Agia Triada, una dintre plajele bine organizate din zona Paleokastritsa Corfu

Agia Triada face parte din randul plajelor populare din vestul insulei Corfu si are avantajul de a fi localizata la doar cateva minute de mers pe jos de centrul statiunii Paleokastritsa

Se desfasoara relativ vis-a-vis de portul Alipa si este una dintre cele mai bine amenajate plaje din aceasta zona.  

Mai multe amanunte despre Agia Triada gasesti in cele ce urmeaza, iar daca esti interesat sa-ti organizezi un concediu in aceasta insula greceasca in viitorul apropiat, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Localizare Agia Triada si distante din principalele statiuni ale insulei Corfu

Agia Triada se afla la doar 900 metri departare de centrul statiunii Paleokastritsa, ceea ce inseamna ca daca esti cazat in zona, vei face in jur de 3-5 minute cu masina pana aici. 

Din Corfu Town si pana la Agia Triada sunt 23 kilometri, distanta care se parcurge, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ 35 minute. 

Kavos este ceva mai indepartat de aceasta plaja – la 63 kilometri, in timp ce statiunea Sidari se afla la 24,6 kilometri distanta. 

In Paleokastritsa se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus, al caror program poate fi verificat pe acest site

Cei care au mai fost aici in ultimul an spun ca exista parcare pentru clientii beach barului Akron (localizat in zona din spatele plajei) sau ca unii turisti mai parcheaza si la drumul principal. 

ATENTIE: O plaja cu exact aceeasi denumire se mai gaseste si in zona orasului Salonic. Cele doua sunt extrem de diferite din punct de vedere al aspectului, prin urmare, daca vrei sa cauti mai multe imagini cu plaja abordata in acest articol, te sfatuim sa alaturi cautarii tale unul dintre cuvintele “Paleokastritsa” sau “Corfu”. 

Cum arata plaja Agia Triada si ce servicii sunt disponibile

Desi in trecut a avut dimensiuni mai mari, Agia Triada este in prezent o plaja de dimensiuni medii, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si marginita de stanci. 

Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, care pot fi ocupate in schimbul unor sume destul de maricele, dupa cum spun cei care au fost aici in vara lui 2023 (in jur de 30 euro/setul de sezlonguri + o umbrela). 

In zona din spate gasesti beach barul-restaurant Akron si restaurantul Poseidon. 

Agia Triada este o plaja destul de comoda, bine organizata, cu dusuri si toalete la indemana. In partea stanga a plajei exista si un centru de diving, iar pe la mijlocul fasiei de nisip vei observa si un ponton plutitor. 

Poti inchiria mici ambarcatiuni de aici, pentru a explora usor si celelalte plaje frumoase ale zonei. 

Se recomanda sa ai la tine incaltamintea speciala pentru apa, caci atat pe plaja, cat mai ales la intrarea in mare, exista pietre. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agia Triada 

Desi nu este extrem de populara, iar in zona Paleokastritsa exista plaje cu mult mai intens vizitate, si Agia Triada poate deveni aglomerata in miez de vara. 

Unii turisti care au fost aici in august 2023 spun ca au gasit destul de greu sezlonguri si loc de parcare si recomanda sa vii la primele ore ale diminetii daca vrei sa prinzi loc acolo unde-ti place. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni la plaja Agia Triada sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Avantajele sunt mai multe: temperaturi placute, preturi mai mici la sezlonguri, atmosfera degajata, preturi mai bune la cazare. 

Poate exista si un dezavantaj: la inceputul verii, apa poate fi totusi cam rece pentru baie. 

Alte plaje in apropiere de Agia Triada 

E posibil sa stii deja ca zona statiunii Paleokastritsa este extrem de bogata in plaje, majoritatea cu aspect stancos sau formate dintr-un amestec de pietricele cu nisip. Printre cele apropiate de Agia Triada se numara: 

La Grotta Beach, localizata la doar 1,4 kilometri, cu o vedere absolut fenomenala catre mare, insa cu o plaja atipica. Exista aici o terasa amenajata in zona de sus, iar mai jos o serie de platforme de lemn organizate cu sezlonguri si umbrele. Accesul in apa se face de pe stanci, iar pentru a ajunge la malul marii e nevoie sa cobori o serie de trepte destul de abrupte. 

Locul este cu adevarat magic din punct de vedere al peisajului si al atmosferei, insa nu este potrivit familiilor cu copii. 

Plaja Agios Spiridon este una dintre cele mai populare, cu peste 3500 recenzii pe Google, aspect relativ ingust, insa lunga si amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Exista o parcare generoasa in zona din spate, alaturi de posibilitatea de a inchiria ambarcatiuni, water taxi, restaurante si baruri. 

Plaja Agios Petros se afla la doar 300 metri departare de Agios Spiridon si este mai linistita si mai restransa. Are amenajare cu sezlonguri doar in partea stanga cum te uiti la mare, pe niste platforme de beton. 

In loc de concluzie

Agia Triada este una dintre plajele comode din zona Paleokastritsa, bine organizata si cu mai toate serviciile necesare unei experiente confortabile la malul marii. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit in Corfu si ai in plan sa ajungi cat de curand, nu uita sa arunci o privire la noi pe site pentru unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?