Distractie la aquapark-ul Adaland, Kusadasi. Ce tobogane cu apa si alte atractii gasesti aici

Adaland este unul dintre cele mai cunoscute si mai mari parcuri acvatice din zona Kusadasi, localizat la aproximativ 8 kilometri nord de centrul statiunii, asa ca daca planuiesti o altfel de zi de distractie si vrei sa iei o pauza de la plaja, o vizita aici este oricand binevenita, mai ales daca te afli in vacanta alaturi de cei mici. 

Parcul Adaland are o multitudine de atractii acvatice si include si un mic delfinariu, unde cei mici pot sa participe la spectacole cu delfini sau pot chiar sa inoate alaturi de simpaticele mamifere. 

In zona Adaland exista si o serie de hoteluri de tip resort, potrivite in special familiilor cu copii, asa ca daca vrei sa te cazezi relativ aproape de parcul acvatic, poti sa te uiti pe ofertele de la Hotel Kustur Club.

Adaland a fost deschis in 1995, iar in 2005 a fost inclus de catre New York Post in topul celor mai bune 10 parcuri acvatice din lume. Aquapark-ul gazduieste o multime de tobogane cu apa, rauri artificiale si alte atractii, si are o capacitate de 5000 de persoane. In fiecare an, Adaland aduce in prim plan proiecte noi si atractii moderne pentru turistii care aleg sa viziteze acest centru de distractie cu apa. 

Cum ajungi la Adaland, Kusadasi. Totul despre locatie si transport

Adaland se afla la o distanta relativ mica de centrul orasului-statiune Kusadasi, prin urmare drumul pana aici nu este unul dificil. Daca vii cu masina personala, vei avea de parcurs din centrul Kusadasi-ului in jur de 15-20 de minute pana la Adaland, unde vei gasi si o parcare privata destul de generoasa. 

Poti ajunge la Adaland si cu dolmus-ul (autobuz local), insa pe timp de vara acesta devine cam aglomerat, in special in varful sezonului, asadar e posibil ca drumul tau pana aici sa nu fie prea confortabil. 

O alta varianta de transport pana la Adaland este taxi-ul. In general, soferii sunt amabili si dornici sa-ti sara in ajutor cu informatii, insa e de preferat sa stabilesti pretul cursei inante sa pornesti la drum. 

Iti poti rezerva o excursie de o zi la Adaland si de la hotel sau printr-o agentie locala. Vei fi luat de la hotel si adus inapoi, iar in pretul excursiei vor fi incluse atat intrarea la parcul acvatic, cat si transportul. 

Tobogane cu apa, alte atractii si restaurante la Adaland

Adaland numara in prezent 14 piscine, 27 de tobogane cu apa si mai multe activitati pe care le poti face alaturi de familie sau de prieteni pe parcursul unei zile petrecute aici. 

Dintre toboganele cu apa se remarca in mod special Amazoon Family, Loope Blue si Loop Pink (fiecare cu o intoarcere de 360 de grade), Hillside Slide XL, care are si o varianta mai mica pentru cei mai putin curajosi, Kamikaze sau Red Phantom. 

In ceea ce priveste piscinele, poti incerca la Adaland piscina cu valuri artificiale, jacuzzi-ul, piscina pentru activitati, piscina cu trambuline, alaturi de multe alte variante, impreuna cu piscinele pentru copii si bebelusi. 

Alte activitati pe care le poti face la Adaland

  • plimbare pe raul lenes
  • dans in “ploaie”
  • rafting
  • provocarea galetilor cu apa 

La capitolul restaurante, poti testa mai multe feluri de mancare gatita la Sea Restaurant sau la Hayrish Restaurant, iar daca vrei sa incerci o gustare mai rapida, te poti indrepta catre Fast Food-ul din cadrul parcului acvatic. 

In ceea ce priveste barurile si cafenelele, le vei gasi in 4 locatii diferite: Plaj Bar, Safari Cafe, Rain Bar, Vitamin Bar, iar in zona Dolphin Park vei mai gasi inca o cafenea: Dolphin Cafe, dar si un chiosc cu inghetata. 

Tine cont ca accesul cu alimente pe teritoriul parcului acvatic Adaland nu este permis. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Program de functionare, preturi si reguli de acces la Adaland

Parcul acvatic Adaland este deschis in sezonul cald de luni pana duminica, intre orele 10-17. 

Tarifele de intrare variaza in functie de varsta vizitatorilor, dupa cum urmeaza:

  • copii cu varsta intre 0-3 ani au intrarea gratuita
  • copii cu varsta intre 4-9 ani  – 17 euro
  • copii cu varsta de la 10 ani in sus – 24 euro 
  • adulti – 24 euro

Vei primi la intrare un card pe care poti depune bani si pe care il vei putea folosi pentru plata serviciilor din aquapark. 

In pretul intrarii sunt incluse accesul la vestiare, seifurile, accesul la toate atractiile cu apa, parcarea, umbrela si sezlongurile. Contra cost sunt bauturile si mancarea, rafting-ul si fotografiile. 

Ce este important de stiut despre regulile de acces la Adaland

  • Toboganele cu apa nu sunt recomandate persoanelor cu dizabilitati, femeilor insarcinate sau persoanelor supraponderale, la fel nici persoanelor care sufera de afectiuni cardiace sau afectiuni ale coloanei vertebrale. 
  • Este important sa respecti instructiunile salvamarilor 
  • Copiii trebuie supravegheati de un adult pe teritoriul parcului si atunci cand folosesc toboganele 
  • Exista limite de varsta afisate in dreptul toboganelor. Vizitatorii trebuie sa le respecte
  • Se recomanda ca bijuteriile, cheile si alte obiecte precum cele de valoare sa fie lasate in seif

Adaland Dolphin Park. Despre spectacol si lectii de inot cu delfini 

Langa parcul Adaland a fost deschis si un delfinariu, unde vizitatorii pot participa la spectacole cu delfini si foci sau la sesiuni de inot alaturi de aceste indragite mamifere. Taxele de intrare pentru delfinariu se platesc separat si nu sunt incluse in cele pentru parcul acvatic. 

Daca vrei sa participi la un show cu delfini si foci, trebuie sa stii ca acestea se desfasoara in perioada 1 iulie – 30 septembrie. Spectacolul este organizat o data pe zi, la ora 14.00. 

In cazul in care iti doresti sa inoti cu delfinii, aceasta activitate este disponibila tot in perioada mentionata mai sus si se desfasoara cu rezervare , de 4 ori pe zi, la orele 11:30, 13:15, 15:30, 17:00. Pentru rezervari si mai multe informatii iti recomandam sa accesezi pagina oficiala a aquapark-ului Adaland. Poti achizitiona biletele si online, de aici.

P.S: Daca vrei sa explorezi mai mult decat Kusadasi si ale sale atractii cat te afli in vacanta in aceasta zona a Turciei, arunca o privire si pe articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

In concluzie, Adaland aquapark din zona Kusadasi este o optiune buna in cazul in care iti doresti sa te relaxezi intr-un altfel de loc in afara de plaja si este o destinatie ideala de distractie atat pentru cei mici, cat si pentru adultii dornici de adrenalina.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?