Aquapark Lefkada. Ce trebuie sa stii despre cele doua parcuri cu atractii gonflabile amplasate direct pe apa marii

Stim cu totii ca atractia principala a insulei Lefkada este reprezentata de plajele frumoase pe care le gasesti aici, insa pentru unii dintre turisti si mai ales pentru familiile cu copii, prezenta unui parc acvatic la malul marii reprezinta un avantaj, pentru ca micutii au o ocazie in plus de distractie si o modalitate noua de a-si consuma energia. 

In aceasta pagina vei gasi informatii despre:

In Lefkada nu exista acel tip de parc acvatic clasic, cu tobogane si alte atractii cu apa, inconjurate de piscine si sezlonguri, insa pentru amatorii de balaceala, exista doua variante mai micute, cu atractii amplasate direct pe apa, la malul marii. 

Aquapark-urile din Lefkada au atractii gonflabile, potrivite copiilor mai marisori, dar si adultilor, care-ti pun la incercare abilitatile de catarat si de echilibru. Sunt amplasate in statiunile Lygia si Vasiliki, iar detalii suplimentare despre aceste doua locuri gasesti in cele ce urmeaza.

Daca nu ai reperat inca hotelul potrivit pentru tine si familia ta, te putem ajuta noi. Pe site-ul nostru te asteapta zeci de oferte vacante Lefkada, cu hoteluri pentru toate buzunarele, inclusiv din zonele celor doua statiuni mai sus mentionate. Te asteptam sa le descoperi!

Panos Water Sports & Fun Park 

Acest mic parculet acvatic se afla in dreptul statiunii Lygia, adica la 6,5 kilometri distanta de Lefkada Town, ceea ce inseamna ca pana aici ar trebui sa faci cu masina in jur de 10 minute, daca pornesti din cel mai mare oras al insulei. 

Lygia Beach se afla la 450 metri departare de acest miniparc acvatic, amplasat in fata plajei Episkopos (atentie, vorbim despre Paralia Episkopos, nu despre Episkopos Beach of Nikiana, aflata ceva mai jos). 

Plaja din dreptul parculetului acvatic nu este neaparat potrivita pentru a te bucura de mare si de soare, pentru ca este foarte ingusta, iar la intrarea in apa exista pietre. Cu toate acestea, unii turisti spun ca s-au putut bucura de sezlonguri gratuite cat timp copiii s-au distrat la atractiile plutitoare. Ia cu tine si incaltarile potrivite pentru apa, caci iti vor fi folositoare. 

Aici se afla centrul Panos Water Sports & Fun Park, care-ti ofera posibilitatea sa practici o serie de sporturi acvatice (ski nautic, wakeboard), sa inchiriezi mici ambarcatiuni sau sa te distrezi la parcul acvatic cu atractii gonflabile. 

In vara lui 2022, accesul la waterpark costa 10 euro/persoana (pentru intreaga zi). Pe apa te asteapta un ghetar gonflabil care poate fi escaladat, o trambulina, un tobogan si alte cateva joculete, iar persoanele care nu stiu sa inoate si copiii primesc o vesta de salvare. 

Turistii care au mai vizitat in trecut aceste atractii spun ca sunt potrivite mai degraba copiilor mai mari de 8 ani. In mijloc de sezon, se poate intampla sa intalnesti aglomeratie aici si sa fii nevoit sa astepti putin la coada pana iti va veni randul. 

Locul este lipsit de umbra, ceea ce inseamna ca e bine sa folosesti crema cu factor de protectie ridicat, eventual sa porti o palarie sau o sapca, mai ales daca tu sau copilul tau urmeaza sa petreceti mult timp sub razele soarelui. 

Vasiliki Aqua Park 

O a doua varianta de parc acvatic amplasat direct pe apa te asteapta, dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, in Vasiliki, adica in partea de sud a insulei. E mai convenabil pentru tine sa-l vizitezi daca esti cazat in aceasta zona sau daca ai in plan ca intr-una dintre zile sa dai o fuga pana aici – pentru plajele din apropiere, pentru restaurante sau pentru alte atractii. 

Si in acest caz, micutii tai isi vor putea consuma energia facand un mic traseu pe apa si bucurandu-se de un perete de escalada, o trambulina si alte cateva atractii. Si la Vasiliki Aqua Park se poarta veste de salvare, iar parculetul se afla in partea stanga a plajei cum te uiti la mare. 

O parte dintre cei care au fost aici in 2022 spun ca atractiile se afla intr-o stare buna si ca au platit 10 euro/de persoana pentru 3 ore si 15 euro/persoana acces intreaga zi. Tine cont ca preturile se pot schimba de la un sezon la altul. 

Cei de la Vasiliki Aqua Park au publicat pe site-ul oficial si o serie de reguli de siguranta, pe care este mai mult decat indicat sa le urmezi daca vrei sa te bucuri de o experienta frumoasa.

Avantajul in acest caz e faptul ca te poti bucura de o plaja mult mai buna, pentru ca Vasiliki Beach este generoasa, bine amenajata cu sezlonguri si umbrele si cu o intrare lina in apa. 

Poti sa descoperi mai multe informatii despre acest loc, la noi pe blog, in articolul: Vasiliki Beach Lefkada, locul preferat al iubitorilor de windsurf

HINT: Micul parc cu atractii gonflabile din Vasiliki se afla destul de aproape de port, iar in zona portului gasesti si cele mai multe dintre restaurantele acestei statiuni. Dupa cateva ore de distractie si efort, e posibil sa vrei sa faci o oprire pentru a lua masa undeva cat mai aproape. 

De aceea, ti-ar putea fi utile propunerile de restaurante din acest articol: Ghid taverne Vasiliki Lefkada. Locuri cu recenzii bune si ce poti manca la fiecare in parte

In loc de concluzie

Chiar daca nu vei avea la indemana un parc acvatic in forma sa clasica, in Lefkada te poti bucura de distractie, adrenalina si balaceala si la unul dintre aceste doua locuri. In general, nu vei avea de ce sa stai aici mai mult de 2 ore, pentru ca activitatile sunt destul de solicitante, iar jocurile nu sunt multe la numar. 

Daca ai fost pana acum la unul dintre aceste mici parcuri acvatice, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca locul perfect de cazare, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pe zecile de oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?