Nea Moudania Beach, plaja premiata Blue Flag din imediata apropiere a bratului Kassandra

Plaja statiunii Nea Moudania, premiata aproape in fiecare an cu distinctia Blue Flag, este una dintre cele mai la indemana plaje pentru cei care aleg sa-si petreaca vacantele pe primul brat al peninsulei Halkidiki

Este si una dintre cele mai bine organizate, ceea ce inseamna ca Nea Moudania Beach este potrivita familiilor cu copii si tuturor celor care cauta confort atunci cand se relaxeaza la malul marii. 

Mai multe amanunte despre acest loc gasesti in cele ce urmeaza, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa-ti rezervi cazare, e bine sa stii ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu zeci de variante din care sa alegi ce-ti surade.

Localizare Nea Moudania Beach si cum se poate ajunge la aceasta plaja

Statiunea Nea Moudania din Halkidiki are deschidere la Golful Thermaic si se afla la doar 56 kilometri departare de orasul Salonic, aproape de intrarea pe bratul Kassandra

Majoritatea romanilor care aleg sa-si petreaca vacantele aici vin cu masina, pentru ca drumul se poate parcurge, in linii generale, intr-o singura zi. Daca ai in plan sa calatoresti spre Nea Moudania in aceasta maniera, ti-ar putea fi utile informatiile din acest articol: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Totusi, e bine de stiut ca in Nea Moudania poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile peninsulei Halkidiki si catre/dinspre Salonic. Programul acestora, alaturi de tarifele curselor, pot fi verificate pe acest site

Distante Nea Moudania Beach din alte statiuni ale bratului Kassandra: 

  • distanta Nea Moudania Beach – Nea Potidea: 13 kilometri 
  • distanta Nea Moudania Beach – Kallithea: 32 kilometri
  • distanta Nea Moudania Beach – Sani: 27 kilometri
  • distanta Nea Moudania Beach – Polychrono: 42 kilometri
Diamond Beach Club Moudania

Cum arata Nea Moudania Beach si ce servicii sunt disponibile aici 

Plaja Nea Moudania are o lungime de circa 2 kilometri si este formata din nisip. 

Pe cea mai pare portiune a sa este amenajata cu sezlonguri si umbrele (pe unele segmente, acestea sunt dispuse pe cate 4-5 randuri, in timp ce in alte zone mai late vei gasi si 7-8 randuri de sezlonguri). 

Exista si zone libere, pentru cei care vor sa-si aseze prosopul direct pe nisip. 

Intrarea in apa are o panta lina spre medie la Nea Moudania Beach, motiv pentru care locul poate fi potrivit si familiilor cu copii. 

Sezlongurile pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate, iar preturile sunt descrise de catre cei care au vizitat-o recent ca fiind accesibile. 

In zona din spatele plajei exista multe baruri, terase, taverne, majoritatea la o distanta mica fata de malul marii, ceea ce inseamna ca poti oricand sa iei masa de pranz aproape de locul in care te asezi pe plaja. 

Pasionatii de sporturi acvatice vor putea sa se bucure la Nea Moudania Beach de diferite activitati in acest sens. In spatele plajei gasesti si cateva centre de sporturi nautice, cu echipament de inchiriat, cursuri de scuba diving si altele. 

Plaja are si serviciu de salvamar. 

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona Nea Moudania Beach 

Nea Moudania este al doilea oras ca marime din Halkidiki, dupa Poligiros. Prin urmare, este destul de bine dezvoltat din punct de vedere turistic, iar vizitatorii vin aici in numar mare in mijlocul verii. Acestora li se adauga si localnicii din Salonic, care aleg aceasta plaja gratie apropierii fata de oras, frecventand locul in mod special la sfarsit de saptamana. 

De aceea, este evident ca in intervalul iulie-august, Nea Moudania Beach poate fi mai aglomerata. 

Astfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Halkidiki si implicit in zona plajei Nea Moudania pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile sunt mai placute, fluxul de turisti este mai scazut, iar preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul 🙂 

Diamond Beach Club Moudania

Alte plaje apropiate de Nea Moudania Beach 

Daca ai in plan sa te cazezi in zona, insa vrei sa incerci si alte plaje relativ apropiate de Nea Moudania Beach, e bine sa ai in vedere ca poti ajunge usor la: 

Plaja Dionisiou este urmatoarea dupa Nea Moudania in dreapta cum te uiti la mare, are o alee pietonala in zona din spate si mai multe segmente amenajate. In acest caz, e posibil sa gasesti insa ceva mai multe portiuni de plaja libera. 

Plaja Flogita se afla in dreapta plajei Dionisiou, la circa 4 kilometri departare de Nea Moudania, si este o plaja cu aspect similar, organizata pe anumite portiuni cu sezlonguri si umbrele, restaurante si terase in zona din spate si chiar si cu un mic parc acvatic plutitor, cu atractii gonflabile, amplasat pe apa, relativ central. 

Plaja Agios Mamas mai poate fi o alta varianta de plaja buna in zona. O gasesti la aproximativ 13 kilometri departare de Nea Moudania Beach si, la fel ca in celelalte cazuri, si aici te poti bucura de organizare cu sezlonguri si umbrele, alaturi de toate serviciile necesare unei experiente confortabile. 

In loc de concluzie

Nea Moudania Beach este una dintre multele variante de plaje care-ti stau la dispozitie in zona primului brat al peninsulei Halkidiki. Este o plaja comoda, cu mai toate serviciile si facilitatile la indemana, iar zona este impanzita cu unitati de cazare si ceva mai apropiata de Salonic comparativ cu restul plajelor care te asteapta fie de-a lungul bratului Kassandra, fie pe bratele Sithonia si Athos. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu propuneri de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale aceastei zone.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?