Despre plaja Agios Ioannis Lefkada. Cum arata una dintre cele mai lungi plaje ale insulei, unde poti face windsurf

Plaja Agios Ioannis din Lefkada este doar unul dintre locurile superbe de la malul marii cu care aceasta insula isi bucura turistii, insa spre deosebire de plajele mai cunoscute din Lefkada, aceasta are o serie de particularitati care te-ar putea face sa o consideri interesanta si sa vrei sa o descoperi.

Inainte de toate, e bine sa stii ca vei gasi plaje cu aceasta denumire si in alte locatii din Grecia, precum Thassos, Corfu si chiar Mykonos, asadar te sfatuim sa te uiti cu atentie atunci cand cauti Agios Ioannis pe internet, caci e posibil sa privesti poze din locuri diferite.

Daca vrei sa studiezi mai in detaliu subiectul plajelor din Lefkada, iti recomandam sa citesti la noi pe blog si articolul Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici, iar daca intentionezi sa-ti planifici o vacanta aici, nu uita ca la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte cazare hoteluri Lefkada!

Unde se afla plaja Agios Ioannis Lefkada si cum poti sa ajungi aici

Plaja Agios Ioannis Lefkada se afla foarte aproape de capitala insulei, Lefkada Town, asadar este una dintre cele mai bune optiuni de plaja pentru acei turisti care se cazeaza in aceasta zona.

Intre plaja Agios Ioannis Lefkada si oras este o distanta de doar 3 kilometri, asadar nu ar trebui sa faci cu masina mai mult de 5 minute. O vei gasi pe Harti sub denumirea de Paralia Agios Ioannis Lefkada.

Poti ajunge foarte usor la aceasta plaja, fiind localizata in apropierea soselei, unde vei gasi si locuri de parcare. Mai mult, daca esti cazat in zona Lefkada Town si vrei sa mergi pe jos catre Agios Ioannis, atat timp cat ai o conditie fizica mai buna si te feresti de razele puternice ale soarelui, o poti lua pe jos. Tine cont ca ai de mers totusi acea distanta de aproximativ 3 kilometri.

Pe de alta parte, daca vii din Agios Nikitas, pana la plaja Agios Ioannis Lefkada vei avea de parcurs o distanta de 13,6 kilometri, in timp ce daca vii din zona Nikiana, vei avea o distanta de 11,4 kilometri pana aici.            

Daca esti cazat in Vasiliki si vrei sa incerci si aceasta plaja din Lefkada, pregateste-te pentru un drum ceva mai lung, caci distanta pana la Agios Ioannis Lefkada este de aproximativ 39 de kilometri. Din Nidri, cea mai animata statiune a insulei, si pana la Agios Ioannis, distanta este de 18,3 kilometri.

agios ioannis lefkada

Cum arata plaja Agios Ioannis Lefkada si ce sa ai in vedere daca o vizitezi

Spre deosebire de plajele din vestul insulei Lefkada, care sunt fara doar si poate spectaculoase si care-ti vor bucura ochii cu peisaje de vis, Agios Ioannis e o plaja mai simpla, insa foarte frumoasa prin prisma aspectului sau usor exotic.

Plaja Agios Ioannis nu este pentru toata lumea, lucru confirmat si de catre unii dintre turistii care au vizitat-o recent si asta pentru ca vantul este destul de puternic in aceasta zona, motiv pentru care se intampla des sa fie valuri mari. Asadar, daca te afli in cautarea unei plaje potrivite pentru copii mici sau pentru persoane care nu stiu sa inoate, sunt sanse destul de mari ca Agios Ioannis sa nu fie pentru tine.

Plaja Agios Ioannis Lefkada nu este in intregime amenajata, are doar cateva mici sectiuni unde vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat, insa daca plajele organizate nu sunt ceea ce cauti, e posibil sa fie exact ce-ti trebuie.

Plaja se intinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, ceea ce o face sa fie una dintre cele mai lungi de pe insula si este preferata in mod deosebit de catre practicantii de windsurf si de kitesurf, tocmai pentru ca aici vantul este mai puternic comparativ cu alte parti ale insulei.

Fiind o plaja cu foarte multe zone libere, neamenajate, e posibil sa fie nevoie sa vii aici cu tot ce-ti trebuie in materie de articole pentru plaja. In varf de sezon (lunile iulie si august), zonele cu sezlonguri si umbrele se ocupa destul de repede, motiv pentru care e bine sa ai la tine prosoape, umbrela, dar si racoritoare sau cateva gustari, numai bune daca vei sta intr-o zona mai izolata a plajei Agios Ioannis Lefkada.

Vei gasi cateva beach bar-uri si taverne, in special in partea de sud a plajei, in timp ce in partea de nord, in capatul Agios Ioannis, exista si o zona unde se practica nudismul. Tot in partea de nord sunt si cateva mori de vant vechi – prilej pentru o serie de fotografii interesante.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Intrarea in apa difera la Agios Ioannis Lefkada, in functie de zona in care alegi sa stai la plaja. Exista portiuni cu pietre mari la intrare (iti recomandam sa iei cu tine incaltamintea pentru apa), dar si cateva zone cu pietris, unde nu vei intampina probleme.

Care este cea mai buna perioada pentru o vizita la Agios Ioannis Lefkada

Indiferent de perioada in care te vei afla in vacanta in Lefkada, plaja Agios Ioannis nu va fi la fel de aglomerata precum Porto Katsiki, Egremni sau alte plaje celebre din aceasta insula.

In primul rand, Agios Ioannis are avantajul dimensiunilor mari si pe langa asta, nu se numara printre cele mai cunoscute plaje din insula, motiv pentru care chiar si in plin sezon o vei gasi mai degajata.

Este posibil ca in lunile iulie si august sa gasesti mai greu sezlonguri libere in zonele amenajate de la Agios Ioannis, insa cu siguranta vei gasi un loc pentru prosop in restul zonelor de plaja libera.

Pe de alta parte, daca alegi sa vii in Lefkada la inceput de iunie sau chiar catre sfarsitul lui septembrie, ai toate sansele sa intalnesti o atmosfera si mai linistita la plaja Agios Ioannis.

agios ioannis lefkada

Concluzionand, plaja Agios Ioannis Lefkada este pentru tine daca te afli in cautarea unei plaje cat mai aproape de capitala insulei, Lefkada Town, dar si daca vrei sa experimentezi un alt gen de plaja sau, de ce nu, sporturi precum windsurf sau kitesurf.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?