Durankulak Beach, plaja bulgareasca foarte apropiata de granita cu Romania

Nu sunt putini acei turisti care viseaza, odata ajunsi la mare, sa se bucure de o plaja cat mai ferita de animatie si de organizare pentru ca, in definitiv, cel mai bine te poti relaxa atunci cand te bucuri in liniste de sunetul valurilor si de peisajul cat mai putin atins de mana omului. Durankulak Beach este doar una dintre plajele linistite de pe litoralul bulgaresc, iar marele sau avantaj este faptul ca se afla la o aruncatura de bat de granita cu Romania. 

Durankulak Beach are doua portiuni de plaja foarte frumoase si poate fi pentru tine daca nu simti nevoia de servicii la plaja, ci doar de toate elementele mentionate mai sus. 

Cum ajungi aici, unde e bine sa te cazezi daca vrei sa stai relativ aproape de aceasta plaja si cand e bine sa vizitezi Durankulak Beach – vom aborda punctual toate aceste subiecte in cele ce urmeaza. 

HINT: Daca esti un impatimit al plajelor linistite, la noi pe blog te asteapta un top al tuturor acestor locuri frumoase de pe litoralul bulgaresc: 23 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

Iar daca vrei sa stai in conditii cat mai confortabile, sa te bucuri de un regim de cazare all inclusive si cu toate acestea, sa poti sa te indrepti relativ usor in fiecare zi catre o plaja mai retrasa, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante litoral Bulgaria, cu sute de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale vecinilor.

Localizare Durankulak Beach si drumul pana la plaja

Plaja Durankulak se afla la o distanta de 5,8 kilometri de Vama Veche si la 7 kilometri departare de asezarea cu acelasi nume. Practic, este prima plaja imediat cum treci granita la vecinii bulgari. 

Daca vii sa o vizitezi intr-o perioada mai putin aglomerata (in mai, la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie), cand temperaturile sunt inca bune, ai sanse sa prinzi liber la punctul de trecere frontiera si sa ajungi aici foarte repede. 

Statiunea Kavarna se afla la 45 kilometri departare de Durankulak Beach, in timp ce Albena este localizata la 81 kilometri distanta. 

Desi drumul principal pe care vei intra in Bulgaria se afla in conditii bune, drumul secundar de acces catre Durankulak Beach este descris de catre cei care au vizitat plaja in ultimii ani ca fiind destul de anevoios. 

In perioadele ploioase, accesul aici este foarte dificil si e posibil sa ai nevoie de o masina 4×4. 

Tot la Durankulak se afla si un camping, iar daca vrei doar sa o vizitezi, cei care au mai fost aici recomanda sa lasi masina in camping si sa mergi pe jos la plaja. 

Cum arata Durankulak Beach si care sunt cele doua portiuni cunoscute

In dreptul satului Durankulak se afla doua plaje: plaja de sud si plaja de nord. 

Durankulak Beach Sud are o lungime de 6,5 kilometri, este mai lunga decat plaja din nord si ajunge pana in sudul satului Krapets, trecand pe langa lacul Durankulashko, despartindu-l de Marea Neagra. In jur de 250 de specii de pasari, plante si animale traiesc aici, asadar zona este una cat se poate de frumoasa pentru iubitorii de natura. 

Durankulak Beach Nord este plaja cea mai apropiata de granita cu Romania (asadar, vorbim despre cea mai nordica plaja din Bulgaria) si incepe din dreptul satului Durankulak, extinzându-se pana la granita. Masoara in jur de 2,5 kilometri lungime, iar localnicii ii mai atribuie si denumirea de Anna Maria, numele provenind de la o nava care a esuat in aceasta zona in anul 1969. 

Intre cele doua plaje de la Durankulak se afla campingul. In zona Durankulak exista cateva restaurante si terase, insa luand in considerare ca plaja este una salbatica, nu te astepta sa gasesti si locuri de luat masa chiar aici, exceptand restaurantul din camping. 

Plajele au nisip fin, insa pe anumite portiuni, vei putea sa gasesti si foarte multe scoici si pietricele (in mod special in zona de nord). Daca-ti place sa cauti scoici la malul marii, acesta va fi un loc potrivit 🙂

Plaja nu este supravegheata, ceea ce inseamna ca nu are serviciu de salvamar, motiv pentru care iti recomandam sa nu te aventurezi departe de mal si sa stai cu ochii pe cei mici daca te insotesc in acest loc. 

Ce sa iei cu tine la Durankulak Beach si cand e mai bine sa vii la aceasta plaja 

Pentru ca Durankulak Beach este o plaja lipsita de organizare, daca vrei sa ai o experienta cat mai confortabila e bine sa iei cu tine si o sticla cu apa, cateva gustari, prosopul, o umbrela si crema cu factor de protectie ridicat. In camping exista mai multe facilitati, insa daca vii aici doar pentru o vizita si esti cazat in alta parte, e bine sa ai toate aceste lucruri cu tine. 

Cea mai calda apa a marii si cea mai calda temperatura in atmosfera la Durankulak le vei gasi in iulie-august, insa daca vii in aceasta perioada, e posibil ca plaja sa nu fie chiar atat de libera precum te astepti, pentru ca multi rezoneaza cu ideea unui loc salbatic la malul marii, aproape de Romania. 

Daca vii aici in mai, la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie, situatia va fi diferita. Cu putin noroc, ai sanse sa te plimbi pe plaja in cea mai mare liniste posibila 🙂 

SFAT: Daca pornesti la cules de scoici, ia cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. Talpile tale iti vor multumi ☺ 

Unde sa te cazezi mai aproape de Durankulak Beach

Acest aspect depinde foarte mult si de asteptarile pe care le ai de la aceasta vacanta, de programul pe care alegi sa ti-l faci, dar si de conditiile in care vrei sa stai. 

Evident, exista posibilitatea de a sta in camping, insa daca ai nevoie de mai multe servicii ca sa te simti confortabil, in apropiere exista cateva cazari de tip vile/pensiuni, dar si hoteluri foarte bune daca esti dispus sa faci un drum de circa 35 kilometri. 

kavarna bulgaria

Kavarna, o statiune linistita si restransa se afla la 38 kilometri departare de satul Durankulak, iar aici vei gasi hoteluri de 3, 4 si 5 stele, cu regim de cazare all inclusive. 

Balcic este localizat la 55 kilometri distanta de Durankulak, iar variantele de cazare din aceasta zona sunt mai multe si pentru toate preferintele. 

In loc de concluzie

Durankulak Beach este acel gen de plaja de care te poti bucura in toata linistea, fara sa fii nevoit sa auzi strigatele vanzatorilor ambulanti sau galagia jetski-urilor, iar faptul ca este atat de apropiata de granita cu Romania reprezinta un avantaj. Daca ai ajuns aici sau ai in plan sa faci o vizita in perioada urmatoare, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau! 

Iti reamintim sa arunci un ochi la noi pe site, unde te asteapta cele mai bune oferte vacante litoral Bulgaria!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?