Casa Maicii Domnului din apropiere de Efes, Turcia. Cum ajungi aici si cand poate fi vizitata

Casa Fecioarei Maria sau Casa Maicii Domnului este unul dintre obiectivele turistice de mare interes aflate la mica distanta de Kusadasi si in apropierea orasului antic Efes. In Turcia, aceasta atractie mai este cunoscuta si sub denumirea de “Meryemana Evi” si este considerata a fi locul in care Fecioara Maria ar fi petrecut ultima perioada din viata. 

Casa Fecioarei Maria este perceputa ca un loc sfant atat de catre crestini, cat si de catre musulmani, fiind totodata si unul dintre putinele locuri in care clericii catolici, ortodocsi si musulmani oficiaza slujbe simultan, cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului. 

Desi istoricii nu au stabilit cu certitudine locul in care Fecioara Maria si-ar fi petrecut ultimele zile pe Pamant, Casa Maicii Domnului de langa Efes ascunde in spate o serie de viziuni si consemnari cel putin interesante. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Kusadasi, cu multiple optiuni din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Unde este Casa Fecioarei Maria, cum ajungi aici si cand poate fi vizitata

Casa Fecioarei Maria este asezata la o distanta de doar 9 kilometri de Efes si la 8 kilometri de orasul Selcuk, iar din Kusadasi si pana aici sunt de parcurs 26 de kilometri. 

Poti vizita Casa Fecioarei Maria pe cont propriu, cu masina personala/taxi, sau daca te inscrii la una dintre excursiile optionale care includ o oprire si la acest obiectiv. 

De regula, excursiile optionale organizate in aceasta zona au in program vizita la Efes, la Casa Fecioarei Maria, in orasul Selcuk si uneori, au programata si o oprire in satul Sirince din apropiere. Avantajul acestor excursii este faptul ca nu vei mai avea stresul condusului, al parcatului si al orientarii, caci vei fi luat de la hotel si vei avea alaturi un ghid care-ti va sta la dispozitie cu explicatii si raspunsuri la intrebari. 

Casa Fecioarei Maria poate fi vizitata in intervalul orar 08:00 – 18:00, iar pentru a intra aici, este nevoie sa platesti o taxa de acces de 200 lire turcesti/persoana (in jur de 10 euro/persoana).

Scurt istoric al locului si ce poti vedea la Casa Fecioarei Maria

Constructia a fost descoperita oficial in secolul al XIX-lea, dupa ce calugarita romano-catolica Anne Catherine Emmerich a avut o serie de viziuni prin intermediul carora ar fi descris cu exactitate locul sfant de langa Efes, desi nu l-a vizitat niciodata. 

Dupa spusele calugaritei, Fecioara Maria ar fi adormit la varsta de 64 de ani si ar fi fost inmormantata in apropierea casei de langa Efes. Cu toate acestea, presupusul mormant al Fecioarei Maria de aici a fost gasit gol. 

Casa a fost descoperita de un cleric francez, care s-a ghidat dupa descrierile calugaritei. Abia in jurul anului 1897, Casa Fecioarei Maria a fost restaurata, devenind un loc de pelerinaj si fiind vizitata ulterior de Papa Paul al VI-lea, de Papa Ioan Paul al II-lea si de Papa Benedict al XVI-lea. 

Anne Catherine Emmerich a fost beatificata de Papa Ioan Paul al II-lea, in 2004. 

Prezenta Fecioarei Maria in apropiere de Efes si totodata locul in care ar fi trait ultimii ani din viata a fost un subiect intens dezbatut de-a lungul timpului de catre istorici, insa chiar daca cercetarile la fata locului au demonstrat ca peretii casei dateaza cel mai probabil din secolele VI-VII, fundatiile au origini cu mult mai vechi, ceea ce poate reprezenta o posibilitate ca aceasta constructie sa dateze totusi din perioada secolului I. 

Cladirea construita din piatra, intr-un stil roman, are forma unui “T”. Camera din dreapta este prezentata drept dormitorul Fecioarei Maria, in timp ce incaperea din partea stanga gazduieste capela. Tot in partea stanga a constructiei se remarca si o mica bucatarie. 

Se spune ca izvorul de la Casa Fecioarei Maria ar avea puteri tamaduitoare, in timp ce pe zidul din piatra din vecinatatea casei, vizitatorii leaga bilete cu dorinte si rugaciuni despre care se crede ca ar putea fi indeplinite. 

Locul in sine este unul micut, asadar nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 30 min – 1 ora sa vizitezi Casa Fecioarei Maria.

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Obiective turistice in apropiere de Casa Fecioarei Maria 

Asa cum spuneam mai sus, vizita la Casa Fecioarei Maria poate fi legata si de opriri la alte obiective turistice importante din aceasta zona, mai ales ca distantele intre aceste atractii sunt rezonabile. Daca te vei inscrie la o excursie optionala, mai mult ca sigur ghidul iti va prezenta programul complet al turului, respectiv opririle pe care le veti face si timpul pe care-l vei avea la dispozitie in fiecare dintre locatii. 

Orasul antic Efes este unul dintre cele mai importante situri arheologie din Turcia, iar in timpul unei vizite aici vei avea posibilitatea sa admiri Biblioteca lui Celsus, ruinele Templului zeitei Artemis, Templul lui Hadrian sau Odeonul, iar intrarea costa 120 lire turcesti/persoana. 

Poti citi mai multe despre acest obiectiv in articolul: Excursie in orasul antic Efes. Totul despre Templul zeitei Artemis si alte vestigii importante din aceasta locatie

Moscheea Isa Bey si Bazilica Sfantului Ioan sunt foarte aproape de Efes si sunt unele dintre cele mai vechi constructii religioase din aceasta zona, asadar merita sa arunci o privire si catre aceste obiective. 

Orasul Selcuk se afla la 8 kilometri de Casa Fecioarei Maria si are, la randu-i, o serie de obiective spectaculoase, printre care si o fortareata. 

Satul Sirince este localizat la o distanta de aproximativ 16 kilometri de Casa Fecioarei Maria si va fi pe placul tau daca vrei sa vezi casute vechi, stradute pietruite inguste si sa te bucuri de o atmosfera pitoreasca, linistita. 

Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta . S-ar putea sa te faca sa vrei sa vezi si mai multe locuri frumoase din aceasta zona 🙂

Concluzionand, Casa Fecioarei Maria de langa Efes, Turcia, este, fara doar si poate, unul dintre obiectivele importante din apropiere de Kusadasi, iar faptul ca locul este inca invaluit de mister si totusi are o serie de date istorice care par sa indice faptul ca Fecioara Maria ar fi trait aici, reprezinta un motiv in plus pentru a-l vizita.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?