Insula Drenia, una dintre cele mai salbatice si exotice atractii din Halkidiki Grecia

Insula Drenia, alaturi de alte 5 insule de dimensiuni mai mici, formeaza impreuna un arhipelag care poarta denumirea de “Gaidouronisia” sau “Drenia Islands”, localizat in sud-estul insulei Ammouliani, intre bratele Sithonia si Athos ale peninsulei Halkidiki

Nu de putine ori s-a intamplat ca Drenia Islands sa fie descris ca fiind unul dintre cele mai salbatice locuri din Halkidiki, lucru usor de inteles odata ce te uiti peste fotografiile surprinse de catre turisti aici, mai ales peste cele facute cu drona. 

Mai multe detalii utile despre o vizita pe insula Drenia gasesti in cele ce urmeaza, iar daca esti tentat sa te cazezi in imediata apropiere, la noi pe site gasesti si cateva oferte vacante Ammouliani, completate evident de mult mai multe oferte vacante Halkidiki, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale peninsulei.

Localizare insula Drenia si cum poti sa ajungi aici

Aflat la 4,6 kilometri distanta de portul din Ammouliani si la doar cateva sute de metri departare de coasta sud-estica acestei insule, grupul insulelor Drenia isi asteapta vizitatorii cu unele dintre cele mai incantatoare peisaje. 

Micul arhipelag a preluat denumirea celei mai mari dintre insule – Drenia, desi fiecare dintre cele 6 insulite a primit un nume cu o semnificatie aparte. 

Cei care vor sa ajunga aici au la indemana mai multe variante: plecare din portul Ouranoupolis, Ormos Panagias, etc. prin intermediul excursiilor de grup cu barca (boat tours), inchirierea unei ambarcatiuni private (din Ouranoupolis sau din portul Ammouliani) sau chiar si cu o mica ambarcatiune de tip canoe sau caiac. 

In cazul in care ai in plan sa ajungi in prima instanta pe insula Ammouliani, urmand ca ulterior sa vizitezi si grupul insulelor Drenia, trebuie sa stii ca pe timp de vara, din portul Tripiti (bratul Athos) pleaca zilnic feriboturi catre aceasta insula din Halkidiki. 

Drumul pe un singur sens nu dureaza mai mult de 10-15 minute, iar tarifele sunt rezonabile. Singura problema e ca biletele nu pot fi rezervate/achitate online, ci doar la fata locului, cand te urci pe ferry, cash sau cu cardul. 

Mai multe informatii despre scurta calatorie pe mare catre insula Ammouliani gasesti aici: Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani

Ce sa stii despre insula Drenia

Cea mai mare dintre cele 6 insule poarta numele de Drenia si este formata din doua dealuri impadurite, inconjurate de stanci pe trei laturi si cu o plaja formata din nisip fin. 

Insula Drenia gazduieste singura plaja amenajata din intreg arhipelagul, un adevarat magnet pentru turistii care vin aici pe timp de vara prin intermediul excursiilor organizate. 

Exista sezlonguri si umbrele pe aceasta plaja, alaturi de o taverna (Restia Seafront Restaurant).

Penna Island este mai redusa in dimensiuni decat Drenia si se distinge prin forma sa de clepsidra, fiind alcatuita din doua platouri cu vegetatie si nisip. Are doua plaje, una mai mica, orientata spre laguna si o a doua, orientata spre Ouranoupolis. 

Feti (sau Fiti) este cea mai apropiata de Ammouliani si este formata in mare parte din stanci. 

Celelalte insule mai micute se numesc Palamari, Nytha si Fryni (sau Pontikonisi), cea mai apropiata de Ouranoupolis.  

Drenia mai este cunoscuta si drept “Insula Magarilor”. In trecut, localnicii obisnuiau sa aduca aici magarii care nu mai puteau fi folositi la treburile gospodaresti. 

Locul in sine este cat se poate de potrivit si pentru pasionatii de snorkeling. Apa este, in cele mai multe dintre cazuri, foarte limpede in aceasta zona, oferindu-ti un grad de vizibilitate destul de ridicat. In plus, fiind vorba despre un mediu destul de stancos, viata marina este diversa si bogata.

Cea mai buna perioada pentru o vizita pe insula Drenia 

In intervalul iulie-august vei intalni cele mai ridicate temperaturi in Halkidiki si implicit in zona Drenia. Tot atunci te vei putea bucura si de cea mai calda apa a marii (circa 26-27 grade). 

Totusi, daca nu esti foarte prietenos cu aglomeratiile si vrei sa vizitezi acest mic coltisor cu peisaje exotice intr-un cadru ceva mai aerisit, s-ar putea sa rezonezi cu ideea unei vacante aici in perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie.

In aceste perioade, fluxul de turisti care viziteaza insula Ammouliani si insula Drenia este mai scazut (trebuie tinut cont ca in miez de vara sunt foarte multi cei care vin aici prin intermediul excursiilor organizate, foarte multe barci ancorate la malul marii in zonele de plaja, etc.). 

In plus, te poti bucura de temperaturi mai blande, dar si de preturi mai bune la cazare. 

In loc de concluzie

Insula Drenia este una dintre atractiile de top ale peninsulei Halkidiki si merita vizitata atata vreme cat vei ajunge in Sithonia sau mai ales in Athos si pe insula Ammouliani. 

Daca ai in plan sa te cazezi cat mai aproape de Drenia, insa nu ai gasit inca locul potrivit, nu uita ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte pentru vacantele in Ammouliani, insula aflata la doar cateva sute de metri distanta de acest micut arhipelag.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?