multe variante de restaurante. 

In loc de concluzie 

Afteli Beach este o plaja de incercat in cazul in care vei ajunge, intr-un fel sau altul, in sudul insulei Lefkada, insa pentru ca este micuta, sunt sanse sa o prinzi destul de aglomerata daca vii aici in mijlocul verii. Poate fi insa o experienta cat se poate de placuta daca alegi sa o vizitezi la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Nu uita sa arunci un ochi si pe ofertele vacante Lefkada pe care ti le-am pregatit la noi pe site. Ai variante de hoteluri din toate colturile insulei, preturi avantajoase, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?