Kallithea Beach Kassandra si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de mare si de soare la aceasta plaja

Plaja Kallithea de pe bratul Kassandra, Halkidiki, reprezinta un subiect de interes pentru multi dintre turistii romani care aleg sa-si petreaca vacantele de vara aici, tocmai pentru ca statiunea cu acelasi nume este una dintre cele mai cosmopolite si mai dezvoltate de pe intregul brat. 

Cei care opteaza pentru cazare chiar in aceasta zona vor sa stie cum arata Kallithea Beach, care sunt serviciile si facilitatile pe care le au la indemana la aceasta plaja si ce fel de activitati pot face aici, lucruri despre care discutam, punctual, in cele ce urmeaza. 

Noi, cei de la Travel Planner, organizam eficient vacante de mai bine de 14 ani, iar la noi pe site te asteapta inclusiv oferte vacante Kassandra Halkidiki, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale acestui brat.

Localizare Kallithea Beach si distante din principalele statiuni ale bratului Kassandra

Kallithea se afla in partea de est a bratului Kassandra, la doar 5 kilometri distanta de orasul Kassandria.

Din Nea Moudania si pana la Kallithea Beach sunt 28 de kilometri, iar din Nea Fokea si pana aici vorbim despre o distanta de doar 8,7 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 12-15 minute cu masina. 

Si satul litoral Kriopigi se afla o distanta acceptabila fata de Kallithea Beach (intre cele doua sunt 5,7 kilometri).

Pefkochori, o alta statiune indragita de catre turistii care aleg sa vina in concediu aici, se afla la 19 kilometri de Kallithea Beach, iar Sani si Siviri sunt localizate pe partea cealalta a bratului, la 20, respectiv 10 kilometri departare de aceasta plaja. 

Exista locuri de parcare in apropierea plajei, insa daca vii in plin sezon si in mod special in weekenduri, e posibil sa te invarti destul de mult pana gasesti unde sa lasi masina (iti recomandam sa vii la plaja la primele ore ale diminetii). Unii turisti care au fost aici in iulie-august spun ca e mai convenabil sa lasi masina la hotel sau, daca nu esti cazat in aceasta statiune, sa vii in Kallithea cu autobuzul. 

Totusi, Kallithea Beach nu este o plaja foarte comoda din punct de vedere al accesului, pentru ca daca vii pe jos catre malul marii, ai de coborat in panta cateva alei si portiuni cu scari. 

Atentie: Exista o plaja cu aceeasi denumire si in insula Rhodos. Atunci cand vizualizezi imagini mai multe pe Google, nu uita sa alaturi si cuvantul Kassandra cautarii tale.

Cum arata Kallithea Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Kallithea Beach este o plaja premiata cu distinctia Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei gasi aici toate conditiile unei experiente confortabile. Plaja este formata din nisip si impartita pe mai multe segmente, unele administrate de hotelurile din prima linie. 

Asadar, exista amenajare cu sezlonguri si umbrele pe cele mai multe dintre portiunile plajei Kallithea, iar preturile pentru inchiriere sezlonguri pornesc de la 10 euro (set de sezlonguri + o umbrela), insa pot sa difere de la o zona la alta. Unii administratori solicita si consumatie extra (4-5 euro/persoana) de la beach barul aflat in zona respectiva. 

Vei observa ca exista si cateva diguri care segmenteaza Kallithea Beach. In partea stanga a fasiei de nisip, cum te uiti la mare, exista si o portiune de plaja libera, unde oamenii vin si se aseaza pe prosop. Tine cont insa ca in aceasta zona, plaja este mai ingusta. 

Tot in partea stanga a plajei, in spatele fasiei de nisip, se afla si ruinele templului Ammon Zeus. Poti face o scurta plimbare pana aici, pentru a vizita acest sit arheologic incarcat de istorie. Intrarea este gratuita (gasesti ruinele in stanga hotelului Amon Zeus)

Intrarea in mare este destul de lina la Kallithea Beach, aspect ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. Pietre si arici de mare se intalnesc in mod special pe langa diguri, asa ca daca esti pus pe explorat aceste zone, ia cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa. 

Cele mai multe baruri si taverne se afla in partea din dreapta a plajei, cum te uiti la mare.

Alte plaje in apropiere de Kallithea Beach 

Daca urmeaza sa te cazezi in aceasta zona, insa vrei sa te bucuri de razele soarelui si de sunetul valurilor la cat mai multe plaje diferite, in apropiere de Kallithea Beach vei mai avea la indemana urmatoarele locuri:

Plaja Afitos (Paralia Afitos) se afla la doar 1,6 kilometri de Kallithea Beach. Are atat portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si portiuni de plaja libera. Pe unele segmente exista mai multe pietre, inclusiv la intrarea in apa. 

Plaja Kriopigi este localizata la 6,8 kilometri de Kallithea si are un nisip ceva mai grosier. Si aici gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, iar zona este in general mai linistita. De-a lungul plajei exista terase si taverne.  

Plaja Polychrono se afla putin mai departe, dupa Kriopigi, la 10,6 kilometri de Kallithea Beach si este in majoritate amenajata cu sezlonguri si umbrele. Totusi, turistii care au venit aici in plin sezon spun ca au intalnit aglomeratie destul de mare. 

In loc de concluzie

Kallithea Beach este una dintre plajele bine organizate ale bratului Kassandra, este un loc popular, ceea ce presupune eventuala aglomeratie in miez de vara, insa potrivita familiilor cu copii si celor care vor sa se bucure de mare intr-un cadru amenajat. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu hoteluri din toate zonele turistice ale acestui brat, inclusiv din Kallithea.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?