Chelona Beach Halkidiki, plaja izolata si mai putin cunoscuta de pe coasta de vest a Kassandrei

Daca urmeaza sa pleci in Kassandra Halkidiki si ai in plan sa explorezi plajele mai putin populare ale acestui brat, e posibil sa rezonezi cu ideea unei vizite la Chelona Beach, un locusor izolat de la malul marii, intre statiunile Sani si Elani. 

Tot aici se afla si un beach bar destul de apreciat (Chelóna – Turtle – Beach Bar), cu segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, asadar, te vei putea bucura de tot confortul si de toata relaxarea de care ai nevoie. 

Mai multe amanunte utile despre vizita la Chelona Beach Halkidiki gasesti in cele ce urmeaza, si pentru ca ne place sa organizam eficient vacante de mai bine de 15 ani, la noi pe site te asteapta si cateva zeci de oferte vacante Kassandra, pe care sa le poti explora in voie.

Localizare Chelona Beach Halkidiki si distante din principalele statiuni

Chelona Beach Bar si plaja cu acelasi nume se afla la 21 kilometri departare de statiunea Nea Potidea (pe care o intalnesti chiar la intrarea pe bratul Kassandra). 

Asta inseamna ca de la intrarea pe brat si pana aici vei face, cu masina, in jur de 27- 29 minute pe drum. 

Din Nea Fokea si pana la aceasta plaja sunt 16 kilometri, iar din statiunea Sani (sau Sane) si pana aici sunt doar 11 kilometri, insa fiind vorba despre un drum destul de intortocheat, pregateste-te sa-l parcurgi in aproximativ 20 minute. 

Din centrul statiunii invecinate Elani si pana la Chelona Beach sunt doar 2 kilometri, ceea ce o face sa fie cea mai apropiata de aceasta plaja, iar daca esti cazat in Siviri si vrei sa te bucuri de mare si de soare aici, distanta pe care va trebui sa o parcurgi este de 5 kilometri. 

Drumul secundar de acces la plaja este format din pamant cu pietre, motiv pentru care se recomanda sa reduci putin viteza si sa conduci cu precautie, mai ales daca ai o masina cu garda joasa. 

In spatele barului de la plaja exista si spatii de parcare. 

Gasesti locul pe Google Maps cu denumirea de “Chelóna (Turtle) Beach Bar”. 

Cum arata Chelona Beach Halkidiki si cea mai buna perioada pentru o vizita

Din punct de vedere al aspectului, Chelona Beach isi bucura vizitatorii cu un segment central destul de lat, organizat cu sezlonguri si umbrele dispuse pe 6-7 randuri, administrat de beach barul din spate. 

Plaja Chelona este formata din nisip fin, are o intrare relativ lina in apa, insa pe anumite portiuni se pot intalni si pietre aproape de mal, ceea ce inseamna ca poti lua cu tine si acea incaltaminte speciala, pentru a-ti proteja talpile. 

Apa are o nuanta deschisa de albastru-turcoaz si este foarte limpede in aceasta zona. 

Sezlongurile se pot ocupa in schimbul consumatiei de la bar, care in august 2023 era de 10 euro/persoana. 

In meniul celor de la Chelona Beach Bar gasesti mai toate tipurile de cafele si racoritoare (in 2023, un frappe costa 5 euro si o bere la draft 6 euro). Au si cateva gustari precum iaurt cu fructe, salata de fructe, toast, hot dog, sandwich club, burgeri si altele. 

Zonele marginale ale plajei sunt neamenajate, insa mai inguste.

Desi este o plaja mai putin populara, Chelona Beach se poate aglomera in intervalul iulie-august, perioada in care se recomanda sa vii aici la primele ore ale diminetii daca vrei sa prinzi sezlong acolo unde-ti place.

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Chelona Beach pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, cand temperaturile sunt mai placute, iar plaja este mai libera. 

Alte plaje apropiate de Chelona Beach Halkidiki 

In cazul in care ti-ai propus ca in fiecare zi sa incerci o noua plaja din aceasta parte a bratului Kassandra, e bine de stiut ca in apropiere de Chelona Beach mai gasesti si urmatoarele locuri: 

Plaja Koutsoupia se afla la 10 kilometri distanta de Chelona, in directia Sani. Pe linie dreapta, distanta intre cele doua este mult mai mica, insa pentru a ajunge cu masina de la o plaja la alta va trebui sa ocolesti si sa parcurgi un drum de circa 20 minute. 

Koutsoupia are dimensiuni micute, este relativ ingusta, lipsita de amenajare, iar drumul secundar de acces pana la malul marii nu se afla in cele mai bune conditii, asadar, si in acest caz, te sfatuim sa conduci cu precautie. 

ATENTIE! Exista cel putin doua alte plaje cu acelasi nume in Grecia, una dintre acestea fiind localizata pe bratul vecin, Sithonia, si o alta in insula Kefalonia. Daca vrei sa vezi mai multe imagini de aici, alatura cautarii tale si cuvantul “Kassandra”.  

Plaja Elani este localizata in sudul plajei Chelona, la doar 2 kilometri departare, si poate fi o varianta buna pentru cei care au nevoie de un spatiu organizat pentru a se relaxa. O parte a plajei este administrata de resortul de aici, insa exista si spatiu pentru vizitatori. Zona se bucura de vegetatie deasa, de unele mici segmente cu umbra naturala si de o plaja formata din nisip cu pietricele. 

Plaja Siviri este urmatoarea dupa Elani, este premiata cu distinctia Blue Flag si este in general potrivita familiilor cu copii, gratie intrarii line in apa.

Are atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, iar pe portiunea din spate gasesti numeroase unitati de cazare, terase si restaurante. Siviri Beach se afla la 5,3 kilometri departare de Chelona. 

In loc de concluzie

Chelona Beach este una dintre plajele mai putin populare ale bratului Kassandra, la indemana celor care sunt cazati in statiunile de pe coasta de vest si destul de comoda din punct de vedere al serviciilor existente aici. 

Daca ai ajuns pana acum la Chelona Beach sau planuiesti sa vii aici in perioada urmatoare, asteptam cu interes si feedback-ul tau. 

Iar daca nu ai gasit inca locul perfect in care sa te cazezi, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Kassandra!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?