Limni Beach Glyko, plaja din Corfu cu dubla deschidere la mare si peisaje rupte din destinatiile exotice

La doar 5 kilometri departare de centrul statiunii Paleokastrita, pe coasta de vest a insulei Corfu, te asteapta o plaja cu adevarat unica din punct de vedere al aspectului si al peisajelor. 

Limni Beach Glyko, asa cum o vei gasi pe Google Maps, este o plaja cu dubla deschidere la mare si inconjurata de stanci care creeaza un tablou rupt parca din Thailanda, nicidecum dintr-un coltisor al Europei. 

In cele ce urmeaza te asteapta mai multe amanunte utile despre vizita la Limni Beach Glyko, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Unde este Limni Beach Glyko si cum ajungi aici 

Plaja Limni este localizata la circa 15 minute de mers cu masina din centrul statiunii Paleokastritsa si ulterior inca vreo 10-15 minute de mers pe jos. 

Este pozitionata intre plajele Rovinia si Kolias. 

Din Corfu Town si pana la Limni Beach Glyko sunt 21 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 35 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Sidari si pana aici sunt 24 kilometri (cam 40 minute cu masina), iar din Agios Gordios si pana la aceasta plaja sunt 23,8 kilometri. 

Ceva mai indepartat este animatul Kavos, localizat la 60 kilometri distanta de Limni Beach Glyko. 

Masina se lasa la strada si se merge in plimbare in jur de 10-15 minute pana la plaja, pe o poteca ingusta care traverseaza o plantatie de maslini. Vei observa ca exista si cateva indicatoare pe copaci. 

Cum arata Limni Beach Glyko

Probabil ti-ai dat seama deja din fotografii ca Limni Beach Glyko este cu adevarat speciala. 

Este formata din pietricele si marginita de stanci, avand deschidere la mare pe ambele parti. 

Practic, vorbim despre o fasie de plaja asemanatoare unui istm, care conecteaza insula mare Corfu de o alta insulita de dimensiuni mici. 

Vederea pe care ti-o ofera aceasta plaja este absolut spectaculoasa, catre statiunea Paleokastritsa.

Totodata, locul in sine este cat se poate de potrivit pentru practicantii de snorkeling. Apa este foarte limpede in aceasta zona si foarte bogata in viata marina, gratie prezentei pietrelor si a stancilor. Unii dintre turisti spun ca au vazut aici mai multe stelute de mare, arici de mare si diferite soiuri de pestisori. 

Orice fel de vietate marina ai vedea, ai grija sa o lasi la locul ei si sa nu produci disconfort. Ocroteste natura si lasa plaja in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

De regula, Limni Beach Glyko este o plaja fara pic de amenajare, prin urmare, nu vei gasi aici nici sezlonguri, nici toalete si nici locuri din care sa te poti aproviziona cu racoritoare. 

Se poate intampla sa treaca o barcuta de unde poti cumpara apa, sucuri si gustari, insa nu te poti baza exclusiv pe aceasta, mai ales daca vii in extrasezon. 

Ia cu tine acea incaltaminte speciala pentru apa, caci iti vei proteja talpile de pietre si de arici de mare, si nu uita sa pui in geanta de plaja si crema cu factor de protectie, o sapca si apa, racoritoare si gustari. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Limni Beach Glyko

Desi este o plaja in general lipsita de servicii si potrivita celor care vor sa se bucure de natura, Limni Beach Glyko poate fi vizitata de un numar destul de ridicat de turisti in miez de vara. 

Pe Google a strans in jur de 600 recenzii, asadar, nu o putem clasifica drept “plaja secreta” 🙂 

In august, vei intalni cea mai calda si buna pentru baie apa in aceasta zona. 

Daca vii la primele ore ale diminetii, poti avea norocul sa gasesti locuri libere la umbra stancilor. 

In perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, Limni Beach Glyko are toate sansele sa fie cu mult mai libera si mai potrivita pentru cei care simt nevoia sa se bucure de liniste si de relaxare. Totusi, la inceputul verii, apa poate fi destul de rece pentru baie. 

Alte plaje apropiate de Limni Beach Glyko

In cazul in care ai ajuns la Limni Beach Glyko si simti ca ai avea nevoie totusi de mai multe servicii cata vreme te relaxezi la malul marii, sau pur si simplu esti pus pe explorat si vrei sa bifezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona, in relativa apropiere mai ai si urmatoarele variante: 

Plaja Rovinia se afla la doar 1,5 kilometri departare de Limni Beach Glyko. Este tot lipsita de amenajare, este formata din pietricele si are un acces destul de dificil. Se recomanda sa parchezi masina in spatiile cu plata de mai sus si sa cobori ulterior pe jos pana la plaja intr-o plimbare de 10 minute. 

Plaja Liapades este localizata la 2 kilometri de Limni Beach Glyko si este foarte bine organizata, cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, serviciu de inchiriere ambarcatiuni, terase si restaurante in zona din spate. 

Este marginita de stanci si formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. 

Plaja Agios Spiridon se afla la 6 kilometri de Limni si este una dintre cele mai populare din zona Paleokastritsa. Are un aspect usor mai ingust, insa este lunga si amenajata partial cu sezlonguri si umbrele. Are o parcare generoasa in spate, alaturi de beach baruri si restaurante, insa poate deveni destul de aglomerata in varf de sezon. 

In loc de concluzie

Limni Beach Glyko este o plaja cu adevarat unica din zona Paleokastritsa si merita vazuta atata vreme cat vei ajunge pe coasta de vest a acestei insule grecesti. 

Iti reamintim totodata ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?