Afitos Beach Halkidiki, una dintre cele mai cunoscute plaje ale bratului Kassandra

Afitos Beach este plaja satului traditional grecesc cu acelasi nume, localizat pe bratul Kassandra al peninsulei Halkidiki si reprezinta una dintre atractiile principale pentru turistii care aleg sa viziteze aceasta asezare, alaturi de alte cateva obiective pline de istorie ale satului.

Cu o priveliste foarte frumoasa catre golful Toroneos, Afitos Beach poate fi o plaja potrivita pentru mai multe tipuri de turisti. 

In cele ce urmeaza, te asteptam sa descoperi toate caracteristicile acestui loc incantator de la malul marii si pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea vacantelor de mai bine de 14 ani, la noi pe site te asteptam si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, inclusive cu hoteluri din zona Afitos.

Unde este Afitos Beach si distante din principalele statiuni ale bratului 

Afitos Beach se afla la cateva sute de metri distanta de centrul satului traditional Afitos si la 6,2 kilometri distanta de statiunea Nea Fokea. 

Vei observa ca pe Google Maps gasesti doua denumiri: Athytos Beach si Paralia Afitos. Este reprezinta aceeasi fasie de plaja, insa pe harta sunt marcate putin diferit: una in partea dreapta a plajei Afitos si o alta in partea stanga. 

Kallithea este localizata la 3,6 kilometri sud de Afitos Beach, iar intre cele doua nu ar trebui sa faci mai mult de 7-10 minute cu masina.

Din Kriopigi si pana la Afitos Beach sunt 8,5 kilometri, iar din statiunile Sani si Siviri sunt 16, respectiv 11 kilometri de parcurs.  

Este posibil sa intampini ceva dificultati cu locurile de parcare daca te vei afla in vacanta aici in perioada iulie-august, insa in Afitos exista mai multe parcari amenajate, cu plata, insa nu si in centrul istoric al acestui sat, unde accesul cu masina nu este permis. In unele zone apropiate de plaja, se poate intampla sa gasesti si locuri de parcare gratuite, insa e bine sa vii la primele ore ale diminetii. 

Pentru a ajunge la plaja, este necesar sa cobori o serie de trepte catre malul marii, urmand sa mergi ulterior inca putin pentru a ajunge la zona amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Cum arata Afitos Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Asa cum spuneam inca de la inceput, plaja satului Afitos are cate ceva de oferit pentru fiecare si asta pentru ca are atat portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si segmente de plaja libera. 

In ceea ce priveste zonele amenajate, in anii precedenti s-au remarcat diferente de pret la sezlonguri, in functie de zona in care sunt pozitionate. Asadar, se poate intampla sa platesti ceva mai mult daca vrei sa stai pe un sezlong apropiat de malul marii, respectiv sa obtii un pret mai avantajos daca alegi sa te asezi pe un sezlong din randul al treilea (in 2022, doua sezlonguri langa apa costau 20 de euro, pe randul din mijloc – 15 euro, iar pe randul al treilea – 10 euro). 

Plaja este formata din nisip, insa pe unele portiuni exista pietre, inclusiv la intrarea in mare. In aceste zone, cel mai probabil vei observa si arici de mare, asa ca daca ti-ai propus sa le explorezi, nu uita sa incalti papuceii speciali pentru apa. 

Afitos Beach are o apa in nuante verzi-turcoaz, descrisa ca fiind de cele mai multe ori limpede, insa nu este ferita de bataia vantului si nici nu are cine stie ce umbra naturala. De aceea, daca preferi sa stai intr-una dintre zonele sale libere, ia cu tine tot ce-ti trebuie pentru o experienta cat mai confortabila (umbrela proprie, prosop, crema cu factor de protectie, palarie, etc). 

Pe portiunea din spatele plajei sunt deschise mai multe terase si taverne, asadar vei gasi, fara probleme, si un loc din care sa te aprovizionezi cu racoritoare sau in care sa iei masa de pranz. 

Cei care au mai fost aici sezoanele trecute recomanda segmentul de plaja denumit Liosi ca fiind mai bun. Si aici exista un beach bar, cu acelasi nume. 

Alte plaje apropiate de Afitos Beach 

Daca vrei sa explorezi si alte plaje din aceasta zona, localizate relativ in vecinatatea Afitos Beach, mai poti avea in vedere urmatoarele locuri:

Plaja din Nea Fokea, pe care o vei gasi la 6,1 kilometri de Afitos Beach si care are dimensiuni mai micute si o apa nu neaparat la fel de frumoasa. 

Exista segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele (plaja este localizata in partea stanga a turnului, nu in dreapta, asa cum este marcata pe Harti) si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar la intrarea in mare exista pietre. 

Plaja Kallithea este localizata la 2-3 kilometri departare de Afitos Beach si este una dintre cele mai populare de pe bratul Kassandra.

Este premiata Blue Flag, amenajata in mare majoritate cu sezlonguri si umbrele, dar si cu un segment de plaja libera, in partea stanga a plajei cum te uiti la mare, zona in care se afla si ruinele templului Ammon Zeus. 

Plaja Kriopigi, pe care o gasesti la 7 kilometri distanta de Afitos Beach, mai poate fi o varianta buna de loc in care sa te bucuri de briza marii. 

Nici in acest caz nu vorbim despre o plaja foarte lata, insa peisajul si faptul ca se uneste pe portiunea din spate cu padurea reprezinta un plus pentru iubitorii de natura. Plaja Kriopigi este partial amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar la intrarea in apa exista pietre. 

In loc de concluzie

Afitos Beach este, fara doar si poate, una dintre plajele frumoase ale bratului Kassandra, iar faptul ca are atat amenajare cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera reprezinta un avantaj pentru toate tipurile de turisti care vor sa se relaxeze aici. 

Daca nu ai gasit inca hotelul potrivit si simti din ce in ce mai tare ca vacanta in Kassandra, Halkidiki, este fix ce-ti trebuie vara aceasta, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta oferte vacante Kassandra pentru toate preferintele si buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?