Diaporos Island, una dintre cele mai fascinante atractii din apropierea bratului Sithonia Halkidiki

Localizata in partea de nord-est a bratului Sithonia si in imediata apropiere a satului pescaresc Vourvourou, Diaporos Island face parte dintr-un arhipelag de insulite, avand cea mai mare suprafata dintre toate (in jur de 2 kilometri patrati), plaje spectaculoase cu nisip deschis la culoare si peisaje rupte parca dintr-o destinatie cat se poate de exotica. 

Diaporos Island este cunoscuta ca fiind una dintre atractiile de top ale peninsulei Halkidiki si poate fi usor de vizitat mai ales daca alegi sa te cazezi in Sithonia, eventual chiar in prima parte a bratului, in statiuni precum Nikiti, Ormos Panagias sau, de ce nu, chiar Vourvourou, din al carui port se pleaca zilnic pe mare catre Diaporos. 

Mai multe detalii despre Diaporos Island si despre principalele sale atractii gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Ce sa stii despre Diaporos Island

Diaporos este o insula de mici dimensiuni (insa cea mai mare dintre cele 9 insule ale arhipelagului format aici), nelocuita pana in perioada anilor 1980, atunci cand au fost ridicate cateva vile de vacanta. Asadar, putem spune ca nici in prezent, Diaporos Island nu este o insula cu o populatie permanenta. 

Printre celelalte mici insule din imediata vecinatate a Diaporos se numara Kalogria, Ambelitsi, Prassonisi, Peristera, Kalamonisi, Agios Isidoros si altele.  

Unele dintre cele mai frumoase plaje din zona Sithoniei se regasesc pe Diaporos Island. Myrsini, Kryftos si Blue Lagoon sunt cateva dintre aceste plaje pe care trebuie sa le descoperi odata ajung pe Diaporos. 

Acestora li se alatura si alte micute plaje cu aspect nisipos, care se ascund in mici golfulete ce asteapta sa fie explorate. 

Insula este considerata a fi o nestemata a peninsulei Halkidiki si este adesea vizitata pe timp de vara si de catre diferite celelbritati de la Hollywood. 

Diaporos Island poate fi unul dintre cele mai potrivite locuri si pentru practicantii de snorkeling, gratie apelor cristaline care o inconjoara, a gradului de vizibilitate ridicat sub apa si a vietii marine spectaculoase din aceasta zona. 

Unde se afla Diaporos Island si cum poti sa ajungi pe insula

Diaporos Island este localizata, asa cum spuneam inca de la inceput, in partea de nord-est a bratului Sithonia, la foarte mica distanta fata de satul pescaresc Vourvourou si ale sale plaje. 

Din Salonic si pana aici sunt in jur de 115 kilometri, iar de la intrarea pe bratul Kassandra si pana in Vourvourou (locul din care se pleaca pe mare spre Diaporos) sunt in jur de 54 kilometri. 

Practic, cei cazati in prima parte a bratelor Kassandra si Sithonia pot vizita Diaporos Island destul de usor, lucru pe care ti-l recomandam din toata inima sa-l faci atata vreme cat alegi sa-ti faci vacanta in aceasta zona din Halkidiki. 

Cum ajungi pe insula Diaporos? Ei bine, doar de pe mare, luand o barca din Vourvourou. 

Barcile pot fi de mai multe tipuri, iar costurile pot sa difere destul de mult, in functie de varianta pe care o alegi. 

Cea mai ieftina modalitate este sa iei o barca cu motor mic (cele de 25 cai putere). Poti opta pentru varianta in care inchiriezi o barca pentru tine si gasca ta sau poti sa alegi varianta in care iei un taxi boat care te va purta pe parcursul unei zile pe la plajele celebre sau in care mergi cu o excursie organizata de un operator local. 

Daca inchiriezi o barca pentru a merge pe cont propriul la Diaporos Island trebuie sa stii ca: 

  • barcile cu motor mic (pana in 30 cai putere) nu necesita permis special si ti se va face un scurt instructaj la fata locului, pe care te sfatuim din suflet sa-l asculti cu atentie si de care sa tii cont pe durata experientei tale pe mare
  • sunt multi operatori de la care poti inchiria ambarcatiuni, insa e bine sa te orientezi catre unul cu recomandari si review-uri bune 
  • in general, barcile se inchiriaza cu preturi intre 70 – 110 euro (pentru un interval orar de genul 09.00 – 17.30), insa in varf de sezon, costurile pot fi mai ridicate de atat
  • e bine sa-ti rezervi barca macar cu 3-4 zile inaintea excursiei, mai ales daca vii in Halkidiki in plin sezon 
  • cea mai mica barcuta poate gazdui 4 persoane la bord 
  • pe insula Diaporos nu exista restaurante/magazine, ceea ce inseamna ca e bine sa-ti iei la tine apa/bauturi racoritoare si cateva gustari
  • cele mai multe dintre barcutele de inchiriat sunt dotate cu o lada frigorifica si cu umbrela

Vremea Diaporos Island si cea mai buna perioada pentru o vizita 

La fel ca intreaga peninsula Halkidiki, si insula Diaporos este caracterizata de un climat mediteranean. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza aici in intervalul iulie-august, iar ca si particularitate, gratie apropierii sale fata de coasta Sithoniei, Diaporos este in general o insula destul de ferita de vant. 

Tot in intervalul iulie-august vei intalni si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de circa 26 de grade, insa si cel mai mare flux de turisti. 

De aceea, daca ai in plan sa-ti faci vacanta in miez de vara, se recomanda sa-ti faci rezervarile de barca/excursii din timp, pentru ca Diaporos Island ramane una dintre atractiile de top ale zonei si sunt multi cei care intentioneaza sa-i faca o vizita. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti sa-ti faci o vacanta in Halkidiki Grecia si implicit sa vezi Diaporos Island pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile vor fi mai blande, iar preturile la cazare si uneori chiar si la inchirieri ambarcatiuni pot fi mai mici. 

Ce poti sa faci si ce e de vazut pe Diaporos Island 

Pe langa frumusetea peisajelor in sine si pe langa bucuria de a vedea atat de mult albastru turcoaz, Diaporos Island este si locul in care te poti bucura de o serie de plaje cat se poate de frumoase. 

Myrsini Beach este una dintre plajele care te asteapta pe Diaporos Island. Este localizata in partea de est a insulei si este formata dintr-un nisip fin, foarte deschis la culoare. Se mai numeste si “White Beach” sau “Hawaii Beach”, gratie peisajului exotic pe care-l ofera. 

Laguna Albastra (Blue Lagoon) este un alt loc important de bifat in zona. Desi poate deveni aglomerat in plin sezon, caci sunt multe ambarcatiuni care opresc aici, atmosfera si peisajele sunt cu adevarat aparte. Albastrul marii este electric in zona Blue Lagoon, iar senzatia este aceea ca inoti intr-o piscina. 

Laguna Albastra se afla intre Diaporos si Agios Isidoros. 

Natural Bay, localizat in nordul insulei Diaporos, este un alt punct in care barcutele cu turisti obisnuiesc sa opreasca. E de preferat sa vii aici inainte de ora 11, cand zona poate sa devina ceva mai aglomerata. 

Snorkeling-ul mai este o alta activitate pe care o poti practica in cele mai bune conditii in aceasta zona. Ia cu tine echipamentul potrivit si bucura-te de peisajele subacvatice impresionante din imprejurimile Diaporos Island. 

In loc de concluzie

Diaporos Island este, fara doar si poate, una dintre cele mai frumoase si populare atractii ale bratului Sithonia. Daca ai ajuns deja aici si simti ca mai ai de adaugat si alte informatii importante celor de mai sus, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta. 

Iar daca ai in plan sa te cazezi pe cel de-al doilea brat al peninsulei Halkidiki, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?