Rovinia Beach, una dintre plajele salbatice din vestul insulei Corfu 

La mica distanta de populara statiune Paleokastritsa, intr-un golf micut, te asteapta linistita plaja Rovinia, un loc in care natura are foarte multe de oferit celor care nu au nevoie de prea multa organizare atunci cand se relaxeaza la malul marii. 

Rovinia Beach are dimensiuni medii, este lipsita de amenajare si are un acces relativ greoi, aspecte pe care le vom puncta individual in cele ce urmeaza. 

Totodata, pentru ca ne-am facut un obicei din a organiza eficient vacante de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi.

Unde este Rovinia Beach si cum se ajunge la aceasta plaja

Plaja Rovinia este localizata la doar 5,5 kilometri de centrul statiunii Paleokastritsa, asadar, norocosii cazati chiar aici vor putea ajunge cu masina pana in zona acestei plajei in aproximativ 15 minute.

Din Corfu Town si pana la Rovinia sunt 21,8 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 35-38 minute de mers cu masina. 

Ceva mai indepartat este animatul Kavos, care este localizat la 60 kilometri distanta de aceasta plaja (aproximativ o ora si jumatate cu masina), iar Sidari se afla la 24 kilometri departare, in nord. 

Vei putea parca masina la cateva sute de metri departare de plaja. Exista cateva parcari unde pretul per autoturism este de 3 euro (doua dintre acestea sunt marcate si pe Google Maps cu Rovinia Beach Parking si D.side Rovinia). 

Unii dintre cei care au vizitat plaja in 2023 spun ca sunt turisti care se aventureaza cu masinile si mai jos de atat, mai aproape de plaja, lucru nerecomandat, avand in vedere starea precara a drumului de acces. 

Cum arata Rovinia Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Rovinia este o plaja neamenajata, formata din pietricele. Din punct de vedere al accesului greoi si al lipsei de organizare, nu putem spune ca este neaparat potrivita pentru familiile cu copii si pentru acei turisti care simt nevoia de mai mult confort. 

Plaja este marginita de stanci, iar la intrarea in mare exista pietre. Din acest motiv, e bine sa ai la tine si papuceii speciali pentru apa, caci iti vei putea proteja talpile. 

Locul este potrivit celor care simt nevoia sa se relaxeze in natura, fara muzica, fara cocktail-uri, sezlonguri si alte servicii. De aceea, cand vii la Rovinia, nu uita sa iei cu tine apa, cateva gustari, crema cu factor de protectie si o sapca/palarie. Poate exista umbra naturala pe margini, insa insuficienta pentru toti vizitatorii care vin aici in zilele de vara. 

Tot in plin sezon, pe la plaja Rovinia trece si o barcuta denumita “The Canteen Boat”, de unde te poti aproviziona cu racoritoare si mici gustari. 

Totusi, te sfatuim sa nu te bazezi exclusiv pe asta si sa iei cu tine tot ce ai nevoie. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Rovinia Beach

Chiar daca este o plaja fara pic de organizare si cu aspect salbatic, Rovinia Beach a capatat destul de multa popularitate in ultimii ani. Dovada stau si cele peste 2000 de recenzii adunate pe Google (pana in septembrie 2023), ceea ce inseamna ca daca vii aici in plin sezon (iulie-august), e posibil sa o gasesti destul de aglomerata. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, vino la Rovinia Beach mai devreme, la primele ore ale diminetii, pentru a te asigura ca prinzi loc acolo unde-ti convine si ca ai unde sa lasi masina fara sa te invarti prea mult. 

Cele mai bune perioade pentru o vizita in insula Corfu si implicit la aceasta plaja raman sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si sfarsitul lunii septembrie. 

Alte plaje apropiate de Rovinia Beach 

La distante rezonabile de Rovinia Beach se mai afla si alte plaje frumoase, pe care merita sa le descoperi atata vreme cat te vei afla in vestul insulei:

Plaja Limni Beach Glyko este urmatoarea din stanga dupa Rovinia, cum te uiti la mare. Este lipsita de amenajare, masina se lasa la sosea, in partea de sus, urmand sa cobori in jur de 15 minute pe o poteca ingusta, printr-o plantatie de maslini.

Limni are un aspect cu totul aparte: are dubla deschidere la mare si este nemaipomenita pentru snorkeling.

Plaja Liapades este localizata la doar 1,9 kilometri departare, ceea ce inseamna ca vei ajunge de la una la alta in doar 11-12 minute cu masina. 

Liapades este formata dintr-un nisip grosier, amestecat cu pietricele, are segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si mai multe restaurante si baruri in zona din spate. 

Tot de aici se pot inchiria si barcute, asadar, vorbim despre o plaja mai comoda din punct de vedere al accesului si al serviciilor. 

Plaja Agios Spiridon, localizata foarte aproape de manastirea Paleokastritsa si de centrul acestei statiuni, se regaseste la 6 kilometri departare de Rovinia. Este mai ingusta, insa are o priveliste foarte frumoasa si organizare cu sezlonguri. Si aici exista taverne, water taxi, centru de sporturi acvatice, insa e bine de stiut ca plaja poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. 

La Grotta Corfu este o terasa cu vedere spectaculoasa catre mare. O gasesti la 4,2 kilometri de Rovinia, insa nu are acces la o plaja clasica. Te poti bucura de view savurand un cocktail la terasa, insa pentru a ajunge la malul marii e nevoie sa cobori o serie de trepte, destul de multe la numar. 

Exista cateva platforme de lemn amenajate cu sezlonguri, iar accesul in mare se face de pe stanci. 

In loc de concluzie

Rovinia Beach este doar una dintre plajele frumoase din zona Paleokastritsa, pe care-ti recomandam cu drag sa le descoperi. Ti se va potrivi daca vrei sa te relaxezi intr-un loc cu aspect salbatic, iar faptul ca este apropiata si de alte atractii de genul reprezinta un avantaj. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?