Scurta oprire la Liapades Beach Corfu. Ce sa stii daca vrei sa vizitezi aceasta plaja

La doar 1,5 kilometri de satul Liapades, intr-o zona linistita si deosebit de frumoasa din punct de vedere al peisajului natural, te asteapta plaja Liapades, bine organizata, alaturi de cele cateva restaurante si baruri aflate in zona din spate. 

Liapades Beach poate fi la indemana celor cazati in Paleokastritsa, iar mai multe detalii utile despre vizita la aceasta plaja gasesti in cele ce urmeaza.

Pentru ca organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din care sa alegi ce ti se potriveste mai bine.

Unde este Liapades Beach si cum ajungi la aceasta plaja 

Plaja Liapades este localizata in vecinatatea satului cu acelasi nume si la doar 5,4 kilometri de centrul celebrei statiuni Paleokastritsa. 

Din Corfu Town si pana aici sunt 21,7 kilometri, drum care se poate parcurge cu masina, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ 30 minute. 

Din Sidari si pana aici sunt 24 kilometri, iar intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 40 minute pe drum. Agios Gordios se afla la 23,6 kilometri distanta de aceasta plaja. 

Ceva mai indepartat este animatul Kavos – la 60,6 kilometri distanta, ceea ce inseamna in jur de o ora si 20 minute pe drum. 

Satul Liapades are si statie de Green Bus, deci vei putea ajunge in aceasta zona si cu autobuzele locale, insa statia este localizata la 1,4 kilometri de plaja, iar plimbarea pe jos pana la malul marii ar trebui sa-ti ia in jur de 20 minute. 

Daca vii cu masina, e bine de stiut ca locurile de parcare din zona sunt limitate si se ocupa extrem de repede mai ales in weekenduri. 

Cum arata Liapades Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Liapades are dimensiuni medii si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. 

Este organizata cu sezlonguri si umbrele administrate de beach barurile din spate, cu preturi cuprinse intre 15-20 euro/set + umbrela. 

Se pot inchiria hidrobiciclete (15 euro) si alte mici ambarcatiuni, iar peisajele din zona sunt absolut fabuloase, cu stanci inalte, pesteri si vegetatie abundenta. 

Exista si zone de plaja libera, unde turistii vin sa-si aseze prosopul, insa acestea sunt in mare parte cu pietricele, asadar, nu foarte confortabile. 

Intrarea in apa este destul de abrupta la Liapades Beach, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere daca nu esti un bun inotator sau daca vii aici cu copiii. 

In spatele plajei gasesti vreo doua beach baruri si doua restaurante (Poseidon Beach Bar, Bar Blue Princess, Thalassa si Cafe Snack Gefyra) 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la plaja Liapades

Liapades Beach nu este, cu siguranta, cea mai populara plaja din imprejurimile statiunii Paleokastritsa, insa asta nu inseamna ca nu poate deveni aglomerata in varf de sezon. 

Daca iti vei face vacanta in Corfu in intervalul iulie-august, iti recomandam sa vii la primele ore ale diminetii pentru a prinde sezlonguri acolo unde-ti place la Liapades. 

Totodata, si lipsa locurilor de parcare poate deveni o problema in acest interval. 

Acestea fiind zise, cele mai bune perioade in care poti face o vizita la Liapades Beach sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

E posibil ca la inceput de vara, apa marii sa fie putin cam rece pentru baie. 

Alte plaje apropiate de Liapades Beach 

Daca ti-ai propus ca in aceasta vacanta sa bifezi cat mai multe dintre plajele frumoase ale acestei zone, e bine de stiut ca la distante rezonabile fata de Liapades Beach se mai afla si urmatoarele locuri:

Plaja Rovinia este cea mai apropiata de Liapades. Pentru a ajunge cu masina de la una la alta, vei avea de parcurs in jur de 1,9 kilometri (aproximativ 9 minute). Se recomanda sa lasi masina intr-una dintre parcarile cu plata din zona de sus a plajei si sa cobori ulterior pret de 10 minute pe jos pana la Rovinia. 

Plaja nu este amenajata, este formata din pietricele si nu are servicii de niciun fel, exceptand o barcuta care trece periodic pentru a aproviziona turistii cu bauturi racoritoare si gustari. 

Plaja barului La Grotta este o plaja atipica, intrucat este formata practic din stanci, pe care au fost montate cateva platforme de lemn cu sezlonguri si umbrele. Terasa La Grotta este un loc perfect pentru cei care vor sa admire peisajul wow si sa faca poze, dar si pentru cei care vor sa se distreze ascultand muzica sau relaxandu-se la un cocktail. 

Pentru a ajunge insa la malul marii trebuie sa cobori o serie de trepte, iar accesul in apa se face de pe stanci. Locul nu este potrivit familiilor cu copii. 

Plaja Agios Spiridon este localizata la 6 kilometri departare de Liapades si este una dintre cele mai populare si bine organizate din zona. Are un aspect relativ ingust, insa acest lucru este compensat oarecum de lungimea plajei. Aici vei avea la indemana multe servicii de genul restaurante, baruri, centru de sporturi acvatice, inchiriere ambarcatiuni, water taxi. 

Totodata, vei fi foarte aproape de centrul statiunii Paleokastritsa si de manastirea celebra cu acelasi nume. 

In loc de concluzie

Liapades Beach este doar una dintre plajele frumoase ale zonei Paleokastritsa. Este ideala pentru cei care vor sa inchirieze o mica ambarcatiune pentru a explora zona de coasta si are toate serviciile necesare unei experiente relaxante la malul marii. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?