Concediu in Pefkohori, Kassandra. Unde te cazezi, ce poti sa faci si care sunt unele dintre cele mai renumite restaurante de aici

Una dintre cele mai dezvoltate asezari turistice ale bratului Kassandra Halkidiki este Pefkohori, o statiune localizata pe coasta de est, la doar 20 kilometri departare de celebra Kallithea

Daca pui la cale o vacanta in Kassandra, mai mult ca sigur ai auzit deja de Pefkohori, care abunda in unitati de cazare si taverne cu mancare traditionala, insa nu neaparat si in obiective istorice. 

In cele ce urmeaza gasesti detalii utile despre caracteristicile acestui loc si pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea vacantelor de mai bine de 14 ani, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu propuneri de hoteluri inclusiv din Pefkohori.

Ce sa stii despre Pefkohori 

Cu o priveliste superba catre golful Toroneos si catre al doilea brat din Halikidiki, Sithonia, Pefkohori este un fost sat pescaresc care a cunoscut succesul in sfera turistica inca din anii 70-80. 

In prezent, numara o paleta larga de unitati de cazare, multe mici magazine, taverne cu mancare traditionala, oficiu postal, clinica medicala, clinica dentara, atm-uri, benzinarie, supermarketuri – ceea ce-l face sa fie ales de un numar ridicat de turisti pe perioada verii (in mod special sarbi, romani, etc). 

In Pefkohori vin familii cu copii, dar si seniori sau tineri. Viata de noapte de aici nu se poate compara cu cea din Kallithea, insa exista cateva variante de baruri si chiar si un club. 

Pefkohori are o populatie de circa 1600 locuitori permanenti, insa pe timp de vara lucrurile se schimba, ajungand sa fie chiar una dintre cele mai aglomerate statiuni ale Kassandrei. 

Unde este Pefkohori si cum se ajunge in aceasta zona

Localizat pe coasta de est a bratului Kassandra, Pefkohori se afla la 103 kilometri departare de Salonic si la 45 kilometri departare de statiunea Nea Moudania

Distanta Bucuresti Pefkohori este de 789 kilometri, cu intrare in Grecia pe la vama Kulata, drum ce poate fi parcurs in totalitate intr-un interval de circa 10-11 ore, fara sa luam in calcul eventualul timp de asteptare din punctele de trecere frontiera. 

Daca ai in plan sa vii cu masina personala pana aici, la noi pe blog te asteapta un articol mai cuprinzator cu detalii despre acest drum: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

In cazul in care vrei sa calatoresti cu avionul, cel mai probabil vei ateriza pe aeroportul din Salonic. De aici, ai posibilitatea sa vii in Pefkohori fie cu o masina inchiriata, fie cu taxi, fie cu autobuzele locale, aceasta din urma fiind si cea mai putin costisitoare varianta. 

De la aeroport ar trebui sa iei autobuzul cu numarul 78 pana la statia centrala KTEL din Salonic, de unde urmeaza sa iei autobuzul care are opriri in mai multe statiuni din Kassandra. Orarul curselor poate fi verificat pe acest site, selectand destinatia Pefkochori (atentie, cu litera “c” inclusa, astfel incat sa poti alege statia). Cursa ar trebui sa dureze intre 100-125 minute, iar costul unei calatorii este de 11.80 euro/persoana. 

Vremea Pefkohori Kassandra si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici 

Intreaga zona este binecuvantata cu un climat bland, mediteranean, ceea ce inseamna ca sezonul turistic este unul ceva mai prelungit (incepe din mai si se poate termina chiar si la inceput de octombrie). 

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Pefkohori poate avea legatura si cu preferintele tale in materie de temperaturi, insa in linii generale, daca nu-ti place aglomeratia, ar cam trebui sa eviti intervalul iulie-august. 

Cei care au mai fost in Pefkohori in aceasta perioada spun ca plaja poate deveni neincapatoare, la fel si aleile pietonale din spate. In statiune exista multe unitati de cazare, care pot face fata cu succes fluxului mare de turisti, insa atmosfera pe plaja devine destul de ingramadita, mai ales ca in aceasta zona, fasia de plaja este relativ ingusta. 

Da, este clar, cea mai calda apa a marii o vei gasi in Pefkohori in iulie si in august, atunci cand inregistreaza valori medii de 25 de grade, insa e bine de stiut ca aceste valori se pastreaza relativ ridicate si pe parcursul lunii septembrie (cu o medie de 23 de grade). 

La inceput de octombrie, ai sanse sa intalnesti o apa a marii cu valori de circa 21-22 grade, ceea ce o face sa fie inca buna pentru balaceala. 

In mai, apa marii inregistreaza valori de circa 18 grade, iar in iunie ajunge pana pe la 22-23 grade. 

Perioadele mai racoroase vin la pachet si cu alte avantaje pe langa atmosfera mai aerisita: preturi mai bune la cazare, preturi mai bune la unele suveniruri, sezlonguri la plaja acolo unde-ti doresti si lista poate continua 🙂 

Despre plaja din Pefkohori si serviciile disponibile in zona 

Plaja acestei statiuni este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si este amenajata pe cele mai multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele. 

Preturile pentru serviciul de inchiriere sezlonguri pornesc de la 10 euro (pentru un set de sezlonguri + o umbrela) si pot ajunge chiar si la 30 de euro daca preferi baldachin. 

Pe portiunea din spatele plajei exista o alee pietonala care abunda in terase, cafenele si restaurante, iar pasionatii sporturilor acvatice vor avea la indemana mai multe centre de unde pot inchiria echipamente sau unde se pot inscrie la diferite cursuri. 

Sunt si cateva beach baruri renumite in zona de plaja: Elephant beach bar si Yalla Beach Bar sunt doar doua dintre acestea. 

Asa cum precizam si mai sus, plaja Pefkohori nu este foarte lata, ceea ce o face sa fie destul de aglomerata in intervalul iulie-august. 

Desi este o plaja vizitata intens si de catre familiile cu copii, o parte dintre turisti atrag totusi atentia ca intrarea in apa nu este tocmai lina la Pefkohori, iar in apa vei gasi si pietre pe multe dintre segmente, motiv pentru care e bine sa-ti protejezi talpile cu incaltamintea speciala pentru apa. 

Mai multe informatii utile despre aceasta plaja si despre facilitatile pe care le gasesti aici poti sa descoperi in articolul: Pefkohori Beach Halkidiki si ce sa stii daca alegi sa faci plaja in aceasta zona

Unde te cazezi in Pefkohori

Pefkohori are, spre deosebire de alte asezari din Kassandra, avantajul de a fi destul de dezvoltat la capitolul spatii de cazare. Gasesti aici hoteluri si vile pentru toate preferintele si buzunarele, incepand cu camere si apartamente in unitati cotate cu 2 stele si pana la resorturi de 5 stele, dotate cu toate facilitatile potrivite unui concediu mai pretentios. 

La unele hoteluri cotate mai bine exista posibilitatea sa poti opta pentru mic dejun sau demipensiune incluse, insa in mare majoritate, unitatile de aici au regim de cazare self catering. 

Cateva exemple de hoteluri in zona Pefkohori

  • Hotel Villa Lemon Garden de 3 stele, la aproximativ 250 metri de plaja si aproape de centru, cu cazare in regim self catering 
  • Hotel Anna Maria Paradise de 3 stele, la 350 metri de plaja din Pefkohori si la 800 metri de centrul acestei statiuni. Gasesti aici cazare in camere duble, dar si in studiouri family si in suite deluxe. 
  • Port Marina Hotel de 3 stele, localizat intre Pefkohori si Paliouri, la o distanta de circa 350 metri departare de plaja 
  • Hotel Miraggio Thermal Spa Resort de 5 stele, localizat la 13 kilometri departare de Pefkori si mai aproape de Paliouri. Aceasta este una dintre variantele mai pretentioase, cu spa de lux, club pentru copii, camere elegante (unele au chiar si piscina privata), majoritatea cu vedere catre Golful Toroneos. 

Ce poti sa faci in Pefkohori. Atractii si activitati turistice

Pefkohori nu este genul de statiune care sa-ti ofere cine stie ce activitati axate pe vizitarea obiectivelor istorice, insa la capitolul mancare, shopping si activitati centrate pe plaja sta destul de bine. 

Spre exemplu, pe langa toate sporturile acvatice pe care le poti practica in aceasta zona (snorkeling, scuba diving, etc.), plaja Pefkohori este punct de plecare si catre Toroni Sithonia, ceea ce inseamna ca-ti va permite sa vizitezi usor si alte atractii din imprejurimi. Excursiile de genul au incluse in program opriri la mai multe plaje din Sithonia, opriri pentru snorkeling sau in locuri precum Turtle Island. 

Zona de faleza este numai buna pentru iesirile la ceas de seara, iar daca vii setat si pe o sesiune de shopping sau vrei sa ai certitudinea ca vei avea de unde sa cumperi amintiri sau alte produse locale, in Pefkohori vei avea pe ce sa cheltui banii 🙂

Bineinteles, restaurantele raman una dintre atractiile importante ale locului, motiv pentru care le vom aborda separat, putin mai jos. 

Barurile nu lipsesc din Pefkohori, asadar, vei avea unde sa savurezi un cocktail la ceas de seara si sa asculti o muzica buna, iar in statiune se afla si un club. Totusi, daca ai in plan sa te bucuri de o viata de noapte mai activa, Kallithea va fi un loc mai bun catre care sa te indrepti. 

Restaurante si taverne in Pefkohori 

Sunt multe locuri in care se mananca bine in Pefkohori si culmea este ca desi mancarea traditionala greceasca are prioritate si reprezinta, fara doar si poate, un rasfat culinar desavarsit, aici poti sa mananci si pizza, paste sau alte mancaruri internationale gatite foarte bine. 

Printre restaurantele si tavernele din Pefkohori care au primit in ultimii ani recenzii bune, inclusiv din partea turistilor romani care le-au calcat pragul, se numara: 

  • Taverna Makis, pe care o gasesti chiar in centrul statiunii si la cateva sute de metri departare de plaja, cu specific grecesc, o lista luunga de aperitive traditionale si o multime de variante la capitolul peste si fructe de mare. 
  • Taverna Ouzeri Tsapari (Fish Tavern Tsaparis), un loc in care poti veni daca ti-e pofta de fructe de mare si de peste. O gasesti chiar in centru, aproape de piata mare. 

Mai multe informatii despre locurile in care poti lua masa in aceasta statiune gasesti la noi pe blog, in articolul: Taverne Pefkohori. Care sunt locurile care au primit cele mai multe recomandari si ce poti manca la aceste restaurante

In loc de concluzie

Pefkohori este locul potrivit pentru tine daca te afli in cautarea unei statiuni care sa-ti ofere de toate: variante multe de cazare, o paleta extrem de larga de locuri in care poti lua masa, posibilitatea de a pleca in excursii pe mare si o plaja lunga, bine amenajata si cu multe servicii in imediata apropiere.

Tine cont totusi ca Pefkohori devine destul de aglomerat in perioada iulie-august si ca poate fi o alegere ceva mai inspirata sa vii aici la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta multe oferte bune pentru vacantele in Kassandra, inclusiv pentru zona Pefkohori!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?