Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani

Insula Ammouliani din Halkidiki este singura insula locuita din Macedonia Centrala si este localizata intre bratele Sithonia si Athos ale peninsulei, atragand turistii precum un magnet, gratie plajelor sale frumoase si a atmosferei boeme de aici. 

Cei care intentioneaza sa viziteze Ammouliani vor sa afle, in mod evident, si cum pot ajunge pe insula, ceea ce inseamna ca subiectul Tripiti Ammouliani ferry este unul de mare interes. 

De aceea, ne-am gandit sa dezvoltam mai jos toate informatiile legate de transportul cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani, astfel incat, odata ajuns la fata locului, sa stii cum sa te orientezi rapid si sa ajungi in cel mai scurt timp pe aceasta insula de poveste.  

Si pentru ca ne place sa ne ocupam de vacante de la un capat la altul de mai bine de 15 ani, la noi pe site te asteapta cateva zeci de oferte vacante Halkidiki, printre care se strecoara si cateva variante de cazare  din insula Ammouliani 🙂 Te invitam sa le descoperi!

De unde iei feribotul pentru a ajunge pe insula Ammouliani 

Pentru a te imbarca pe feribotul care merge catre Ammouliani, este necesar sa ajungi in portul Tripiti, localizat la inceputul bratului Athos (cel de-al treilea brat al peninsulei Halkidiki). 

Distanta Salonic – Tripiti este de 119 kilometri, ceea ce presupune un drum cu masina de aproximativ 1 ora si 50 de minute, intr-o zi cu trafic normal.

Distanta Bucuresti – Tripiti este de 736 kilometri daca iesi din tara pe la Giurgiu-Ruse si intri in Grecia pe la vama Kulata-Promachonas, drum care se poate parcuge in aproximativ 10 ore, fara sa luam in calcul opririle de pe traseu si timpul de asteptare in punctele de trecere frontiera. 

Daca nu te vei afla in Grecia cu masina, e bine de stiut ca in Tripiti poti ajunge relativ simplu si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile principale din Halkidiki si catre/dinspre Salonic. 

Programul si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site, introducand in campul destinatiei denumirea de “TRYPITI”.  

Spre exemplu, o cursa KTEL Salonic – Tripiti dureaza aproximativ 120 minute si costa 11.40 euro/persoana. 

Distante catre Tripiti din principalele statiuni ale bratelor Kassandra si Sithonia 

  • distanta Nea Moudania Tripiti – 81 kilometri
  • distanta Kallithea Tripiti – 106 kilometri
  • distanta Nikiti Tripiti – 56 kilometri
  • distanta Vourvourou Tripiti – 61,5 kilometri
  • distanta Neos Marmaras Tripiti – 74 kilometri
  • distanta Ouranopoli Tripiti  – 7,7 kilometri

Program feribot Tripiti Ammouliani 

Pe perioada verii si in mod special in varf de sezon, feriboturile circula la fiecare 30 minute intre cele doua porturi, ceea ce inseamna ca indiferent de momentul zilei in care ajungi in Tripiti, nu ar trebui sa astepti prea mult pana vei prinde loc pe urmatorul ferry. 

Spre exemplu, in perioada 18-27 august 2023, de luni pana vineri, exista 23 curse care circula la fiecare 30 minute. Sambata si duminica sunt 24 de curse, asadar, cu una in plus. In aceste cazuri, primul ferry pleaca din Tripiti catre Ammouliani la 7.45, iar ultimul la ora 20.05. 

In perioada 28 august – 3 septembrie, cursele au aceeasi frecventa, insa programul se schimba odata cu trecerea primei saptamani din luna septembrie. 

Pe acest site te asteapta programul la zi al feriboturilor care circula intre Tripiti – Ammouliani. 

SFAT: pentru ca programul ferry Tripiti Ammouliani poate sa difere destul de mult chiar si de la o saptamana la alta, iti recomandam sa-l verifici neaparat si inainte de a pleca in aceasta calatorie. 

Preturi feribot Tripiti Ammouliani 

Desi au cunoscut usoare cresteri comparativ cu anii trecuti, preturile pentru calatoria cu feribotul intre Tripiti si Ammouliani se pastreaza decente. Desigur, acest lucru este cat de cat logic in contextul in care scurta plimbare pe mare nu ar trebui sa dureze mai mult de 15 minute, aspect ce reprezinta un alt avantaj, pentru ca nu vei pierde mult timp pe drum. 

Un dezavantaj este insa faptul ca biletele nu pot fi rezervate/achitate online pentru moment, ci numai la fata locului, pe feribot. Este posibila atat plata cash, cat si plata cu cardul. 

Asadar, preturile din 2023 pentru calatoria cu ferry Tripiti Ammouliani pe un singur sens sunt urmatoarele: 

  • adulti si copii cu varsta de peste 5 ani – 3,50 euro 
  • autoturism (maximum 5 locuri) – 10 euro 
  • mini Bus, pick up – 14,20 euro 
  • motocicleta – intre 4-6 euro in functie de capacitate 
  • atv – 6 euro 

In loc de concluzie

Insula Ammouliani este unul dintre locurile care merita vizitate cata vreme te vei caza pe unul dintre bratele peninsulei Halkidiki, fiind considerata o micuta nestemata ascunsa a acestei zone. Mai mult, pe aceasta insula poti sa te si cazezi, oferindu-ti astfel mai mult timp pentru a o putea explora in intregime. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta si cateva oferte pentru vacantele in Ammouliani, din care sa alegi ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?