Nea Potidea Halkidiki, statiunea cu asezare strategica, denumita si “Portile Kassandrei”

In punctul cel mai ingust al Kassandrei si chiar la intrarea pe acest brat se afla Nea Potidea, o statiune bine dezvoltata din punct de vedere turistic, care-si bucura vizitatorii cu o plaja premiata cu distinctia Blue Flag. 

Nea Potidea, cunoscuta si sub denumirea de Nea Poteidaia sau “Portile Kassandrei” este marginita de mare pe doua dintre laturile sale (localizata fiind intre Golful Thermaic si Golful Toroneos) si poarta o incarcatura istorica deosebita, ale carei ramasite mai pot fi observate si in prezent. 

In cele ce urmeaza gasesti mai multe detalii despre vizita in Nea Potidea Kassandra si pentru ca ne place sa ne ocupam de organizarea concediilor de mai bine de 14 ani, la noi pe site gasesti si o multime de oferte vacante Kassandra, cu hoteluri pentru toate preferintele si buzunarele!

Ce sa stii despre Nea Potidea

Localizata intr-o zona strategica, Nea Potidea a avut un parcurs istoric destul de impresionant, fiind fondata drept asezare in jurul anului 600 i.Hr si avandu-l drept patron spiritual pe zeul marii, Poseidon. 

Nea Potidea a primit, in jurul anului 316, numele de Kassandria, urmand ca circa 150 ani mai tarziu sa intre sub dominatie romana si sa infloreasca din punct de vedere economic.  

Cetatea ridicata aici a fost reparata de Ioannis al VII-lea si ulterior de catre venetieni, iar in 1430 asezarea intra sub dominatie turca. 

Pe locul vechii asezari Potidea a fost fondata, in 1922, Nea Potidea, de catre refugiatii din Tracia de Est. 

In prezent, Nea Potidea are in jur de 1600 locuitori permanenti, iar pe timp de vara primeste mii de turisti din diferite tari, dar si greci care vin aici sa se relaxeze in weekend-uri, gratie apropierii fata de Salonic. 

Exista zone de promenada, magazine, benzinarie, taverne, baruri, locuri de joaca pentru copii, insa in linii generale, Nea Potidea este o statiune mai potrivita familiilor cu copii si acelor turisti care vor sa se bucure de concedii relaxante. 

Unde este Nea Potidea si cum se ajunge aici

Nea Potidea se afla la punctul de intrare pe brat, asadar, indiferent unde-ti vei rezerva cazare in Kassandra, vei trece inevitabil si pe aici.

Din Bucuresti si pana in Nea Potidea sunt 750 de kilometri, cu intrare in Grecia pe la vama Kulata. Salonic se afla la o distanta de 68 kilometri fata de Nea Potidea, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 50 minute cu masina. 

Daca vrei sa te pui la curent cu mai multe informatii referitoare la acest drum, ti-ar putea fi util articolul: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

In cazul in care vii in Grecia cu avionul, cel mai probabil vei ateriza pe aeroportul din Salonic. De aici, poti ajunge in Nea Potidea cu taxi, cu o masina inchiriata sau cu autobuzele locale. 

In cazul in care intentionezi sa alegi ultima varianta, aceasta fiind si cea mai putin costisitoare, va trebui sa iei un taxi sau autobuzul 78 pana la statia KTEL din Salonic, urmand ca de acolo sa iei autobuzul in directia Kassandra, Nea Potidea. 

Poti verifica orarul pe acest site, selectand destinatia “N.POTIDEA”. Cursa Salonic – Nea Potidea dureaza intre 50-70 minute, iar pentru o calatorie va trebui sa platesti 7.10 euro/persoana. 

Cum e vremea in Nea Potidea Kassandra 

Intreaga peninsula Halkidiki este caracterizata de o clima mediteraneana, cu veri calduroase, cele mai ridicate temperaturi inregistrandu-se aici, si deci implicit si in Nea Potidea, in lunile iulie si august. 

Media maximelor atinge in acest interval temperaturi de circa 31 de grade, atentie, masurate la umbra. In mai, media maximelor in Nea Potidea este de 24 de grade, in timp ce in iunie, temperaturile maxime se ridica undeva la 29 de grade. 

In septembrie, vremea se pastreaza placuta, cu o medie a maximelor de 27 de grade, iar sezonul turistic se poate prelungi chiar si pana la inceput de octombrie. 

Intervalul iulie-august este insa si cel mai aglomerat in Nea Potidea. Daca preferi temperaturi mai blande, dar si o atmosfera mai degajata in statiune si la plaja, e posibil sa rezonezi mai bine cu ideea unui concediu la inceputul lunii iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Nea Potidea in august (cu o medie de 25 grade), insa e bine de stiut ca si in septembrie valorile se mentin ridicate (circa 23 de grade). 

Despre plaja din Nea Potidea 

Nea Potidea isi asteapta turistii cu o plaja lunga si destul de lata, premiata Blue Flag si amenajata cu sezlonguri si umbrele pe multe dintre segmentele sale. 

Plaja se afla pe coasta de est si este formata din nisip, are serviciu de salvamar si acces pentru persoanele cu dizabilitati. 

In zona din spatele plajei exista mai multe hoteluri si vile, restaurante, terase si baruri, ceea ce inseamna ca vei avea la indemana diferite servicii care sa-ti asigure tot confortul cat te relaxezi la malul marii. 

Desi este descrisa ca fiind o plaja potrivita pentru familiile cu copii, este posibil ca pe unele portiuni de la Nea Potidea Beach panta de intrare in mare sa fie mai degraba medie decat lina. 

Exista si multe segmente de plaja libera, asadar, daca nu intentionezi sa stai pe sezlong, vei avea unde sa-ti asezi linistit prosopul. 

Citeste mai multe informatii despre aceasta plaja in articolul: Nea Potidea Beach, una dintre cele mai generoase plaje de nisip din Kassandra

Despre cazare in Nea Potidea 

In Nea Potidea exista variante de cazare pentru toate preferintele, incepand cu hoteluri de 2 stele si servicii mai modeste si pana la hoteluri de 4-5 stele, unele chiar cu regim all inclusive (acestea sunt localizate, in mare majoritate, inaintea intrarii in statiune, cum vii dinspre Nea Moudania). 

Cele mai multe unitati de cazare din centrul statiunii sunt cotate cu 3 stele, iar o buna parte dintre acestea se afla chiar in apropierea plajei si ofera clientilor segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Exemple de hoteluri in Nea Potidea

  • Hotel Across Potidea Golden Beach de 2 stele, localizat in centrul statiunii, la circa 100 metri departare de plaja 
  • Potidea Palace Hotel de 4 stele, cu vedere panoramica spre Muntele Olimp si unul dintre putinele hoteluri cu regim de cazare ultra all inclusive din aceasta zona, localizat la 2,1 kilometri de centrul statiunii. 
  • Hotel 8 Boutique Suites de 4 stele, intr-o locatie linistita, inconjurat de 2500 mp de spatiu verde 

Ce poti sa faci in Nea Potidea

Nea Potidea este o statiune potrivita in mod particular celor care vor sa-si petreaca vacantele intr-un mediu relaxant. Exista cateva obiective istorice care pot fi vizitate aici, printre care ruinele castelului, Manastirea Dochiarion si Biserica Taxiarches. 

Zona din spatele plajei are o alee pietonala, pe care poti face plimbari la ceas de seara si, evident, opriri la tavernele, terasele si magazinele de aici. 

Daca-ti plac plimbarile cu bicicleta, in Nea Potidea exista mai multe trasee de ciclism. Gasesti si centre cu biciclete de inchiriat, iar pentru o zi ar trebui sa platesti in jur de 10 euro.

In ceea ce priveste viata de noapte, aceasta nu este complet stinsa in Nea Potidea. De-a lungul plajei exista o serie de baruri unde poti savura un cocktail si unde poti asculta muzica, insa animatia nu este la fel de intensa precum in Kallithea, catre care iti recomandam sa te indrepti daca vrei sa ai mai multe optiuni in acest sens. 

Tavernele din Nea Potidea raman o atractie in sine, in mod special unele restaurante cu specific pescaresc si o serie de patiserii. Printre locurile care au primit review-uri bune in ultima perioada se numara Ta Kastra, Lemonis Bakery, restaurant Marina, restaurant Parko si altele. 

In loc de concluzie

Speram ca vacanta ta in Nea Potidea sa fie pe masura asteptarilor, iar daca ai ajuns deja in aceasta statiune a bratului Kassandra si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate si cu alte detalii utile, asteptam cu interes si impresiile tale!

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu peste 70 de hoteluri din care sa-l poti selecta usor pe cel potrivit cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?