Iliodoros Beach, o plaja magnifica greu de accesat, din zona Paleokastritsa – Liapades Corfu

Acest loc ascuns si relativ necunoscut de pe coasta de nord-vest a insulei Corfu este descris de catre unii turisti ca fiind o adevarata oaza de liniste si de relaxare, odata ce i-ai calcat nisipul din apropierea malului. Iliodoros Beach mai este cunoscuta si cu denumirile de Agios Iliodoros sau Linodoros si este o plaja deosebit de frumoasa, lipsita de orice fel de amenajare. 

Accesul de pe uscat la Iliodoros este insa unul problematic, atata vreme cat nu esti pasionat de drumetii in natura si nu ai o conditie fizica buna, motiv pentru care se recomanda sa vii aici prin intermediul excursiilor cu barca. 

Povestim mai multe despre aceasta plaja cu aspect minunat in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta printr-un proces simplu si rapid exact ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Iliodoros Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Iliodoros Beach se afla la circa 7-8 kilometri departare de faimosul sat Paleokastritsa si la aproximativ 3,5 kilometri departare de satul vechi Liapades.

Intre Corfu Town si Iliodoros Beach sunt in jur de 24 kilometri. 

Poate fi reperata pe Harti cu exact aceasta denumire – “Iliodoros Beach”, desi pe unele site-uri de specialitate mai poarta si numele mentionate mai sus. 

Este o plaja care poate fi vizitata ceva mai usor de catre cei cazati in partea de nord-vest a insulei, cu mentiunea ca accesul cu masina in apropierea acesteia este imposibil. 

Cei mai multi dintre turistii care au vizitat Iliodoros au ajuns aici cu barca (fie cu o ambarcatiune privata, fie prin intermediul excursiilor organizate, ce includ opriri in diferite golfulete din zona). Gasesti servicii de inchirieri ambarcatiuni in portul Paleokastritsa. 

Exista totusi si un traseu de trekking pana aici, care este recomandat insa doar persoanelor cu conditie fizica potrivita si echipate corespunzator. Daca esti pasionat de drumetii in natura si vrei sa vii pe jos pana la Iliodoros, te rugam sa ceri indicatii suplimentare localnicilor inainte de a porni pe traseu si sa te imbraci oportun (cu incaltaminte potrivita, palarie, haine pentru drumetie, etc.). Traseul are un nivel mediu de dificultate si se poate face in circa o ora si jumatate (pe un sens) pornind din zona Liapades. 

Cum arata Iliodoros Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Din punct de vedere al aspectului, credem ca esti deja de acord cu noi: Iliodoros este superba. Plaja se afla intr-un golf retras, marginit de stanci, fiind impanzita de vegetatie pe fundal. 

Din fotografii se poate observa si capatul traseului forestier care ajunge aici. 

Iliodoros Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si este lipsita de orice fel de amenajare sau alte servicii, ceea ce inseamna ca pe parcursul sederii aici, ar trebui sa ai la tine toate cele necesare pentru a te bucura de o experienta confortabila. 

Ia cu tine asadar apa plata din belsug, crema cu factor de protectie ridicat, incaltari speciale pentru apa, cateva eventuale gustari, poate chiar si echipamentul de snorkeling, caci imprejurimile sunt stancoase, fapt ce te-ar putea ajuta sa observi o viata marina mai bogata. Bineinteles, nu uita sa lasi plaja in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o 🙂 

Apa marii este in general foarte limpede la Iliodoros si are acea nuanta de albastru-turcoaz. 

Tine cont si de faptul ca nu vei intalni umbra naturala aproape deloc la aceasta plaja. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Iliodoros Beach

Fiind o plaja la care se ajunge foarte greu de pe uscat, Iliodoros este mai putin cunoscuta si vizitata de catre acei turisti care aleg sa-si faca vacantele in aceasta parte a insulei Corfu. Asta inseamna ca si in plin sezon, sansele sa o prinzi aglomerata sunt destul de scazute. 

Totusi, pentru ca este o plaja lipsita de umbra naturala si fara organizare cu sezlonguri si umbrele, Iliodoros merita vazuta mai degraba in extrasezon, cand temperaturile sunt mai blande. 

La sfarsit de mai – inceput de iunie, e posibil ca apa marii sa fie relativ rece pentru baie, insa la final de septembrie, temperaturile din apa se pastreaza destul de apropiate de cele din august – asadar, numai bune pentru balaceala. 

Alte plaje apropiate de Iliodoros Beach 

Simti ca Iliodoros Beach nu este pentru tine, din princina accesului greoi? Sau, din contra, ai vrea sa o vizitezi si sa bifezi totodata si alte plaje frumoase din vecinatate? Mai jos ti-am pregatit cateva exemple de locuri care merita atentia ta:

Plaja Paradise (sau Chomi Beach, asa cum mai este cunoscuta) se afla la o distanta foarte mica de Iliodoros. Si aici poti ajunge insa doar de pe mare, iar excursiile organizate in zona au opriri si in dreptul acestei plaje. 

Nu se stie cu exactitate daca in 2024, accesul efectiv pe plaja Paradise este permis (din pricina eventualelor caderi de pietre de pe fundal), insa locul este atat de frumos incat merita admirat chiar si doar de pe barca. Iti recomandam sa respecti cu strictete indicatiile de la fata locului. 

Plaja Limni Glyko se afla tot in vecinatate, in directia Paleokastritsa. Are un aspect aparte si dubla deschidere la mare, insa are dimensiuni micute si nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele.

Masina se lasa in partea de sus, la marginea strazii, si se merge pe jos intr-o plimbare de circa 10-15 minute pana la plaja. 

Plaja Rovinia este localizata la vreo 3,5 kilometri departare de Iliodoros. Si in acest caz vorbim despre o plaja lipsita de organizare, destul de asemanatoare ca si aspect cu Iliodoros, insa cu acces usor mai comod.

Se parcheaza la cateva sute de metri departare de plaja (exista spatii de parcare pe marginea drumului – cost aproximativ 3 euro/masina). 

Plaja Liapades este si mai apropiata de Paleokastritsa si este amenajata cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate gasesti beach bar, taverne si unitati de cazare, asadar poate fi o varianta mai buna pentru cei care cauta servicii si comoditate cata vreme se relaxeaza la malul marii. 

In loc de concluzie

Iliodoros Beach face parte din randul plajelor mai putin populare, insa deosebit de frumoase din zona Paleokastritsa. Are un acces dificil de pe uscat, insa poate fi vizitata relativ usor daca alegi sa vii aici cu barca. 

La final, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?