9 superavantaje sa mergi la mare in Bulgaria in septembrie

Litoralul bulgaresc este una dintre destinatiile de top alese de catre turistii romani pentru vacantele apropiate de casa, chiar si la inceput de toamna, tocmai pentru ca in septembrie, preturile sunt oricum reduse cu circa 20-30% fata de perioada varfului de sezon, oferte la care se adauga reduceri suplimentare de 20-30% si chiar si pana la 40% in unele cazuri.

Temperaturile se pastreaza placute, spre bucuria celor care nu suporta canicula, iar drumurile, punctele de trecere frontiera, parcarile si in general hotelurile sunt mai putin aglomerate.

Serviciile si conditiile bune, cazarea in regim all inclusive dominanta, atractiile din zona de coasta, se alatura de asemenea argumentelor pro unei vacante in Bulgaria, mai ales in aceasta perioada cu reduceri considerabile, carora li se adauga si o serie de campanii, care pot fi descoperite mai jos, in acest articol.

E bine de retinut ca in 2023, si finalul lunii august vine la pachet cu reduceri substantiale, de 20%-30%, spre deosebire de anii trecuti, cand preturile inca se pastrau la praguri mai ridicate in aceasta perioada.

Te invitam sa descoperi, punctual, care sunt toate motivele pentru care este convenabil sa alegi o vacanta pe litoralul bulgaresc in luna septembrie si te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tentante promotii!

Avantajul 1: Preturi mai mici cu pana la 40% in Septembrie

Hotelierii de pe litoralul bulgaresc scad preturile odata cu venirea extrasezonului, astfel ca la hoteluri cu servicii bune si chiar foarte bune, diferentele chiar sunt sesizabile si tarifele devin mult mai avantajoase pentru cei care poate, din considerente financiare, nu au rezervat o vacanta in miez de vara. 

Preturi septembrie hoteluri litoral Bulgaria

Pentru a simula o serie de preturi la hotelurile vecinilor bulgari, pentru vacantele la sfarsit de august si la inceput de septembrie, am folosit platforma de rezervari travelplanner.ro si am ales vacante de 5 nopti, cu datele de plecare de 21.08, 4.09 si 11.09. De precizat este faptul ca preturile nu au caracter static, ele se pot modifica de la o zi la alta (in plus sau in minus).

Preturile sunt pentru 1 camera dubla, 2 adulti, all inclusive sau ultra all inclusive, cu toate taxele incluse si sunt exprimate in euro.

Nume hotel nr. stele statiune 21.08 – 5n 4.09 – 5n 11.09 – 5n
HVD Reina del Mar 5Obzor 17321333 (-23%)1223 (-29%)
Voya Beach Resort5Sveti Vlas11951043 (-13%)853 (-37%)
HVD Clubhotel Miramar 4Obzor 1195935 (-22%)748 (-37%)
Grifid Bolero&Aquapark4Nisipurile de Aur994850 (-14%)609 (-39%)
Melia Grand Hermitage5Nisipurile de Aur1124740 (-34%540 (-52%)
Dreams Resort and SPA4Sunny Beach 1139722 (-37%)722 (-37%)
Sol Nessebar Palace5Nessebar 1264701 (-45%)701 (-45%)
Sol Luna Bay4Obzor 1161675 (-42%)613 (-47%)
Nevis Resort&Aquapark4Sunny Beach928631 (-32%385 (-59%
Ralitsa Aqua Club4Albena789619 (-22%475 (-40%)
Sol Nessebar Mare4Nessebar 1112585 (-47%)545 (-51%)
Slavuna4Albena 768576 (-25%)inchis
Diamant 4Sunny Beach878508 (-42%)508 (-42%)
Odessos Park2Nisipurile de Aur612449 (-27%)343 (-44%
Mimosa Sunshine4Nisipurile de Aur693428 (-38%343 (51%)

Dupa cum se poate observa in tabelul de mai sus, un hotel de referinta precum HVD Reina del Mar, cotat cu 5 stele si considerat a fi unul dintre cele mai bune de pe intreg litoralul bulgaresc, are diferente de pret chiar si de mai bine de 500 euro intre prima si a treia perioada, ceea ce inseamna ca economia pe care o poti face alegand o vacanta in Bulgaria in septembrie este una considerabila.

Acestuia i se alatura si alte hoteluri din cunoscutul lant HVD, toate cu reduceri de pret semnificative pentru luna septembrie, dar si alte hoteluri apreciate de la vecinii bulgari. 

Pentru ca vei beneficia, cel mai probabil, de regim de cazare all inclusive, vei scuti automat si cheltuielile alocate meselor la restaurant, ceea ce reprezinta un argument pro vacanta in Bulgaria din start. 

Campanie Travel Planner pentru cei care-si cumpara o vacanta cu plecare in perioada septembrie-octombrie

Incepand cu data de 7 august, cei care-si rezerva vacanta pentru luna septembrie 2023 la unul dintre hotelurile din aceasta lista, primesc automat 5% REDUCERE la acelasi hotel (sau la un hotel din acelasi grup de hoteluri) pentru vara viitoare (sezonul 2024), pe langa reducerile valabile, daca rezerva in perioada Early Booking pana pe maximum 31 ianuarie 2024.

Hotelurile HVD nu participa la aceasta campanie, insa ofera un voucher de reduceri in valoare de 30 euro pentru vacantele in 2024.

Avantajul 2: Prima saptamana din septembrie, ultima saptamana de vacanta

Anul scolar 2023-2024 incepe pe data de 11 septembrie, ceea ce inseamna ca atat micutii, cat si parintii, se vor putea bucura de o ultima saptamana de vacanta chiar inainte de inceperea scolii. Si cum ne putem incarca bateriile mai bine, altfel decat printr-o vacanta? 🙂

Litoralul bulgaresc este cat se poate de pregatit la capitolul hoteluri pentru familii cu copii, iar apropierea fata de casa reprezinta un alt avantaj de luat in seama, mai ales atunci cand ne grabim sa ajungem inapoi pentru primele zile de scoala.

Este evident ca 4 ore petrecute pe drumul de intoarcere nu vor fi la fel de solicitante precum orele petrecute prin aeroport, prin avioane si prin eventuale escale, etc.

Prima vacanta cu bunicii la mare – o alta ocazie potrivita pentru luna septembrie

Daca parintii trebuie sa se intoarca la serviciu, insa cei mici sunt totusi prea mici pentru a incepe scoala, o idee poate fi si o vacanta pe litoralul bulgaresc alaturi de bunici 🙂

Mai in gluma sau mai in serios, temperaturile sunt mai placute in septembrie atat pentru bunici, cat si pentru pitici, iar faptul ca hotelurile si plajele sunt mai degajate, iar ca destinatia nu e una indepartata de casa sunt doar cateva aspecte care ar putea cantari in plus atunci cand ii trimitem pe copii in vacanta alaturi de bunici.

Avantajul 3: Vremea, in continuare placuta pe litoralul bulgaresc, si in septembrie

Mai ales in ceea ce priveste statiunile din sudul litoralului bulgaresc, gratie pozitionarii geografice, sezonul cald se poate intinde pe o perioada mai lunga, ceea ce inseamna ca in locuri precum Sunny Beach poti prinde vreme buna de plaja si la mijlocul lui septembrie si, in unele cazuri, chiar si catre finalul acestei luni. 

Temperaturi litoral Bulgaria, mai placute in septembrie

E important de precizat totusi ca pentru multi, temperaturile foarte ridicate din lunile iulie si august nu sunt percepute neaparat ca fiind un plus, mai ales daca isi fac vacanta alaturi de copii mici, alaturi de seniori sau daca pur si simplu nu sunt prietenosi cu caldura sau fac parte din categoria persoanelor vulnerabile la temperaturi mari. 

In acest sens, atmosfera mai respirabila de la inceput de septembrie poate reprezenta un avantaj pentru cei care intentioneaza sa-si rezerve o vacanta pe litoralul bulgaresc, caci este limpede ca nu se vor inregistra temperaturi precum cele din miez de vara. 

Avantajul 4: Plaje mai libere, mai multe locuri pe sezlonguri, indiferent de ora

Sezlongurile de pe plaja sau de la piscina nu se vor mai ocupa repede in numar atat de mare, pentru ca, din nou, gradul de ocupare va fi unul mai scazut, asadar astfel de neplaceri vor fi mai usor de evitat. 

In paralel, in varf de sezon, stim cu totii ca exista anumite situatii sau locuri in care sezlongurile din primele randuri se ocupa la primele ore ale diminetii, ceea ce e putin probabil sa se mai intample la inceput de toamna.

Avantajul 5: Zona de restaurant de la hotel, mai libera in septembrie

Restaurantul hotelului nu va mai fi atat de aglomerat precum in lunile iulie si august, ceea ce inseamna ca indiferent de ora la care alegi sa mergi, ai mai multe sanse sa nu fii nevoit sa astepti la cozi pentru a-ti lua de mancare. 

Acest lucru reprezinta un alt avantaj, mai ales daca mergi alaturi de copii. Un spatiu mai aerisit, posibilitatea de a te aseza oriunde vrei si faptul ca poti merge la masa la orice ora doresti fara sa prinzi aglomeratie, chiar reprezinta plusuri pe parcursul unei vacante la all inclusive.

Avantajul 6: Locuri de parcare mai multe, nervi mai putini

Parcarea de la hotel va fi mai libera in septembrie si astfel se vor evita situatiile in care personalul hotelier te directioneaza catre o parcare invecinata sau situatiile in care stai sa te invarti destul de mult pentru a gasi un loc de parcare la hotel.

Mai mult, ori de cate ori vei pleca sa vizitezi atractii in imprejurimi cu masina, ai linistea ca vei gasi parcarea la fel de aerisita cand te intorci.

Citeste si: Despre parcare pe litoralul bulgaresc. Cat costa si unde poti parca in principalele statiuni

Avantajul 7: Obiective litoral Bulgaria, mai libere si vizitate intr-o atmosfera placuta

Pentru cei care doresc sa imbine relaxarea de la hotel cu vizitarea obiectivelor din zona statiunii in care sunt cazati, astfel de experiente vor fi mai placute atat timp cat soarele nu arde ca in mijlocul lunii iulie. Mai mult, aceste locuri nu vor mai fi atat de aglomerate.

Sunt multe atractii naturale in zona de coasta a vecinilor bulgari, precum Capul Kaliakra, Capul Emine, o multime de plaje salbatice, stancile de la Tyulenovo, Padurea pietrificata, si, din proprie experienta, iti putem spune ca e placut sa le vezi intr-o atmosfera mai putin torida.

Avantajul 8: Servicii hoteliere la aceleasi standarde pe litoralul bulgaresc, si in extrasezon

Serviciile de la hotel sunt la fel de bune, poate chiar mai bune daca ar fi sa cantarim faptul ca personalul nu mai este atat de solicitat ca in plin sezon.

Astfel, vei fi servit mai usor, angajatii vor putea gasi solutii la cererile tale mult mai rapid, tocmai pentru ca gradul de ocupare a hotelului va fi unul mult mai scazut. 

Eventualele probleme justificate cu camera pot fi rezolvate mai usor, receptia hotelului va avea posibilitatea sa te ajute fie cu schimbarea acesteia sau cu remedierea situatiei, tocmai pentru ca sunt sanse mai mari ca in unitatea hoteliera sa fie mai multe camere libere. 

Avantajul 9: Drumuri mai libere si timp de asteptare mai mic la vama catre litoralul bulgaresc, in septembrie

Drumul pana la destinatia ta de vacanta are sanse sa fie mult mai liber decat in plin sezon, caci fluxul de turisti este categoric mai mic. Punctele de trecere frontiera vor fi, de asemenea, mai putin aglomerate, iar timpul de asteptare in vama se poate reduce considerabil. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Vigneta Bulgaria, autostrazi si alte detalii despre drumuri. Ce trebuie sa stii daca mergi in vacanta la vecinii bulgari

In loc de concluzie

Daca te numeri printre cei care vor sa evite soarele puternic si temperaturile prea ridicate, printre cei care vor sa viziteze obiective si atractii intr-un cadru cat mai degajat, printre cei care detesta sa stea la cozi in trafic sau printre cei care vor sa mearga alaturi de copiii mici intr-un hotel cat mai liber si totodata apropiat de casa, e posibil sa faci alegerea potrivita indreptandu-te catre litoralul vecinilor bulgari la inceput de toamna.

Nu uita ca preturile la cazare pe litoralul bulgaresc scad simtitor in septembrie. Chiar daca tarifele sunt oricum reduse cu 20%-30% fata de mijlocul verii, acestora li se aplica si reduceri suplimentare de 20%-30% si uneori chiar si 40%, ceea ce inseamna ca o vacanta aici poate fi cu adevarat avantajoasa din punct de vedere al bugetului alocat.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?