Despre kitesurfing in Lefkada. Care sunt cele mai potrivite locuri pentru acest sport nautic

Insula Lefkada gazduieste o multime de atractii, plaje si locuri cu peisaje deosebite, iar la capitolul sporturi acvatice are o serie de atuuri pe care alte insule grecesti nu le au. Kitesurfing-ul este unul dintre acestea, iar iubitorii acestui sport, alaturi de cei care vor sa-l incerce pentru prima data, au ocazia ca in Lefkada sa se bucure de o serie de plaje numai bune pentru aceasta activitate. 

Gasesti, in cele ce urmeaza, cateva detalii despre cele mai potrivite plaje de kitesurfing in Lefkada, si pentru ca ne place sa organizam eficient vacante de mai bine de 14 ani, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri din toate colturile insulei.

In linii generale, Lefkada ii asteapta pe iubitorii de kitesurfing cu 3 locuri mai mult decat potrivite: Agios Ioannis, The Wooden Bridge – Little Church si Agios Nikolaos. 

Plaja Agios Ioannis – cel mai cunoscut loc pentru kitesurfing din aceasta insula

O gasesti pe Harti cu denumirea de Paralia Agios Ioannis (atentie, in Grecia mai sunt si alte plaje care poarta acest nume, asadar, daca o cauti pe Google pentru mai multe imagini, nu uita sa pui alaturi si cuvantul “Lefkada”) si este localizata la doar 3 kilometri departare de centrul orasului Lefkada Town

La Agios Ioannis se ajunge usor cu masina, iar locuri de parcare gasesti in apropierea plajei, pe marginea drumului principal care duce aici. Daca esti cazat chiar in Lefkada Town (lucru destul de recomandat in cazul in care vii aici axat pe kitesurfing), vei face pana la aceasta plaja in jur de 5 minute cu masina. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar la intrarea in mare exista pietre. Sunt recomandate incaltarile speciale pentru apa. 

Agios Ioannis este evaluata ca fiind o plaja potrivita pentru nivelurile intermediar, avansat si profi. Exista centre de kite in aceasta zona, de unde-ti poti inchiria echipament sau unde te poti inscrie la cursuri. Unul dintre acestea este Milos Beach Resort. 

La noi pe blog te asteapta un articol separat dedicat acestei plaje: Despre plaja Agios Ioannis Lefkada. Cum arata una dintre cele mai lungi plaje ale insulei, unde poti face windsurf

Wooden Bridge-Little Church – un loc cu peisaj exotic

Aceasta zona potrivita pentru iubitorii de kitesurfing se afla intre Agios Nikolaos si Lefkada. Pentru ca nu este marcata pe Google Maps, e ceva mai greu de gasit, insa este descrisa ca fiind una dintre cele mai frumoase zone in care poti practica acest sport nautic in Lefkada. 

Masinile pot fi lasate la circa 350 metri departare de locul din care se lanseaza kite-urile, iar unii turisti recomanda sa nu lasi obiecte de valoare la vedere, in masina, intrucat zona nu este pazita. 

Conditiile de vant sunt descrise ca fiind ceva mai imprevizibile la Wooden Bridge-Little Church, iar apa are o adancime mica. 

Cei care au mai fost aici spun ca daca te plimbi prin zona bisericutei de pe insula, vantul nu este la fel de puternic precum in zona de lansare, ceea ce inseamna ca ti-ar putea fi ceva mai dificil sa te intorci. 

In video-ul de mai jos, incepand cu minutul 2.20, gasesti Wooden Bridge-Little Church marcat cu un pin pe harta, alaturi de o serie de imagini spectaculoase surprinse aici. 

Agios Nikolaos – mai potrivit pentru incepatori 

Descris ca fiind unul dintre locurile perfecte pentru lectiile de initiere in kitesurfing, Agios Nikolaos este localizat la 10,5 kilometri de zona centrala a orasului Lefkada Town. La circa 9 kilometri departare se afla Aeroportul Aktion. 

Partea din fata a plajei are o lungime de aproximativ 2 kilometri, iar plaja este formata dintr-un nisip fin. Uneori, cand vantul sufla mai puternic, cei care stau la plaja in aceasta zona pot fi deranjati de nisipul care este ridicat in aer. 

Vantul bate mai puternic in apropierea stancii si ceva mai slab in partea dreapta a plajei de aici.

In zona exista scoala de kite, centru de inchiriere echipament, magazin cu echipament pentru kitesurfing si camping.  

In loc de concluzie

Lefkada este una dintre destinatiile potrivite pentru practicarea acestui sport nautic, iar daca te afli la inceput de drum, alege sa fii bland cu tine si cu rabdarea ta, sa asculti cu atentie indicatiile instructorului (pe care sa-l alegi in urma unor recomandari, review-uri pozitive), sa tii cont de masurile de siguranta si, bineinteles, sa ai conditii meteo potrivite 🙂 

Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, pentru ca te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu hoteluri pentru toate preferintele si buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?